Τρίτη, 05 Ιούνιος 2018 15:14

“Game-Party” του Ακρίτα στο φινάλε της σεζόν

Γράφτηκε από τον
“Game-Party” του Ακρίτα στο φινάλε της σεζόν

Την επίσημη τελετή λήξης της αθλητικής περιόδου θα πραγματοποιήσει το τμήμα στίβου του Ακρίτα Καλαμάτας στο προσεχές Σάββατο.

Το φινάλε της σεζόν θα περιλαμβάνει ένα Game-Party-ΟΡΕΝ (Νο2) αφιερωμένο στα παιδιά και τους εφήβους με ένα στίβο μάχης… «ανοιχτό» για κάθε ενδιαφερόμενο. Το ραντεβού έχει δοθεί στις 6.30 μ.μ. στο χώρο του Elite City Resort.

Θα πραγματοποιηθούν ωραίες δράσεις, ειδικά για τα παιδιά τα οποία θέλουν να βιώσουν μια αξέχαστη περιπέτεια! Μερικά από τα παιχνίδια που συμπεριλαμβάνονται είναι τα εξής:

Αγώνες και περάσματα με εμπόδια. Περάσματα από τούνελ, παιχνίδια με μπάλες, με μαντήλια, με σχοινιά, παιχνίδια ετοιμότητας, ταχύτητας, ευστοχίας, παιχνίδια ισορροπίας, παιχνίδια με νερό, παιχνίδια με στεφάνια, παιχνίδια κομμάτια puzzle κ.α.

Η ανακοίνωση του Ακρίτα αναφέρει: “Τα παιδιά θα περάσουν 2 ώρες με ασταμάτητο παιχνίδι, με διαφορετικές δράσεις, γρίφους, εμπόδια, παιχνίδια μυαλού που δοκιμάζουν τις σωματικές και νοητικές ικανότητες των παιδιών, ενώ παράλληλα θα βάλουν σε λειτουργία τη δημιουργική τους σκέψη. με 2 ομάδες, την μπλε και την κόκκινη, να διεκδικούν το έπαθλο της νίκης! Επίσης, θα υπάρχει μουσική επένδυση και μικρόφωνο για την παρουσίαση των παιχνιδιών έτσι να ώστε να μπουν όλα τα παιδιά στο κλίμα του παιχνιδιού. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν μπλουζάκια του Συλλόγου μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Είτε χαμένοι, Είτε κερδισμένοιόλοι είναι νικητές αφού κερδίζουν δώρα!

Το παιχνίδι, είναι για τα παιδιά ένα μέσο εξερεύνησης, του εαυτού τους και των πτυχών του χαρακτήρα τους. Διευρύνει το πνεύμα και φέρνει τα παιδιά σε επαφή με την υπόλοιπη ομάδα και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Παίζοντας, βρίσκουν μια διέξοδο από την καθημερινότητα και το άγχος των καθημερινών τους υποχρεώσεων. Μέσω αυτού, αναπτύσσουν διάφορες δεξιότητες όπως τη δημιουργικότητα, την κοινωνικότητα και τη φαντασία. Γίνονται αντιληπτές μέσα από την συναναστροφή με άλλα παιδιά και μέσα από το παιχνίδι.

Στις μέρες μας, όπου η τεχνολογία έχει εισβάλει για τα καλά στην ζωές των παιδιών, η ανάγκη για κοινωνικοποίηση και διαπροσωπική επαφή είναι ακόμα μεγαλύτερη. Τα παιχνίδια δράσης έχουν σκοπό, να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους και να τα χαλαρώσουν.

Η συμμετοχή στο AKRITAS Game-Party-ΟΡΕΝ (Νο 2), θα μάθει στα παιδιά να:

δείχνουν τον ενθουσιασμό τους, συνεργάζονται, έχουν υπομονή, οργανώνονται, χρησιμοποιούν την φαντασία τους, εξασκούν την δημιουργικότητα τους, χαμογελάνε, αξίες, όπως ο σεβασμός, η φιλία, η ευγενής άμιλλα και η συνεργασία, έχουν αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, να ακούνε τις διαφορετικές απόψεις, δείχνουν στα παιδιά την σημαντικότητα των κανόνων, αναπτύσσουν δεξιότητες όπως ο καταμερισμός αρμοδιοτήτων, λειτουργούν ακόμα και κάτω από την έντονη πίεση χρόνου”.

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ