Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013 18:32

Πεζοπορία στο χωριό Κουταλά

Γράφτηκε από τον

Χριστουγεννιάτικη πεζοπορία πραγματοποίησαν ο Ευκλής, η ομάδα "Πάμε Βόλτα" και κάτοικοι Βέργας και Καλαμάτας την περασμένη Κυριακή.
Οι φίλοι - περιηγητές των τριών ομάδων, με σύμμαχο την ηλιόλουστη μέρα περπάτησαν από το χωριό Κουταλά έως την Αγία Τριάδα και απόλαυσαν από εκεί την μαγευτική θέα του Μεσσηνιακού κόλπου και την πόλη της Καλαμάτας.


Πριν το χωριό Κουταλά, οι συμμετέχοντας γνώρισαν τον Αγιο Χαράλαμπο, το γραφικό Εξωκλήσι που είναι κτισμένο μέσα σε σπηλιά.
Ο κ. Σπυρόπουλος, μόνιμος κάτοικος του χωριού, είπε στους πεζοπόρους ότι ο Κουταλάς βρισκόταν πολύ ψηλότερα, όμως μετά την απελευθέρωση του 1821, οι κάτοικοι έκτισαν εκ νέου το χωριό στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Επίσης, ότι οι καπεταναίοι το πρώτο γλέντι της απελευθέρωσης το έστησαν στο συγκεκριμένο χωριό.
Οι εκπρόσωποι των ομάδων. Παν. Ανδριανόπουλος του Ευκλή, Σωτ. Θεοδωρόπουλος της ομάδας "Πάμε Βόλτα" και ο Κ. Μαρκάης των κατοίκων Βέργας - Καλαμάτας ευχαρίστησαν τα μέλη τους και ανακοίνωσαν την επόμενη πεζοπορία γνωριμία με την παλιά Καρδαμύλη στις 5 Ιανουαρίου.
Ο πρόεδρος του Ευκλή Παν. Κουτρούλης, ο ταμίας Ε. Κωνσταντόπουλος και η έφορος δημοσίων σχέσεων Ελ. Οικονομοπούλου ευχήθηκαν στους περιηγητές χρόνια πολλά και ανανέωσαν το ραντεβού τους μαζί τους για την επόμενη πεζοπορία.