Σάββατο, 25 Αύγουστος 2018 12:54

Σήμερα ο 10ος Ανδάνιος Δρόμος

Γράφτηκε από τον
Σήμερα ο 10ος Ανδάνιος Δρόμος

Τον 10ο Ανδάνειο αγώνα δρόμου 17.000 μέτρων διοργανώνουν σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Ανδανιωτών Καλαμάτας, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Γυναικών Δ.Δ. Ανδανίας.

Ο αγώνας, που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Οιχαλίας θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα. Η διαδρομή είναι:ι: Αρκαδική Πύλη - Νεοχώρι - Μαγούλα - Ζευγολατειό - Κεντρικό - Διαβολίτσι. Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται μέχρι τις 4.45 μ.μ. στην πλατεία Διαβολιτσίου.

Η διαδρομή είναι 17.000 μέτρα, από τα οποία τα πρώτα 7.000 είναι σε ασφάλτινο δημόσιο δρόμο. Ακολουθεί ένα τμήμα 2.000 μέτρων περίπου σε χωμάτινο παραποτάμιο αγροτικό δρόμο και η πορεία συνεχίζεται σε δημόσιο ασφάλτινο δρόμο για τα υπόλοιπα 8.000 μέτρα. Η πρώτη ασφάλτινη διαδρομή των 7.000 μέτρων είναι κατηφορική με υψομετρική διαφορά περίπου 280 μέτρων (200 μέτρα τα 4.500 μέτρα και 80 μέτρα τα 2.500 μέτρα). Η υπόλοιπη διαδρομή των 10.000 μέτρων είναι τελείως επίπεδη και διασχίζει την Ανω Μεσσηνιακή Πεδιάδα.

Παράλληλα θα διεξαχθεί και παιδικός Αγώνας 1.500 μ.

Να σημειωθεί ότι στους στους 6 πρώτους (κατηγορίες ανδρών – γυναικών) θα δοθεί κύπελλο και μετάλλιο σε όσους θα τερματίσουν. O ιατρικός έλεγχος είναι αποκλειστική ευθύνη των συμμετεχόντων. Οι ενήλικοι παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη του γονέα τους. Οι διοργανωτές αναφέρουν για τον αγώνα:

«Με τον αγώνα αυτό συνδέουμε την πόλη της Αρχαίας Μεσσήνης με την έδρα του τέως Δήμου Ανδανίας, ο οποίος έχει την τιμή να φέρει το όνομα της πανάρχαιας, ιερής και πρώτης πρωτεύουσας των Μεσσηνίων, πόλης της Ανδανίας, της πόλης με τα Μυστήρια και τους Αγώνες, της πόλης που "όρισε" με την "παρακαταθήκη του Αριστομένη" τη θέση της Αρχαίας Μεσσήνης για να αποτελέσει τη συνέχειά της στην ιστορία, της πόλης της Αρχαίας Ανδανίας που όλοι οι Μεσσήνιοι έχουμε καθήκον να εργαστούμε για να βρεθούν τα ίχνη της».

Η συγκέντρωση των αθλητών και η παραλαβή των αριθμών για τη συμμετοχή τους θα γίνει στην πλατεία Διαβολιτσίου όπου θα λειτουργεί από τις 3.00 μ.μ. η γραμματεία. Από εκεί θα ξεκινήσει στις 5.00 μ.μ. η μετάβαση των αθλητών με λεωφορεία στην Αρκαδική Πύλη, την Αφετηρία του Αγώνα. Στην πλατεία θα γίνεται και ο τερματισμός. Στις 8.30 μ.μ. θα ξεκινήσουν οι απονομές και η σχετική γιορτή με προσφορά φαγητού στους Αθλητές και τους Εθελοντές. Παράκληση της διοργάνωσης, να προτιμηθεί η ηλεκτρονική "Δήλωση συμμετοχής".

Σημειώνεται ότι για την υποστήριξη του αγώνα θα χρειαστούν αρκετοί εθελοντές για να δίνουν νερά στους συμμετέχοντες αθλητές και να μεριμνούν για την ασφαλή διέλευση τους στις διασταυρώσεις.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ