Δευτέρα, 27 Αύγουστος 2018 15:44

Πλούσιο θέαμα στους αγώνες Muay Thai και Kickboxing

Γράφτηκε από τον

Το μακροβιότερο και μεγαλύτερο Fight Show της Μεσσηνίας Ultimate Striking King 2 με Promoter τον Σταύρο Καπώνη, ένας θεσμός πλέον στην Καλαμάτα επέστρεψε ξανά από την Golden Phoenix στις 22 Ιουλίου, όπου πραγματοποιήθηκε το 6ο κατά σειρά fight Show της, το Ultimate Striking King ΙΙ.

Eνα μοναδικό fight show υπερθέαμα με εκρηκτικές αναμετρήσεις Muay Thai και Kickboxing. 36 μαχητές αγωνίστηκαν στο ring του USK στο “Please Don’t Tell” στην παράλια Καλαμάτας. Δώδεκα Καλαματιανοί μαχητές υπερασπίστηκαν την Καλαμάτα και την διεκδίκηση της ζώνης του USK και του Βαλκανικού τίτλου της παγκόσμιας ομοσπονδίας WKU για πρώτη φορά στη Μεσσηνία. Η καρδιά της πόλης χτύπησε δυνατά στους ρυθμούς του Ultimate Striking King, με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Πάτρα, Ναύπακτος, Αλεξανδρούπολη, Τρίπολη, Ναύπλιο, Πύργος). Οι καλαματιανοί αθλητές που έλαβαν μέρος ήταν οι: Παναγιώτης Γεωργανάς 63kg, Αλέξανδρος Καλάσης 71kg, Ανδρεας Τσουκάλης 65kg, Ντίνος Γυφτέας 70kg, Δημήτρης Πετρουλάκης 68kg, Σταύρος Ξαπλαντέρης 85kg, Αρης Καλογερόπουλος 66kg, Χρηστογιάννης Πρεβεζανος 65kg, Αρης Χριστόπουλος 65kg, Παναγιώτης Τσατάς 70kg, Περικλής Σιγαλός 74kg. Από τους 12 καλαματιανούς που συμμετείχαν, νικητές ήταν οι 10, μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για την Golden Phoenix και Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, νικητές του USK II ήταν οι Τσουκάλης, Γυφτέας, Πετρουλάκης, Καλογερόπουλος, Χρηστογιάννης, Χριστόπουλος, Τσατάς και φυσικά ο Π. Γεωργανάς που υπερασπίστηκε και κατέκτησε για δεύτερη φορά την επαγγελματική ζώνη του USK σε αγώνα 3 γύρων 3 λεπτών στο στιλ Κ-1, κόντρα στον πολύ έμπειρο αθλητή από την Ναύπακτο Θανάση Σκουζή.

Και οι δύο αθλητές ενθουσίασαν το κοινό με την υψηλή τεχνική τους κατάρτιση και το αθλητικό τους ήθος. Την απονομή τους νικητές έκαναν ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης και ο Σταύρος Μαρτίνος. Να τονίσουμε ότι ο μαχητής της Golden Phoenix Καλαμάτας, Παναγιώτης Γεωργανάς είναι πλέον κάτοχος δύο επαγγελματικών ζωνών USK, της ζώνης Open Championship και της ζώνης Enter the arena. Ο Αλέξανδρος Καλάσης μαχητής της Golden Phoenix Καλαμάτας αγωνίστηκε κόντρα στον Γιάννη Τσουκαλά από το Mallios Team για τον Βαλκανικό τίτλο της WKU. Νικητής αναδείχθηκε ο Τσουκαλάς σε αγώνα Κ-1, 3 γύροι των 3 λεπτών. Να σημειωθεί πως ο Καλάσης αγωνίστηκε τραυματίας, μιας και τρεις εβδομάδες πριν είχε αγωνιστεί με τον μεγάλο αθλητή από την Ιταλία Andrea Enzo στο Open Championship και σίγουρα αυτό επηρέασε την απόδοσή του.