Δευτέρα, 06 Αύγουστος 2018 12:24

Στις 8 Σεπτεμβρίου το “7ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού Των Οστών”

Γράφτηκε από τον
Στις 8 Σεπτεμβρίου το “7ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού Των Οστών”

 

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το “7ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού Των Οστών”.

Ο αγώνας αυτός που έχει γίνει θεσμός στην πόλη της Καλαμάτας τα τελευταία χρόνια θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στην παραλία Καλαμάτας με αγώνες κολύμβησης 500μ, 1500μ, 3000μ και αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων. Το “7ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού Των Οστών”.

διοργανώνει το Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος (Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας), το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, ενώ είναι υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Ελληνικης Αιματολογικής Εταιρείας και γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου- Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας και του συλλόγου ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-ΖΩ” και του ΚΕΘΕΟ.

Το σύνθημα του αγώνα είναι: “Δώρισε την ευκαιρία για ζωή, γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών και κάνε τη λευχαιμία παρελθόν. Η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών δεν είναι φιλανθρωπία αλλά μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης”. Οι εγγραφές στους αγώνες ξεκίνησαν την 1η Αυγούστου και πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στις ιστοσελίδες του ΝΟΚ (www.nok.gr) και του ΣΔΥΜ (www.sdym.gr).

Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ και ο σύλλογος Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος θα καταβάλλει το διπλό ποσό από αυτό που θα συγκεντρωθεί και επί του συνολικού ποσού η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία θα καταβάλλει ισόποσο ποσό.

Για κάθε συμμετοχή των 5 ευρώ θα συγκεντρωθεί συνολικά το ποσό των 30 ευρώ, που είναι το κόστος της εξέτασης-τυποποίησης για την εγγραφή ενός εθελοντή στη Παγκόσμια δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Τα έσοδα θα διατεθούν στο Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών.

Αγώνας δρόμου 5 χλμ. και αγώνες κολύμβησης

Την ημέρα του αγώνα, οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της γραμματείας μέχρι τις 4 το μεσημέρι, ώστε να επιβεβαιώσουν την εγγραφή τους, να παραλάβουν το νούμερο τους και το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης. Ο κάθε αθλητής έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στο ένα ή και στα δύο αθλήματα, ενώ σε όλους όσοι συμμετάσχουν θα δοθεί σακίδιο και αναμνηστικό μετάλλιο. Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική, ενώ όσοι λάβουν μέρος στους αγώνες θα πρέπει να έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα αγωνιστούν με δική τους ευθύνη. Οι ανήλικoι συμμετέχουν με ευθύνη του γονέα τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων αλλά και μετά θα υπάρχει δυνατότητα λεπτομερούς ενημέρωσης και εγγραφής στην παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών των αγωνιζομένων αλλά και των συνοδών.

Ολα τα αγωνίσματα στην κολύμβηση θα ξεκινήσουν στις 5.30 το απόγευμα. Θα υπάρχουν οι εξής κατηγορίες: M1 & W1 13 – 18 (αγόρια & κορίτσια), M2 & W2 19 – 39 (άνδρες & γυναίκες), M3 & W3 39 + (άνδρες & γυναίκες). Ο κάθε αθλητής έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε ένα μόνο αγώνισμα. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει έξω από το νερό (ξεκινώντας με τη μεγαλύτερη απόσταση και με διαφορά 10' προς τη μικρότερη), από τη παραλία στο προλιμένα της Καλαμάτας. Ο τερματισμός θα είναι το σημείο εκκίνησης.

Ο αγώνας δρόμου των 5 χιλιομέτρων θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, με εκκίνηση και τερματισμό στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. Η διαδρομή είναι: αφετηρία στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού ομίλου, πορεία δυτικά στην προκυμαία στο λιμάνι Ευαγγελιστρίας, Ύδρας, Σαλαμίνος αναστροφή στο τέρμα του λιμενοβραχίονα (χιλιόμετρο) και επιστροφή στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού ομίλου. Θα βραβευτούν οι 6 πρώτες νικήτριες και νικητές του αγώνα δρόμου.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ