Παρασκευή, 27 Ιούλιος 2018 19:06

ΣΔΥΜ: Δυναμική παρουσία στον αγώνα υπεραπόστασης "Κρόνιον Πέρασμα"

Γράφτηκε από τον
ΣΔΥΜ: Δυναμική παρουσία στον αγώνα υπεραπόστασης "Κρόνιον Πέρασμα"

 

Με εννέα αθλητές συμμετείχε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας στον 5ο αγώνα υπεραπόστασης 70 χλμ που έγινε το περασμένο Σάββατο στον Πάρνωνα με την ονομασία «Κρόνιον Πέρασμα: τρέξιμο στο ιερό βουνό του Κρόνου, του πατέρα των θεών».

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και ο 2ος αγώνας, συνολικής απόστασης 37,5 χλμ. που είχε την ονομασία «Δρόμοι του Πάρνωνα ή Ημικρόνιον Πέρασμα».

Από την αποστολή του ΣΔΥΜ, οι πέντε δρομείς έτρεξαν στον αγώνα των 70 χλμ. και οι τέσσερις στον αγώνα των 37,5 χλμ.

Στο Κρόνιον Πέρασμα 70 χλμ. συμμετείχαν οι Σταυρούλα Μπάκα η οποία μάλιστα τερμάτισε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης στις γυναίκες, ο Νίκος Τζαμουράνης, η Βασιλική Βαϊνά, ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος που κάνει το πρώτο του αγώνα υπεραπόστασης και ο Ξυπόλιτος Στέλιος που ατύχησε λόγω ασθένειας να σταματήσει τον αγώνα.

Στο Ημικρόνιον Πέρασμα 37,5 χλμ. συμμετείχαν οι Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, ο Δημήτρης Χριστόπουλος και οι Κωνσταντίνος και Νικόλαος Παρασκευάς.

Το Κρόνιο Πέρασμα 2018 ολοκληρώθηκε με μια συγκινητική τελετή για τους πρώτους αθλητές και αθλήτριες, καθώς και με την απονομή βραβείων και αναμνηστικών σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ο ΣΔΥΜ συνεχάρη τα ανωτέρω μέλη του για τη συμμετοχή τους στους ανωτέρω αγώνες υπεραπόστασης.

Τον αγώνα διοργάνωσαν ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, ο ΦΔΟΠΥΜ, η τοπική κοινότητα Αγίου Πέτρου με την αρωγή φορέων και επαγγελματιών της κοινότητας και είχε την ευγενική συμμετοχή του ΑΠΣ Απόλλων Δυτ. Αττικής ως τεχνικού συμβούλου του αγώνα.

Συνολικά συμμετείχαν 142 αθλητές και αθλήτριες και στους δύο αγώνες, που ήρθαν απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, οι οποίοι έτρεξαν σε μια πανέμορφη κυκλική διαδρομή που περιλάμβανε τοπία ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, έχοντας αφετηρία και τερματισμό τον Αγ. Πέτρο Κυνουρίας, διασχίζοντας κατά σειρά τα χωριά Βαμβακού, Βαρβίτσα, Καρυές, Βούρβουρα, Άγιος Πέτρος.