Σάββατο, 28 Ιούλιος 2018 14:44

ΚΑΜΠ ΑΚΡΙΤΑ: “Να φέρουμε την ξιφασκία στην Καλαμάτα”, λέει η Ολυμπιονίκης Δ. Μαγκανουδάκη

Γράφτηκε από τον

Τα μυστικά της ξιφασκίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις προηγούμενες μέρες τα παιδιά που συμμετέχουν στο καμπ του Ακρίτα Καλαμάτας.

Η Ολυμπιονίκης Δήμητρα Μαγκανουδάκη βρίσκεται από την Τετάρτη στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, τις δύο πρώτες μέρες δίδαξε την βασική τεχνική στα παιδιά του Ακρίτα στις εγκαταστάσεις του Elite City Resort και χθες ήταν η ώρα να πιάσουν το ξίφος σε κανονικό αγώνα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τόνισε μάλιστα πως η επίσκεψη της στην Καλαμάτα σκοπεύει σε μια μελλοντική δημιουργία τμήματος ξιφασκίας στην Καλαμάτα, κάτι που όπως τόνισε δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αρκεί να υπάρχει θέληση: “Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Καλαμάτα. Ζω στην πυρόπληκτη Ραφήνα και όπως είναι λογικό η σκέψη μου αυτές τις μέρες βρίσκεται στους ανθρώπους που πλήγηκαν από τις φωτιές. Ωστόσο ήρθα στην Καλαμάτα να δείξω το άθλημα στα παιδιά με την προοπτική να κάνουμε κάτι εδώ. Το ευχάριστο είναι ότι τα παιδιά έχουν ενθουσιαστεί από την γνωριμία τους με το άθλημα. Η ξιφασκία θέλει γρήγορη σκέψη και αντίληψη, καλλιεργεί το σώματα και το πνεύμα. Οι υποδομές είναι εύκολο να δημιουργηθούν. Χρειάζεται μια σάλα, ένας χώρος, ενώ ο εξοπλισμός μετακινείται. Είναι εύκολο να γίνει αρκεί να υπάρχει θέληση. Επιπλέον, το άθλημα έχει γίνει οικονομικό καθώς έχει πέσει το κόστος του εξοπλισμού”, κατέληξε η Δήμητρα Μαγκανουδάκη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ακρίτα Πέτρος Παπαδόπουλος δήλωσε ενθουσιασμένος από την ανταπόκριση των παιδιών. Τόνισε πως η Μαγκανουδάκη ήρθε στον Ακρίτα με τη προοπτική να δημιουργηθεί τμήμα ξιφασκίας και εξέφρασε την πρόθεση του Καλαματιανού συλλόγου να προχωρήσει το εγχείρημα.