Δευτέρα, 06 Αύγουστος 2018 15:55

Στις 2 Σεπτεμβρίου ο αγώνας δρόμου “Filiatra Run 2018”

Γράφτηκε από τον
Στις 2 Σεπτεμβρίου ο αγώνας δρόμου “Filiatra Run 2018”

Ο Αθλητικός Ομιλος Φιλιατρών με τη συνεργασία και τη στήριξη του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού & της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας,

υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ.), θα διοργανώσει τον 2ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου, που θα πραγματοποιηθεί στα Φιλιατρά του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018, με την επωνυμία “Filiatra Run 2018”.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου (21,1 χλμ), Αγώνα Δρόμου 10 χλμ, Αγώνα Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ, καθώς και Παιδικό Αγώνα 1000 μ (για μαθητές Δημοτικού).

Ο Ημιμαραθώνιος (21,1 χλμ), αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους δρομείς, να τον εντάξουν στο πρόγραμμα προετοιμασίας τους ενόψει του Κλασικού – Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών 2018, λόγω των απαιτήσεων που έχει σε κάποια σημεία.

Ο 2ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Φιλιατρών

Ο 2ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Φιλιατρών θα διεξαχθεί με τους παρακάτω όρους:

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018. Τόπος Διεξαγωγής: ΦΙΛΙΑΤΡΑ Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας. Αφετηρία – Τερματισμός: Κεντρική πλατεία Φιλιατρών

Ώρα Εκκίνησης και Χαρακτηριστικά Διαδρομών: 10:00 | Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου (21,1 χλμ).

Πληροφορίες Διαδρομής: Κεντρική πλατεία Φιλιατρών (Εκκίνηση), οδός Ι. Σπέντζα, παραθαλάσσιος οικισμός Λιμεναρίου, παραλιακός δρόμος Λιμεναρίου, Στομίου, Παραλία "Στόμιο", δασικός δρόμος (ανατολικά της παραλίας), δευτερεύουσα Επαρχιακή Οδός 18 (Φιλιατρά – Αγρίλης), παράκαμψη προς Κάστρο των Παραμυθιών, δευτερεύουσα Επαρχιακή Οδός 18 (Φιλιατρά – Αγρίλης), παραθαλάσσιος Οικισμός Αγρίλη (μέχρι το τέρμα του ασφαλτοστρωμένου δρόμου μετά το γεφυράκι, όπου θα γίνει αναστροφή των δρομέων περνώντας πάνω από σημείο ελέγχου), επιστροφή από την ίδια διαδρομή, κεντρική πλατεία Φιλιατρών (τερματισμός).

Ο Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου

Ο Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου (21,1 χλμ) που θα διεξαχθεί με την μέθοδο του πήγαινε-έλα, περιλαμβάνει ασφαλτοστρωμένους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας συνολικής απόστασης 17,6 χιλιομέτρων, άνετα σκαλοπάτια υψομετρικής διαφοράς 9 μ (μεταβατικό τμήμα παραλίας "Στόμιο"), ειδικό διάδρομο επί της βοτσαλωτής παραλίας "Στόμιο" συνολικής απόστασης 300 μέτρων, καθώς και βατούς χωματόδρομους συνολικής απόστασης 3,2 χιλιομέτρων.

Η διαδρομή είναι πανέμορφη, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα της διασχίζει το παραλιακό μέτωπο των Φιλιατρών και περνάει από σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και φυσικού κάλλους, όπως είναι το Λιμενάρι, η παραλία "Στόμιο", το δάσος που περιβάλλει το Στόμιο, το Κάστρο των Παραμυθιών, ο Ι.Ν. Παναγίας Αγριλιώτισσας, καθώς και ο γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός Αγρίλη.

Είναι σχεδόν επίπεδη στο μεγαλύτερο τμήμα της, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, με εξαίρεση τα τμήματα 1ο έως 2ο χλμ (κατηφορική κλίση) και 19ο έως 20ο χλμ (ανηφορική κλίση). Παρουσιάζει συνολική υψομετρική διαφορά 68 μ.

Αγώνας Δρόμου 10 χλ

Αγώνας Δρόμου 10 χλμ (10 π.μ.)

Πληροφορίες Διαδρομής: Κεντρική πλατεία Φιλιατρών (Εκκίνηση), οδός Ι. Σπέντζα, παραθαλάσσιος οικισμός Λιμεναρίου, παραλιακός δρόμος Λιμεναρίου – Στομίου, παραλία "Στόμιο" (όπου θα γίνει αναστροφή των δρομέων περνώντας πάνω από σημείο ελέγχου), επιστροφή από την ίδια διαδρομή, κεντρική πλατεία Φιλιατρών (Τερματισμός)

Ο Αγώνας Δρόμου 10 χλμ που θα διεξαχθεί με την μέθοδο του πήγαινε-έλα, θα γίνει όλος επί ασφαλτοστρωμένου δρόμου ήπιας κυκλοφορίας. Η διαδρομή είναι πανέμορφη, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα της διασχίζει το παραλιακό μέτωπο των Φιλιατρών.

Είναι σχεδόν επίπεδη στο μεγαλύτερο τμήμα της, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, με εξαίρεση τα τμήματα 1ο έως 2ο χλμ (κατηφορική κλίση) και 8ο έως 9ο χλμ (ανηφορική κλίση). Παρουσιάζει συνολική υψομετρική διαφορά 65 μ.

Αγώνας Δρόμου και Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ

Αγώνας Δρόμου και Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ (10.10 π.μ.)

Πληροφορίες Διαδρομής: Κεντρική πλατεία Φιλιατρών (Εκκίνηση), οδός Ι. Σπέντζα, ο Παραθαλάσσιος οικισμός Λιμεναρίου, παραλιακός δρόμος Λιμεναρίου – Στομίου (όπου θα γίνει αναστροφή στα 2,5 χλμ), επιστροφή από την ίδια διαδρομή, κεντρική πλατεία Φιλιατρών (τερματισμός).

Ο Αγώνας Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ που θα διεξαχθεί με την μέθοδο του πήγαινε-έλα, θα γίνει όλος επί ασφαλτοστρωμένου δρόμου ήπιας κυκλοφορίας.

Η διαδρομή είναι πανέμορφη, καθώς μεγαλύτερο τμήμα διασχίζει το παραλιακό μέτωπο των Φιλιατρών.

Δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες, με εξαίρεση τα τμήματα 1ο έως 2ο χλμ (κατηφορική κλίση) και 3ο έως 4ο χλμ (ανηφορική κλίση). Παρουσιάζει συνολική υψομετρική διαφορά 65 μ.

Παιδικός Αγώνας 1000 μ

Παιδικός Αγώνας 1000 μ (9.30 π.μ. για μαθητές Δημοτικού)

Πληροφορίες Διαδρομής: Κεντρική πλατεία Φιλιατρών (Εκκίνηση), οδός Ι. Σπέντζα (έως διασταύρωση οδού Αναπαύσεως, όπου θα γίνει αναστροφή), κεντρική πλατεία Φιλιατρών (τερματισμός).

Σημαντικά στοιχεία

για την διοργάνωση

Τα σημαντικότερα σημεία της προκήρυξης έχουν ως εξής:

Δικαίωμα Συμμετοχής: Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου (21,1 χλμ): Ενήλικες από 18 ετών και άνω

Αγώνας Δρόμου 10 χλμ: Ενήλικες από 18 ετών και άνω.

Αγώνας Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ: Παιδιά Γυμνασίου, Λυκείου και Ενήλικες

Παιδικός Αγώνας 1000 μ: Παιδιά έως 12 ετών.

Διακρίσεις – Έπαθλα: Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου (21,1 χλμ): Θα βραβευτούν (κύπελλο) οι τρεις (3) πρώτοι Άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες Γυναίκες της γενικής κατάταξης.

Επίσης θα βραβευτούν (μετάλλιο) και οι παρακάτω ηλικιακές κατηγορίες:

Άνδρες: Μέχρι 39 ετών. 40 – 49 ετών, 50 – 59 ετών, 60 ετών & άνω.

Γυναίκες: Μέχρι 39 ετών, 40 – 49 ετών, 50 ετών & άνω.

Αγώνας Δρόμου 10 χλμ: Θα βραβευτούν (κύπελλο) οι τρεις (3) πρώτοι Άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες Γυναίκες της γενικής κατάταξης.

Αγώνας Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ: Θα βραβευτούν (μετάλλιο) οι τρεις (3) πρώτοι Άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες Γυναίκες της γενικής κατάταξης.

Παιδικός Αγώνας 1000 μ: Δεν θα δοθεί κανένα έπαθλο στους νικητές του παιδικού αγώνα, καθώς θεωρούμε ότι όλα τα παιδιά είναι ίδια σε έναν αγώνα τρεξίματος ανεξάρτητα με το ποια θέση έλαβαν, και δεν τα βάζουμε στη διαδικασία του ανταγωνισμού από αυτή την ηλικία.

Όλοι οι τερματίσαντες στους ανωτέρω αγώνες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Συμμετοχή στους αγώνες 21,1 χλμ, 10 χλμ και 5 χλμ μπορείτε να δηλώσετε με τον εξής τρόπο: Με online εγγραφή στην ιστοσελίδα: https://sites.google.com/view/filiatrarun

Παρακαλείστε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018, προκειμένου να διευκολυνθεί ο καλύτερος προγραμματισμός μας. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα του αγώνα θα γίνουν για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και μέχρι μία ώρα πριν την έναρξή του.

Συμμετοχή στον Παιδικό Αγώνα 1000 μ θα μπορέσετε να δηλώσετε επιτόπου στη γραμματεία του αγώνα λίγη ώρα πριν την έναρξή του.

Γραμματεία – Παραλαβή Συμμετοχής: Όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή, θα παραλαμβάνουν τον αριθμό τους με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και το αναμνηστικό δώρο, καταβάλλοντας το συμβολικό ποσό των 5 € (Οικονομική ενίσχυση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τριφυλίας), από τη γραμματεία του αγώνα στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών από τις 8:00 μέχρι τις 9:30.

Η συμμετοχή στον Παιδικό Αγώνα των 1000 μ είναι Δωρεάν.

Ιατρική Κάλυψη: Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ελέγχου. Επίσης δε φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ατύχημα που προκύψει κατά τη διεξαγωγή των αγώνων. Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανέναν αθλητή, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη του γονέα τους. Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων, θα μεριμνήσει το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.

Εθελοντισμός: Για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων είναι απαραίτητη η εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό. Όσοι θα ήθελαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία κατά τη διάρκεια των αγώνων, αλλά και κατά την οργάνωσή τους, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την φόρμα εθελοντισμού στην ιστοσελίδα https://sites.google.com/view/filiatrarun ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα των διοργανωτών. Σε όλους τους Εθελοντές θα δοθούν αναμνηστικά μπλουζάκια, καθώς και υλικό (γιλέκο κ.λπ.), τα οποία θα τους παραδοθούν λίγο πριν την ανάληψη υπηρεσίας.

Μετά τον τερματισμό, θα προσφερθούν εδέσματα σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

 

 

 

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ