Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013 16:34

Δύο μεγάλοι στόχοι για την τοπική επιτροπή Ταε κβον ντο

Γράφτηκε από τον
Δύο μεγάλοι στόχοι για την τοπική επιτροπή Ταε κβον ντο

Η χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Τοπική Επιτροπή Τάε κβον ντο Νότιας Πελοποννήσου. Και αυτό γιατί κατά την διάρκεια της θα διοργανωθούν κάποιοι πολύ σημαντικοί αγώνες στην περιοχή μας ενώ η Καλαματιανή αθλήτρια Νίκη Αθανασοπούλου θα διεκδικήσει με αξιώσεις την συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα.


Η αρχή θα γίνει με το πρωτάθλημα που θα γίνει στις 2 Φεβρουαρίου στην Μεσσήνη, το οποίο θα είναι πρωτοποριακό για τη χώρα μας αφού θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά οι ηλεκτρονικοί θώρακες και οι κάσκες. Θα ακολουθήσει το… κυρίως πιάτο, το παγκόσμιο πρωτάθλημα το οποίο πιθανότατα θα γίνει τον Οκτώβριο στην Μεσσηνία ενώ σε όλο αυτό το διάστημα η Αθανασοπούλου θα δίνει την δική της μάχη για την είσοδο στην Ολυμπιάδα...
Για όλα αυτά μίλησαν στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου οι άνθρωποι του Τάε κβον ντο στην Μεσσηνία.
Ο Τζίμης Παναγιωτόπουλος στάθηκε στο πρωτάθλημα της Μεσσήνης: «Στις 2 Φεβρουαρίου θα γίνει στην Μεσσήνη ένα πρωτάθλημα με ηλεκτρονικούς θώρακες για να συνηθίζουν στις νέες συνθήκες οι αθλητές μας. Θέλω να επισημάνω ότι στο σύλλογο μας προπονητής είναι ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος ο οποίος έχει την γνώση και την εμπειρία να φτιάξει ένα αθλητή. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο Παν. Νίκα που μας βοηθά να διοργανώσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει μάλλον τον Οκτώβριο.. Εξακολουθούμε να προσπαθούμε για ένα Ολυμπιακό μετάλλιο και πιστεύουμε ότι η συμμετοχή της Αθανασοπούλου στην Ολυμπιάδα είναι πολύ πιθανή.
Η Νίκη Αθανασοπούλου τόνισε: «Πριν 1,5 μήνα συμμετείχα στο πρωτάθλημα G1 στο Ισραήλ. Παρότι είχα μείνει αρκετό καιρό εκτός δράσης λόγω τραυματισμού, κατάφερα να καλύψω το χαμένο έδαφος και πήρα την τρίτη θέση που μου δίνει πιθανότητες συμμετοχής στην Ολυμπιάδα. Επόμενος σημαντικός αγώνας μου είναι το πρωτάθλημα που θα γίνει στο Τρέλεμποργκ της Σουηδίας τον επόμενο μήνα».
Ο αθλητής Δημήτρης Μανωλόπουλος σημείωσε: «Κατέκτησα την πρώτη θέση στο πανελλήνιο κύπελλο που έγινε την περασμένη εβδομάδα κερδίζοντας πέντε αγώνες. Είμαι ευχαριστημένος γιατί καταφέρνω να συνδυάζω το τάε κβον ντο με τιςυποχρεώσεις της 3ης Λυκείου».

«Μοναδική ελπίδα
η Αθανασοπούλου»

Ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Γιάννης Τσούσης έχει μαύρη ζώνη και 6 Νταν στο τάε κβον ντο ενώ είναι προπονητής και εξεταστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τάε κβον ντο.
Αφού ανέφερε ότι η τοπική επιτροπή είναι η μοναδική στην Ελλάδα που έχει δικά της γραφεία , στάθηκε στο πρωτάθλημα που έγινε στην Μεσσήνη τον Νοέμβριο αλλά και σε αυτό που θα γίνει τον Φεβρουάριο. Επισήμανε επίσης ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την συμμετοχή της Αθανασοπούλου στην Ολυμπιάδα. Τόνισε πως θα πρέπει να συμμετέχει σε περίπου 25 αγώνες σε όλη την Ευρώπη για να εξασφαλίσει το εισιτήριο και ότι θα χρειαστεί οικονομική στήριξη. Αγωνιστικά πάντως χαρακτήρισε την Αθανασοπούλου ως την μοναδική ελπίδα της Πελοποννήσου για μια θέση στην Ολυμπιάδα».

«Παραπλανούν
τον κόσμο…»

Ο προπονητής Γιώργος Παναγιωτόπουλος στάθηκε σε μη αναγνωρισμένα σωματεία από την Ομοσπονδία που παραπλανούν τους αθλητές και τους γονείς τους: «Τον τελευταίο καιρό έχουν εισέλθει άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με το τάε κβον ντο. Έχουν πολλές ιδιότητες, προπονητές, παράγοντες, διαιτολόγοι, βοτανολόγοι, μέντιουμ και δεν ξέρω τι άλλο. Παραπλανούν τον κόσμο. Αποκρύπτουν το ότι πίσω από την αγωνιστική τους ομάδα δεν υπάρχει σωματείο. Έχουν διαγραφεί από την Ομοσπονδία και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες ενώ δεν έχουν δικαίωμα να δίνουν ζώνες. Να διευκρινίσω ότι για να διαγραφεί κάποιο σωματείο πρέπει ή να μην είναι συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις του ή να μην έχει στείλει ούτε ένα αθλητή σε επίσημο αγώνα τα τελευταία δύο χρόνια».

Οι επιτυχίες στο
Πανελλήνιο Κύπελλο

Στους αγώνες που έγιναν στις 19-21 Δεκεμβρίου στο Περιστέρι συμμετείχαν συνολικά 2.000 αθλητές!
Την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Μανωλόπουλος Δημήτρης (-78 κιλά), Χριστόπουλος Αντώνης 33 κιλά).
Την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Φωτεινός Αναστάσιος (37 κιλά).
Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Ηλιοπούλου Αμαλία (+59 κιλά), Ρούμπου Ρόη (έως 67 κιλά), Κυριαζοπούλου Ελένη (έως 73 κιλά).
Την 5η θέση κατέκτησαν οι αθλητές Λούτος Ελισσαίος, Μιχαλοπούλου Καλλιόπη, Ξυδέα Ευαγγελία, Σκόκος Γιώργος, Τζανέτου Παρασκευή, Τούντα Κωνσταντίνα, Τούντας Νίκος, Χριστοπούλου Μαρία.