Κυριακή, 10 Ιούνιος 2018 19:49

Ανακοινώσεις αθλητικών έργων σε Στάδιο και γήπεδο Μεσσηνιακού από Χαρίτση και Βασιλειάδη

Γράφτηκε από τον

 

Μπορεί ο ισχυρός αέρας να εμπόδισε τους αθλητές να κάνουν μεγάλες επιδόσεις στα “Παπαφλέσσεια”, η παρουσία όμως δύο στελεχών της κυβέρνησης στο Δημοτικό Στάδιο έβγαλε ειδήσεις.

Ο Μεσσήνιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης παρακολούθησαν τους αγώνες ενώ προανήγγειλαν έργα στο Δημοτικό Στάδιο, το γήπεδο του Μεσσηνιακού αλλά και σε αθλητικές σχολικές εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα, για το Δημοτικό Στάδιο πως θα μπει νέο ταρτάν στίβου ενώ προχωρά η κατασκευή χώρων υγιεινής, για το γήπεδο του Μεσσηνιακού πως θα κατασκευαστεί κλειστό προπονητήριο, θα μπει πλαστικός τάπητας, θα γίνει ενεργειακή αναβάθμιση και άλλες βελτιώσεις στους χώρους.

Τα παραπάνω για το γήπεδο του Μεσσηνιακού είχαν προαναγγελθεί από την προηγούμενη επίσκεψη του κ. Χαρίτση. Επιπλέον, χθες τόνισε ακόμη πως σε συνεργασία με το δήμο προχωρά ένα μεγάλο πρόγραμμα για σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλο το δήμο Καλαμάτας.

Χαιρετισμοί και δηλώσεις

Την τελετή έναρξης παρουσίασε ο προπονητής του Μεσσηνιακού Δημήτρης Πουλόπουλος, ο οποίος αρχικά έδωσε το λόγο στον Παναγιώτη Νίκα. Ο δήμαρχος Καλαμάτας στο χαιρετισμό του συνεχάρη τους διοργανωτές για τις προσπάθειες τους, τους κ.κ. Χαρίτση και Βασιλειάδη κάνοντας λόγο για ροή χρηματοδότησης για αθλητικά έργα στη Μεσσηνία καθώς και προσωπικά τον Δημήτρη Πουλόπουλο για ρόλο που διαδραματίζει τόσα χρόνια στα “Παπαφλέσσεια”.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, ο οποίος σημείωσε πως στόχος είναι να αναβαθμιστούν όλοι οι αθλητικοί χώροι και να παρέχουν ασφάλεια στους αθλητές.

Στην συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό ο Μεσσήνιος βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας ο οποίος σημείωσε πως πλέον αντιμετωπίζονται οι παθογένειες που είχαν επισημανθεί πριν τρία χρόνια και πως του χρόνου θα υπάρχει νέο ταρτάν στίβου στο Δημοτικό Στάδιο.

Ο κ. Βασιλειάδης στο χαιρετισμό του ευχήθηκε στο διοργανωτή Μεσσηνιακό για τα γενέθλια των 130 ετών, επισήμανε ότι η αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου θα έχει ολοκληρωθεί του χρόνου καθώς και ότι θα προχωρήσει η χρηματοδότηση για την βελτίωση των εγκαταστάσεων του γηπέδου του Μεσσηνιακού.

Λίγο αργότερα, στις δηλώσεις του, σημείωσε πως η Καλαμάτα έχει ιδανικό κλίμα για την ανάπτυξη αθλητικού τουρισμού, για τον οποίο όμως απαιτούνται εγκαταστάσεις. Τόνισε πως παρότι οι εποχές είναι δύσκολες, με καλή οργάνωση μπορούν να γίνουν πολλά ενώ αναφέρθηκε και στον Ευρωπαϊκό Ιστιοπλοϊκό αγώνα που θα διοργανώσει το 2020 ο ΝΟΚ στην Καλαμάτα.

Ο κ. Χαρίτσης, που ως μαθητής είχε αγωνιστεί στο Δημοτικό Στάδιο, δήλωσε χαρούμενος που τα “Παπαφλέσσεια” ξαναβρίσκουν την αίγλη του παρελθόντος και χαρακτήρισε άριστη τη συνεργασία με τους ανθρώπους του Μεσσηνιακού.

Στις δηλώσεις που έκανε στην συνέχεια αναφέρθηκε πιο αναλυτικά στα έργα που προαναφέρθηκαν ενώ όσον αφορά τα “Παπαφλέσσεια” σημείωσε πως η πολιτεία θα συνεχίζει να στηρίζει τις προσπάθειες του Μεσσηνιακού.

Χαιρετισμό απεύθυνε και η αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ξένια Αργειτάκη ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση της για την διοργάνωση και ευχήθηκε να πραγματοποιηθούν όλα τα έργα που ανέφεραν τα στελέχη της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Παναγιώτης Στασινόπουλος ευχαρίστησε τα στελέχη της κυβέρνησης για τις εξαγγελίες και τόνισε πως ο Μεσσηνιακός θα προχωρήσει μπροστά.

Μεταξύ άλλων, στην εξέδρα των επισήμων για τους αγώνες βρέθηκαν ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Νίκος Πατσαρίνος, ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Αλευράς και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Ανδρέας Καραγιάννης και ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης. Ο τελευταίος επισήμανε στον κ. Βασιλειάδη την ανάγκη για σύστημα ψύξης – θέρμανσης στην Τέντα, όπου αυτές τις μέρες τοποθετείται το νέο πανί από το Δήμο Καλαμάτας.