Κυριακή, 10 Ιούνιος 2018 18:37

Ο αέρας εμπόδισε τις μεγάλες επιδόσεις στα “Παπαφλέσσεια” (βιντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Ο αέρας εμπόδισε τις μεγάλες επιδόσεις στα “Παπαφλέσσεια” (βιντεο-φωτογραφίες)

Σπουδαίοι αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό βρέθηκαν το Σάββατο στην Καλαμάτα για το διεθνές μίτινγκ στίβου “Παπαφλέσσεια”, που διοργάνωσε για μία ακόμα χρονιά ο Μεσσηνιακός.

Η παρουσία τους προμήνυε ρεκόρ και σημαντικές επιδόσεις, αλλά ο καιρός δεν ήταν... σύμμαχος. Ο άνεμος στο Δημοτικό Στάδιο είχε ως συνέπεια να υπάρχουν αρκετά προβλήματα τόσο στις κούρσες, όσο και στα άλματα και τον ακοντισμό. Ενδεικτικό ότι ορισμένοι αθλητές επέλεξαν να μην αγωνιστούν!

Η Μαρία Μπελιμπασάκη δεν πήρε θέση εκκίνησης στα 400μ, αφού ο πολύ δυνατός άνεμος θα της δημιουργούσε προβλήματα και δεν θα της επέτρεπε να κάνει την κούρσα που θα ήθελε, ωστόσο η Ελένη Αρτυματά φρόντισε και χωρίς τον αναμενόμενο συναγωνισμό να πετύχει καλή επίδοση. Η Κύπρια πρωταθλήτρια ήταν νικήτρια με 51.95, μπροστά από την Ελπίδα Καρκαλάτου που σημείωσε 54.86.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη ναι μεν ταξίδεψε στην Καλαμάτα, ωστόσο μία ενόχληση στον κοιλιακό δεν της επέτρεψε να αγωνιστεί στα 100 μέτρα, όπου νικήτρια αναδείχθηκε η Ουκρανή Χριστίνα Στούι με 11.20.

Στο αντίστοιχο των ανδρών, με τον άνεμο ευνοϊκό 2,3μ. ο Τούρκος Ζαφέρ Μπαρνές ήταν νικητής με 10.25 και ο Παναγιώτης Τριβυζάς ακολούθησε με 10.38.

Ο Ελληνας πρωταθλητής, ωστόσο, επέλεξε να μην τρέξει 200μ., όπου πρώτευσε ο Θάνος Καρούσος με 21.95

Φετινό ρεκόρ σημείωσε στα 400μ. εμπόδια η Εφη Θεοδώρου με 59.51, όπως και ο Πέτρος Κυριακίδης στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών με 51.35. Στην ίδια κούρσα, ο έφηβος Άρης Δρίτσας ήταν πολύ καλός για ακόμη μία φορά, αφού τερμάτισε σε 52.08, βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ και βρέθηκε πολύ κοντά στο 52.00, που χρειάζεται για να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Τάμπερε.

Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου ήταν νικήτρια στα 800 μ. με 2.05.05, επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ, ενώ στον ακοντισμό η νίκη πήγε στην Σοφία Υφαντίδου μ 54,72 μέτρα. Στα 1.500 μ. ξεχώρισαν δύο έφηβοι, ο Νίκος Σάκης που ήταν νικητής με 3.52.26 και ο Μάριος Αναγνώστου που ακολούθησε με 3.53.08.

Στο μήκος κέρδισαν ο Τάσος Γαλαζούλας με 7,73μ. και στις γυναίκες η Ανδριάνα Γράβαλου με 6,09μ., αμφότεροι με ευνοϊκό, αλλά και άλμα 1 εκατοστό λιγότερο με άνεμο εντός ορίων.

Στον ακοντισμό των ανδρών, ο Ρουμάνος Αλεξάντρου Νόβατς κέρδισε την πρωτιά με 77.98 μ. Δεύτερος ήταν ο Θεόδωρος Μηνασιάδης (67.18μ.)

Στα αξιοσημείωτα και η συμμετοχή του συλλόγου Διαφορο-Ζω, όπου αθλητές με τυφλότητα έτρεξαν και κέρδισαν το πιο ζεστό χειροκρότημα της κερκίδας.

Επίσης οι αθλητές του Μεσσηνιακού είχαν την ευκαιρία να συναγωνιστούν Ελληνες και ξένους πρωταθλητές, ενώ έγιναν και αγώνες παίδων και κορασίδων.