Παρασκευή, 08 Ιούνιος 2018 13:01

Ολα έτοιμα για τα “Παπαφλέσσεια”

Γράφτηκε από τον
Ολα έτοιμα για τα “Παπαφλέσσεια”

 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το μεγάλο ραντεβού των φίλων του κλασικού αθλητισμού στη Μεσσηνία, καθώς αύριο Σάββατο θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας τα “Παπαφλέσσεια”.

Το διεθνές μίτινγκ στίβου, που διοργανώνει ο Μεσσηνιακός, θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση και του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη. Οι υψηλές παρουσίες όμως δεν περιορίζονται στην κερκίδα, μιας και θα συμμετάσχουν αρκετοί Ελληνες και ξένοι αθλητές υψηλού επιπέδου. Ενδεικτικά, στα 400 μέτρα γυναικών θα τρέξουν η Μαρία Μπελιμπασάκη, που κάνει ντεμπούτο στην Καλαμάτα, μετά τον τραυματισμό της και η Κύπρια Ελένη Αρτυματά, που έχει τρέξει ήδη την απόσταση σε 52.38.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η κούρσα των 100 μέτρων στους άνδρες, όπου ξεχωρίζουν ο Τούρκος Ζαμφίρ Μπαρνές, ο Ρώσος Βιατσεσλάβ Κολεσνιτσένκο, ο Μάκης Στεργιούλης και ο Παναγιώτης Τριβυζάς.

Στα 100 μέτρα των γυναικών, η Ραφαέλα Σπανουδακη διανύει εξαιρετική σεζόν και θα έχει την ευκαιρία να το δείξει και στην Καλαμάτα, Επίσης ξεχωρίζουν ο Βραζιλιάνος άλτης του μήκους Μαουρίσιους Ντα Σίλβα με 8.32μ, αλλά και ο Ρουμάνος Αλεξάντρο Νόβατς με 84.32μ στον ακοντισμό.

Οι παραπάνω συμμετοχές δείχνουν ότι το φετινό μίτινγκ είναι αναβαθμισμένο και υπόσχεται πλούσιο θέαμα, αλλά και ρεκόρ.

Η συνέντευξη Τύπου

Δύο μέρες πριν την έναρξη των αγώνων οι διοργανωτές παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Μεσσηνιακού και ζήτησαν από τον κόσμο να γεμίσει το Στάδιο.

Ο πρόεδρος του Μ.Γ.Σ. Τάκης Στασινόπουλος ανέφερε αρχικά ότι οι πρώτοι αγώνες των Παπαφλεσσείων έγιναν στις 13 Μαΐου του 1956 στο γήπεδο του Μεσσηνιακού μετά από απόφαση του τότε δημάρχου Π. Καίσαρη, για να τιμηθεί όπως είχε πει ο ήρωας του 1821 Παπαφλέσσας. Ακόμα εκτίμησε ότι οι φετινοί αγώνες θα έχουν καλές επιδόσεις και ευχαρίστησε όσους βοήθησαν για να διεξαχθεί το μίτινγκ. Ο πρόεδρος του αθλητικού οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης παρατήρησε ότι “ Οι εγκαταστάσεις δεν είναι αυτές που θέλουμε, αλλά τις διατηρούμε σε αξιοπρεπές επίπεδο με πολύ κόπο και δημοτικούς πόρους. Αυτοί οι αγώνες προβάλουν διεθνώς την πόλη”.

Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Αντωνία Μπούζα, σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει αυτό το σπουδαίο αθλητικό γεγονός, το οποίο βοηθά και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

Στη συνέντευξη Τύπου βρέθηκε και ο παλιός μπασκετμπολίστας και νυν προπονητής Γιώργος Καλαφατάκης, ως εκπρόσωπος των Ελληνικών Πετρελαίων, που στηρίζει τους αγώνες. Αποκάλυψε μάλιστα ότι του το ζήτησε ο Μπάμπης Βακαλόπουλος (ήταν παρών στη χθεσινή συνέντευξη), τον οποίο γνωρίζει από τότε που ήταν αθλητής στους Αμπελόκηπους. Ο κ. Καλαφατάκης είπε ότι επιθυμεί να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια η συνεργασία.

Με το νέο του ρόλο ως προπονητής πλέον του Μεσσηνιακού και υπεύθυνος της περιφέρειας για τον κλασικό αθλητισμό στην Πελοπόννησο, ,μίλησε ο Λούης Τσάτουμας. Ο πρώην πρωταθλητής του μήκους δήλωσε ότι: “Αισθάνομαι τελείως διαφορετικά, αλλά θέλω να προσφέρω και από το νέο μου ρόλο, να κάνουμε καλύτερα στάδια στην περιφέρεια και να βοηθήσουμε τις ακαδημίες. Από εκεί ξεκίνησα και εγώ”.

Ο υπεύθυνος του μίτινγκ Δημήτρης Πουλόπουλος υποσχέθηκε μια άρτια διοργάνωση τόσο από οργανωτικής, όσο και από αγωνιστικής πλευράς, μιας και υπάρχει εμπειρία. Τόνισε πάντως ότι η επιτυχία θα εξαρτηθεί και από την παρουσία των φιλάθλων, που πρέπει να γεμίσουν το Στάδιο. Και προέβλεψε συναρπαστική μάχη στα 400 μέτρα γυναικών”. Ο παλιός αθλητής του Μεσσηνιακού και νυν προπονητής Γιάννης Καλυβιώτης ανέφερε ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα λάβουν μέρος στο μίτινγκ αθλητές με τυφλότητα από το σύλλογο “Διαφορο - ΖΩ” . Μάλιστα αυτό θα αποτελέσει τεστ ενόψει του πανελληνίου πρωταθλήματος ΑΜΕΑ στο ΟΑΚΑ. Ακόμα ο Γ. Καλυβιώτης αναφέρθηκε και στην επετειακή εκδήλωση του Μεσσηνιακού για τα 130 χρόνια ιστορίας, που θα γίνει στις 16 Ιουνίου, λέγοντας ότι θα δώσει το “παρών” (όπως έγραψε χθες η “Ε”) και ο Γέρζυ Βέλεζ.

Πρόκειται για τον Πολωνό προπονητή που συνέδεσε το όνομα του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ανδρικού τμήματος βόλεϊ του Μεσσηνιακού. Ακόμα θα προβληθεί ένα βίντεο το οποίο σε 15 λεπτών θα παρουσιάζει στιγμές απ’ όλη την ιστορία του συλλόγου. Το βίντεο θα επιμεληθεί ο Ηλίας Ευτυχιάκος. Τέλος, ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, αθλητής του “Διαφορο – ΖΩ” εξέφρασε τη χαρά του που θα λάβει μέρος στα “Παπαφλέσσεια”, λέγοντας ότι νιώθει μεγάλη τιμή και συγκίνηση να συμμετέχει σ’ ένα διεθνή αθλητικό θεσμό.