Κυριακή, 19 Αύγουστος 2018 10:03

Με 11 δρομείς συμμετείχε ο ΣΔΥΜ στον 9ο Επικούρειο Αγώνα Δρόμου

Γράφτηκε από τον
Με 11 δρομείς συμμετείχε ο ΣΔΥΜ στον 9ο Επικούρειο Αγώνα Δρόμου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένο Δευτέρα ο 9ος Επικούρειο αγώνα 14 χιλιομέτρων.

Ο αγώνας έγινε ξεκινώντας από τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, στο Ιερό Κωτύλιο – έως την Αειφόρο Αρχαία Κρήνη, στην Αρχαία Φιγαλεία  με τη συμμετοχή 100 και πλέον αθλητών, απ' τους οποίους οι 11 να ανήκουν στο Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας.
Από πλευράς του ΣΔΥΜ είχαμε την ειδική βράβευση από τους διοργανωτές για τους ηλικιακά μεγαλύτερους δρομείς του αγώνα, τιμώντας τα μέλη του ΣΔΥΜ, στους άντρες τον Παναγιώτη Δούση και στις γυναίκες τη Βαρβάρα Βαλσαμάκη, ενώ στο τέλος προσφέρθηκε δωρεάν φαγητό σε όλους τους αθλητές και επισκέπτες κάτω από τον ιστορικό πλάτανο.
Κάτω από τις καλύτερες αναμνήσεις πολλοί από τους δρομείς έδωσαν υπόσχεση να ξαναβρεθούν και του χρόνου εκεί στα άγια και ιερά χώματα σ' αυτόν τον ιερό χώρο όπου ενώνει τον κόσμο, παρά χωρίζει και εύχεται να ξαναζήσει ανάλογες όμορφες στιγμές.
Η ανακοίνωση του ΣΔΥΜ αναφέρει για τον αγώνα: “Ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, είναι ένα από τα πιο σημαντικά και μεγαλοπρεπή μνημεία της κλασικής αρχαιότητας που σώζεται σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση ως τις μέρες μας, αποτελεί ένα από τα πιο αρχαιότερα μνημεία της χώρας μας. Δεσπόζει στα σύνορα Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας και βρίσκεται στα βουνά, σε υψόμετρο 1140 μέτρα, χτισμένος το 520-400 πχ. Με  αφετηρία το ναό του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες της Φιγαλείας, που είναι ένας από τους σπουδαιότερους και επιβλητικότερους της αρχαιότητας και αφιερώθηκε από τους Φιγαλείς στον Απόλλωνα γιατί τους βοήθησε να ξεπεράσουν μια επιδημία πανώλης. Ο ναός υψώνεται επιβλητικά στα 1.130 μέτρα, στο κέντρο της Πελοποννήσου, πάνω στα βουνά μεταξύ Ηλείας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας. Το μνημείο αυτό με την πανανθρώπινη σημασία και συνάμα ένα από τα καλύτερα σωζόμενα της κλασικής αρχαιότητας ήταν το πρώτο στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 1986. Τερματισμός οι Κρήνες Φιγαλίας όπου κάτω από τον μεγαλεπήβολο πλάτανο έγινε η γιορτή του τερματισμού των αθλητών. Οι διοργανωτές προσπάθησαν για το καλύτερο, ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα και πρόσφεραν απλόχερα την αγάπη τους, την φιλοξενία και τα υλικά αγαθά που χρειάζονταν για να στηρίξουν τους αθλητές”.
Τον αγώνα διοργάνωσαν η Επιτροπή Επικουρείου Δρόμου, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Φιγαλικών Χωριών (Αρχαίας Φιγαλείας, Περιβολίων, Δραγωγίου, Καστρούγκαινας, Στομίου) σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές, την Ομάδα Διάσωσης Φιγαλείας, τους τοπικούς Φορείς και την Περιφερειακή Διοίκηση Ηλείας.
Το ΔΣ του ΣΔΥΜ συνεχάρη τα μέλη του για τη συμμετοχή τους στον ανωτέρω αγώνα.