Τετάρτη, 15 Αύγουστος 2018 10:52

Ρεκόρ συμμετοχών στον 4ο Γύρο των Κοντοβουνίων

Γράφτηκε από τον
Ρεκόρ συμμετοχών στον 4ο Γύρο των Κοντοβουνίων

Με μεγάλη επιτυχία και με νέο ρεκόρ συμμετοχών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 11 Αυγούστου 2018 ο 4ος Γύρος Κοντοβουνίων, στην Κορομηλιά Μεσσηνίας.

Τον αγώνα διοργάνωσε η οργανωτική επιτροπή Κορομηλιωτών σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης, τη συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, των πολιτιστικών συλλόγων Κορομηλιάς, Παλαιοκάστρου και Κυνηγού και άλλων κοινωνικών φορέων. Αυτό που χαρακτηρίζει τον αγώνα και το στοίχημα των διοργανωτών δεν ήταν άλλο από τη συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας, για το κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μεσσήνης, που φέτος είχε δοθεί ως προτεραιότητα να αποσταλούν στους πυρόπληκτους της πρόσφατης πύρινης τραγωδίας στην Αττική. Οι περισσότεροι δρομείς ανταποκρίθηκαν ευχάριστα με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν αρκετές ποσότητες για τις ευπαθείς ομάδες των συγκεκριμένων ανθρώπων, που χρειάζονται άμεσης βοήθειας. Γενικά ήταν μία πετυχημένη εκδήλωση με πρωτεργάτη και συντονιστή το μέλος του ΣΔΥΜ και κάτοικο της Κορομηλιάς, Παναγιώτη Κρόμπα, ο οποίος δούλεψε με μεράκι και αγάπη, μαζί με συνεργάτες και φίλους, ώστε να βγει ένα όμορφο αποτέλεσμα και να χαρούν όλοι οι δρομείς και επισκέπτες που βρέθηκαν στο χωριό της κεντρικής και ορεινής Μεσσηνίας. Ο αγώνας είχε όλα τα χαρακτηριστικά των αγώνων βουνού σε άσφαλτο και ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός με κάποια δύσκολα σημεία και αλλαγές σε υψομετρικές διαφορές. Η διαδρομή ήταν κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Δημοτικό Σχολείο Κορομηλιάς και διέσχιζε τα χωριά Κορομηλιά, Παλαιόκαστρο, Κυνηγού. Πολλοί δρομείς, επισκέπτες και παιδιά βρέθηκαν στην κεντρική ορεινή Μεσσηνία και το χωριό Κορομηλιά, σημειώνοντας νέο ρεκόρ συμμετοχών, αγγίζοντας τους 200, καθώς στον αγώνα πήραν μέρος και τερμάτισαν επιτυχώς 148 δρομείς και 50 παιδιά, που χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες.

Οι νικητές

Πρώτος στους άντρες έκοψε το νήμα του τερματισμού ο Γιώργος Πατεράκης του ΣΔΥΜ, 2ος ο Gregory Shmitz-Berger από τη Γαλλία, και 3ος ο Στράτος Βιολάκης του ΣΔΥ Χανίων. Στις γυναίκες 1η στη γενική κατάταξη τερμάτισε η Ελένη Εξερτζόγλου του ΣΔΥΜ, 2η η ανεξάρτητη η Ζωή Κορδά και 3η η αθλήτρια του ΣΔΥΜ Σταυρούλα Νικολούδη. Στα παιδικό αγώνα Σπύρος Κρόμπας και Νίκος Αντωνόπουλος μοιράστηκαν τη πρώτη θέση, ενώ τη 3η θέση πήρε ένα κορίτσι του ΣΔΥΜ η Δήμητρα Τζανετάκη. Ειδικές βραβεύσεις εκτός των νικητών είχαμε στα μέλη του ΣΔΥΜ Βασίλη Κουμανάκο για τον άθλο του που έκανε τα 250km, διασχίζοντας την έρημο Σαχάρα στο Μαρόκο, το Νίκο Τζαμουράνη για τις πολυπληθές του συμμετοχές και τερματισμούς στους αγώνες υπεραπόστασης Ευχίδειο Άθλο 107,5km, 2η Γύρα Μάνης 60km και Κρόνειο Πέρασμα 70km, τον Ηλία Μπάκα για τη συμμετοχή του και επιτυχή τερματισμό στη 3η θέση της γενικής στον αγώνα των Αθανάτων 140km, το τερματισμό του στα 100 δύσκολα χιλιόμετρα στον Όλυμπο αλλά και την επόμενη συμμετοχή του για πρώτη φορά φέτος στο Σπάρταθλο. Τέλος στο φίλο και μέλος του ΣΔΥΜ Κώστα Λούζη για την συνεισφορά του στον αθλητισμό και το σθένος του στο ευ αγωνίζεσθε, αλλά για το ήθος του και την ιδιαίτερη δρομική προσπάθεια που κάνει, βάζοντας στοίχημα με τον εαυτό του. Στο τέλος στο χώρο του δημοτικού σχολείου ακολούθησε γλέντι στο Καραόκε πάρτι με μουσική, χορό και δωρεάν πλούσιο φαγητό για όλους τους αθλητές, τα μέλη και του φίλους επισκέπτες που βρέθηκαν στην Κορομηλιά Μεσσηνίας και γλέντησαν μέχρι αργά τα μεσάνυχτα. Όλοι απόλαυσαν τις υπηρεσίες των διοργανωτών και πραγματικά έζησαν μοναδικές στιγμές σε μια μεγάλη γιορτή Ο ΣΔΥΜ συνεχάρη τους διοργανωτές για την όμορφη αυτή εκδήλωση και τα μέλη του για τις επιτυχίες τους.