Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 17:14

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Προκρίσεις καλαματιανών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Προκρίσεις καλαματιανών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

 

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που θα γίνει το Νοέμβριο στο Ντουμπάι προκρίθηκαν πέντε καλαματιανοί αθλητές και αθλήτριες.

Ο λόγος τους Αναστάση Αθανασουλάκη (1ος), Λάμπρο Γκιούλο (9ος), Δημήτρη Βίγκο (7ος), Βάσω Τσακάκου (1η) και Κατερίνα Κονταργύρη (2η). Οι παραπάνω εξασφάλισαν την πρόκριση στον διεθνή αγώνα Oceanman Greece Oitylo bay, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο ΑΡΓΗΣ Καλαμάτας εκπροσωπήθηκε στον εν λόγω αγώνα από τους Λάμπρο Γκιούλο, Βασίλη Παπαδόπουλο, Δημήτρη Βίγκο, Πάνο Καβδά, Αναστάση Αθανασουλάκη και Βάσω Τσακάκου, αλλά και την Κατερίνα Κονταργύρη που εκπροσώπησε τη πόλη μας σε αγωνίσματα 2.000μ-5000μ καθώς και 10.000μ.

Όλοι οι αθλητές έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό και ευχαριστήθηκαν τη θάλασσα και το κολύμπι. Διακρίσεις έφεραν ο Αθανασουλάκης, που κατέκτησε την 2η θέση overall, αλλά και τη 1η στην ηλικιακή του κατηγορία στα 5000. Η Βάσω Τσακακου που πήρε τη 2η θέση στις γυναίκες αλλά και τη 1η στην ηλικιακή της κατηγορία στα 5.000μ.

Ακόμα η ομάδα της σκυταλοδρομίας με τους Γκιούλο, Τσακάκου και Αιανασουλάκη κατέλαβε τη 2η θέση στη κατηγορία mix. Η Κατερίνα Κονταργυρη κολυμπώντας 10.000μ κατέκτησε τη 2η θέση στην ηλικιακή της κατηγορία και πήρε, όπως προαναφέραμε τη πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ντουμπάι.