Παρασκευή, 17 Αύγουστος 2018 18:46

Πρώτη θέση για το “Τόλμη” στο Ράλι Ιονίου!

Γράφτηκε από τον
Πρώτη θέση για το “Τόλμη” στο Ράλι Ιονίου!

Την πρώτη θέση κατέκτησε το καλαματιανό σκάφος “Τόλμη” στην 29η διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου (Ράλι Ιονίου), που διοργάνωσε από τις 5 έως τις 11 Αυγούστου ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών.

Σ’ ‘έναν από τους σημαντικότερους ιστιοπλοϊκούς αγώνες ανοικτής θάλασσας στην Ελλάδα, το “Τόλμη” πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία ORC Club 2 και την 3η στο overall ORC Club. Κυβερνήτης του σκάφους ήταν ο Γιάννης Σαραντόπουλος και το πλήρωμα αποτελούσαν οι Μάρθα Σινάπη, Βίκυ Κουφού, Κώστας Λημνιός, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Βασίλης Τσαγκλής και Κωνσταντίνος Χατζηαγάπογλου. Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλάμβανε 4 ιστιοδρομίες συνολικής απόστασης 114 ν.μ. στις οποίες η καλαματιανή ομάδα αντιμετώπισε αξιόλογους αντιπάλους, καθώς ο αριθμός συμμετοχών ξεπέρασε τις 30. Αναλυτικά, την Κυριακή 5 Αυγούστου σε ιστιοδρομία 24ν.μ. που διεξήχθη εντός του Πατραϊκού Κόλπου κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία της και την 2η θέση στην συνολική κατάταξη. Την Τρίτη 7 Αυγούστου στην ιστιοδρομία Πάτρα-Ζάκυνθος 52ν.μ. κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία της και την 3η θέση στην συνολική κατάταξη Την Πέμπτη 9 Αυγούστου στην ιστιοδρομία Ζάκυνθος- Κεφαλλονιά 32ν.μ. κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία της και την 4η θέση στην συνολική κατάταξη. Το Σάββατο 11 Αυγούστου σε παλινδρομική ιστιοδρομία (όρτσα-πρίμα) 6 ν.μ. που διεξήχθη εντός του Κόλπου του Αργοστολίου, κατέλαβε στην 1η θέση στην κατηγορία της και την 2η θέση στην συνολική κατάταξη Να σημειωθεί πως ιδιαίτερα τιμητικά ήταν τα σχόλια που εκφράστηκαν κατά την διάρκεια της διοργάνωσης, για την απόδοση και την αγωνιστικότητα της ομάδας, που αποτέλεσε την μοναδική εκπροσώπηση της Καλαμάτας στους φετινούς αγώνες. Η τελετή απονομής επάθλων έγινε στο Ληξούρι το απόγευμα του Σαββάτου, παρουσία τοπικών εκπροσώπων και επισήμων, καθώς και εκπροσώπων του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος. Με την ολοκλήρωση των απονομών το σκάφος απέπλευσε για την Καλαμάτα, όπου αφίχθη την Κυριακή το βράδυ.

Επιτυχίες και στο Κύπελλο Juan de Fuca 2018

Παράλληλα με το φετινό Ράλι Ιονίου, διοργανώθηκε από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Κεφαλονιάς και Ιθάκης το 1ο Κύπελλο Juan de Fuca με στόχο να τιμήσει το Κεφαλλονίτη θαλασσοπόρο που τον 16ο αιώνα εξερεύνησε τις δυτικές ακτές της Βορείου Αμερικής για λογαριασμό του ισπανικού θρόνου. Το Κύπελλο περιλάμβανε 2 παλινδρομικές διαδρομές 6 ν.μ. που πραγματοποιήθηκαν στις 10 και 11. Αυγούστου στον Κόλπο του Αργοστολίου. Με ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες στην πρώτη ιστιοδρομία και με μια καλή εμφάνιση την δεύτερη μέρα, η “Τόλμη” κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία της και την 2η στην συνολική κατάταξη. Στις συγκεκριμένες ιστιοδρομίες κυβερνήτης του σκάφους ήταν ο Γιάννης Σαραντόπουλος και το πλήρωμα αποτελούσαν οι Βίκυ Κουφού, Κώστας Λημνιός, Παναγιώτης Κανελλόπουλος και Βασίλης Τσαγκλής.