Παρασκευή, 27 Ιούλιος 2018 12:27

Ωρα τελικού για την Εθνική γυναικών κόντρα στην Ολλανδία

Γράφτηκε από τον
Ωρα τελικού για την Εθνική γυναικών κόντρα στην Ολλανδία

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών αντιμετωπίζει το βράδυ της Παρασκευής (27/7, 23.15) την Ολλανδία στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με στόχο το τέταρτο χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

Έξι χρόνια περίμεναν για αυτή τη στιγμή. Τότε που στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο, ενώ λίγο νωρίτερα είχαν ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο World League.

Αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν η Εθνική ομάδα των γυναικών έψαχνε τη χαμένη της ταυτότητα ή ακόμα καλύτερα προσπαθούσε να ξαναβρεί το δρόμο των επιτυχιών.

Τα πρώτα μηνύματα φάνηκαν στο Europa Cup, τη νεοσύστατη διοργάνωση που κατέκτησε η χώρα μας πριν από λίγους μήνες. Τώρα, στη Βαρκελώνη, τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση έχουν ήδη εξασφαλίσει το δέκατο μετάλλιο τους και θέλουν όσο τίποτα άλλο να είναι χρυσό.

Απέναντι τους στον τελικό της Παρασκευής (27/7, 23.15) θα βρουν την πανίσχυρη Ολλανδία. Μία ομάδα η οποία μετρά ήδη 12 μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ήδη έχει εξασφαλίσει το 13ο, ενώ παράλληλα ψάχνει το πρώτο της χρυσό από το 1993!

Οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά, άλλωστε ήταν μαζί και στον ίδιο όμιλο. Μεγάλα επιθετικά όπλα της Ολλανδίας είναι η Φαν Ντερ Σλόοτ, η Μέχενς, η Σέβενιχ και η γνωστή μας από τη θητεία της στη Βουλιαγμένη, Ίλσε Κούλχας, ενώ μεγάλο ρόλο παίζει και η τερματοφύλακας, Λάουρα Άαρτς που μετρά 73,1% στις αποκρούσεις!

Κύριο ζητούμενο για την Εθνική είναι η άμυνα της. Αυτή που την είχε στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα στη φάση των ομίλων σε ρόλο οδηγού. Αν καταφέρει να περιορίσει τα επιθετικά ατού της Ολλανδίας τότε θα μπορέσει να πάει το ματς εκεί που θέλει.

Όπως και να έχει τα κορίτσια της Εθνικής έχουν καταφέρει το βασικό ζητούμενο, το οποίο ήταν η επιστροφή τους στα μετάλλια και το χρυσό θα είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Πηγή: www.sport24.gr