Τρίτη, 19 Ιούνιος 2018 14:50

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Στους Μεσογειακούς Αγώνες η Βασιλική Μπάκα

Γράφτηκε από τον

Αναχωρούν σήμερα για την Ισπανία οι 20 Έλληνες κολυμβητές (11 άνδρες και 9 γυναίκες), που θα συμμετάσχουν στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα.

Μεταξύ αυτών και η Καλαματιανή πρωταθλήτρια Βασιλική Μπάκα ο οποία θα μπει στην διοργάνωση με φιλοδοξίες για μια καλή παρουσία.

Τα αγωνίσματα της κολύμβησης θα διεξαχθούν το διάστημα 23-25 Ιουνίου και την αποστολή απαρτίζουν οι εξής:

ΑΝΔΡΕΣ: Ανδρέας Βαζαίος, Κριστιάν Γκολομέεβ, Απόστολος Χρήστου, Στέφανος Δημητριάδης, Νίκος Σοφιανίδης, Γιώργος Σπανουδάκης, Γιάννης Καρπουζλής, Δημήτρης Δημητρίου, Δημήτρης Νέγρης, Ρωμανός Αλυφαντής, Φώτης Κολιόπουλος

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Άννα Ντουντουνάκη, Νόρα Δράκου, Κρίστελ Βουρνά, Μαρίλια Δρασίδου, Σοφία Κλικοπούλου, Κέλλυ Αραούζου, Ηλέκτρα Λεμπλ, Βασιλική Μπάκα, Αφροδίτη Κατσιάρα.

Συνοδοί προπονητές είναι οι Νίκος Γέμελος, Νίκος Κραουνάκης και Δημήτρης Αθυμαρίτης και αρχηγός αποστολής ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ, Χριστόδουλος Χούμας.

Για την Ελλάδα είναι η 17η συμμετοχή σε Μεσογειακούς Αγώνες, όπου έχουν μετάσχει συνολικά 176 κολυμβητές/τριες, με την Μαριάννα Λυμπερτά και τον Μανώλη Κανδρή να έχουν τις περισσότερες συμμετοχές (4). Συνολικά, η ελληνική κολύμβηση έχει κατακτήσει 78 Μετάλλια (11 Χρυσά, 27 Ασημένια, 40 Χάλκινα), με καλύτερη παρουσία το 2005 στην Αλμερία (3-4-9). Στην προηγούμενη διοργάνωση, που έγινε το 2013 στη Μερσίνη, η χώρα μας κατέκτησε δύο χρυσά, πέντε ασημένια και πέντε χάλκινα μετάλλια.