Τρίτη, 24 Δεκέμβριος 2013 16:59

Ο Μπανιώτης ο κορυφαίος αθλητής στίβου που βρέθηκε ντοπέ

Γράφτηκε από τον

Τις τελευταίες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι κορυφαίος αθλητής στίβου βρέθηκε ντοπαρισμένος. Όπως επιβεβαίωσε και επίσημα ο ΣΕΓΑΣ με σχετική ανακοίνωση, αυτός είναι ο πρωταθλητής του άλματος εις ύψος, Κώστας Μπανιώτης.

 

Η ποινή για τη χρήση της διουρητικής ουσίας που βρέθηκε στο δείγμα του Μπανιώτη μπορεί να ξεκινήσει από τη δημόσια επίπληξη και να φτάσει στα δύο χρόνια. Για να έχει ελπίδα να πέσει στα… μαλακά ο Ελληνας αθλητής θα πρέπει να αποδείξει την έλλειψη δόλου, όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στους κανονισμούς της WADA.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

"Ο ΣΕΓΑΣ, μετά και την εξέταση του δευτέρου δείγματος, ενημερώθηκε από το ΕΣΚΑΝ ότι σε έλεγχο εκτός διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε την 28η Νοεμβρίου στον αθλητή Κωνσταντίνο Μπανιώτη ανιχνεύτηκε η απαγορευμένη ουσία φουροσεμίδη (διουρητικό).

Θα ακολουθήσει άμεσα η προβλεπόμενη από τους κανονισμούς της IAAF και του ΣΕΓΑΣ διαδικασία.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για το γεγονός. Την ίδια στιγμή δηλώνουμε την ικανοποίηση μας για τη σωστή λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών.

Στον ΣΕΓΑΣ είμαστε αποφασισμένοι, σε συνεργασία με το ΕΣΚΑΝ, όχι μόνο να συνεχίσουμε, αλλά και να διευρύνουμε τους ελέγχους.

Υποχρέωση μας απέναντι στην κοινωνία, τους αθλητές, τους γονείς, τους φιλάθλους, είναι να διασφαλίσουμε ότι, τουλάχιστον στο στίβο, εκτός, από την προσπάθεια ενημέρωσης και πρόληψης, λειτουργεί και σύστημα ελέγχων και μάλιστα με τρόπο έντονο και συστηματικό".

Οι διακρίσεις στην καριέρα του Μπανιώτη

Ο Κώστας Μπανιώτης είναι από τους κορυφαίους Ελληνες αθλητές στο ύψος , έχοντας πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του. Αναλυτικά οι επιτυχίες στην καριέρα του:

2007: 7ος Πανεπιστημιάδα, 12ος Πανευρωπαϊκοί Νέων,

2008: 8ος Σούπερ Λίγκα,

2009: 2ος Μεσογειακούς, 7ος στον τελικό IAAF Γκράν Πρι, 6ος στην ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα και 6ος στον Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου,

2010: 8ος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, 5ος Σούπερ Λιγκα

2011: 4ος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού

2012: 4ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού

2013: 1ος στους Μεσογειακούς

πηγη soccerplus.gr