Τρίτη, 05 Ιούνιος 2018 12:01

Χιλιάδες κόσμος τον Απρίλιο του 2019 στη Μεσσηνία για την παγκόσμια διοργάνωση Τριάθλου IROMNAN

Γράφτηκε από τον
Χιλιάδες κόσμος τον Απρίλιο του 2019 στη Μεσσηνία για την παγκόσμια διοργάνωση Τριάθλου IROMNAN

Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί το 2019 στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Costa Navarino η παγκόσμια διοργάνωση τριάθλου IRONMAN® υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός θα γίνει στις 14 Απριλίου του νέου έτους και θα φέρει στο Δήμο Πύλου – Νέστορος και γενικότερα στη Μεσσηνία χιλιάδες κόσμο!

Ο Θανάσης Παπαδημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της «ΕΥ ΖΗΝ Greece AE», επίσημου licensee των διοργανώσεων IRONMAN στην Ελλάδα, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: “Παρουσιάζεται μία σημαντική ευκαιρία για προσέλκυση κοινού υψηλού κοινωνικο-οικονομικού επιπέδου, το οποίο θα επισκέπτεται τη χώρα μας για να συμμετέχει στους αγώνες IRONMAN® και να απολαμβάνει την ελληνική φύση και φιλοξενία.

Το έργο δε θα είναι εύκολο, αλλά είναι μεγάλη η ικανοποίηση μας αφού ο πρώτος αγώνας μας IRONMAN®70.3® φαίνεται ότι θα προσελκύσει περισσότερους από 1.500 αγωνιζόμενους, συνοδευόμενους από ακόμα 3.500-4.000 άτομα, που θα ταξιδέψουν για να παρευρεθούν στον αγώνα.

Στόχος της ομάδας μας είναι να κάνουμε το IRONMAN 70.3 Greece τον καλύτερο αγώνα της Ευρώπης, από την πρώτη κιόλας χρονιά!

Θέλουμε ο κόσμος της Μεσσηνίας να περιμένει τους αγωνιζόμενους στο δρόμο, να τους χειροκροτεί, να τους εμψυχώνει και παρακινεί. Πρέπει οι Μεσσήνιοι να είναι υπερήφανοι που φιλοξενούν τέτοιους ανθρώπους εδώ και οι φιλοξενούμενοι μας να γίνουν υπερήφανοι που συμμετείχαν, πρεσβευτές της χώρας μας στον υπόλοιπο κόσμο. Κι αυτήν την περηφάνια κι ομορφιά να την περιγράψουν και σ’ όσους δεν ήταν μαζί τους. Αυτή θα είναι η επιτυχία του αγώνα μας.»

Ο αγώνας

Ο αγώνας IRONMAN, ξεκίνησε στη Χαβάη πριν από ακριβώς 40 χρόνια. Είναι ο πιο απαιτητικός μονοήμερος αγώνας, καθώς οι αθλητές καλύπτουν περίπου 4χλμ. κολύμβησης, 180 χλμ. ποδήλατο και έναν μαραθώνιο, 42.2χλμ!

Σήμερα, έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση τρίαθλου, έχει παρουσία σε πάνω από 55 χώρες και πιστό κοινό που ξεπερνά το 1.000.000 ενεργούς αθλητές ετησίως και 5.500.000 φανατικούς θεατές που το ακολουθούν στις χώρες που διοργανώνεται. Ο πρώτος αγώνας που θα διοργανωθεί στην Ελλάδα είναι IRONMAN®70.3® ή αλλιώς “Half- IRONMAN”. Οι αποστάσεις που διανύονται είναι οι μισές του full, δηλαδή 1,9χλμ. κολύμβησης, 90χλμ. ποδηλασίας και 21,1χλμ. τρέξιμο, 113 χλμ. συνολικά ή 70,3 μίλια.

Η ανάληψη αυτής της διοργάνωσης από τη χώρα μας σηματοδοτεί την είσοδό της στο καλεντάρι του πιο σημαντικού παγκοσμίως και κορυφαίου από πλευράς κύρους αγώνα Τριάθλου, από το 2019 και για τα επόμενα χρόνια.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί, όπως προαναφέραμε, στην Πελοπόννησο, την κοιτίδα του Ολυμπιακού Πνεύματος και συγκεκριμένα στην περιοχή γύρω από την Costa Navarino στη Μεσσηνία, ανάμεσα στα πιο αυθεντικά και μαγευτικά παραθαλάσσια μεσογειακά τοπία της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου.

Η πλατφόρμα εγγραφών για το IRONMAN 70.3 Greece άνοιξε τη Δευτέρα 28 Μαΐου στο www.ironman.com/greece70.3 και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή αγωνιζόμενοι από 28 χώρες.

Οι αθλητές μπορούν να απευθύνονται στο greece70.3@ironman.com για οποιεσδήποτε ερωτήσεις.