Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2018 12:15

Ο απολογισμός της ακαδημίας στίβου του Μεσσηνιακού

Γράφτηκε από τον
Ο απολογισμός της ακαδημίας στίβου του Μεσσηνιακού

 

Πλούσιος ήταν σε δράσεις ο απολογισμός της ακαδημίας στίβου του Μεσσηνιακού τη σεζόν 2017-2018.

Αναλυτικά ο απολογισμός της ακαδημίας των πράσινων” έχει ως εξής:

1. Διοργάνωση 3 αναπτυξιακών ημερίδων στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας με συνολική συμμετοχή 800 παιδιών.

2. Συμμετοχή σε 2 αναπτυξιακές ημερίδες στίβου στην Τρίπολη και την Μεγαλόπολη με συνολική συμμετοχή 57 παιδιών.

3. Συμμετοχή σε 3 διοργανώσεις ανωμάλου δρόμου (Navarino Challenge, Διοργάνωση Μαραθωνίου Μεσσήνης, Δρόμος Καλαμάτας) με συνολική συμμετοχή 160 παιδιών (100, 50 και 10 αντίστοιχα).

4. Συμμετοχή στην Διεθνή Διοργάνωση Στίβου «Παπαφλέσσεια» με αγωνιστική και οργανωτική παρουσία.

5. Συμμετοχή στο σχολικό πρωτάθλημα στίβου των Δημοτικών.

Σε παράλληλο χρόνο, περισσότεροι από 1200 μαθητές δημοτικών σχολείων, διδάχτηκαν από τους επιλεγμένους (από ΣΕΓΑΣ) και εγκεκριμένους (από Υπουργείο Παιδείας) εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής/ προπονητές Μεσσηνιακού, τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού μέσω του συστήματος Kids Athletics.

Η ψυχαγωγική δραστηριότητα ήταν στην ατζέντα των περσινών δράσεων με τις εορταστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στις αγωνιστικές εγκαταστάσεις. Επιπλέον αξιόλογες ήταν οι πολυσύνθετες δράσεις του καλοκαιρινού camp του Τμήματος, οι οποίες διήρκεσαν για 8 εβδομάδες, και συνέβαλαν ουσιαστικά στην δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές,

από Δευτέρα προπονήσεις

Ξεκίνησε στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και διεξάγεται σε καθημερινή βάση από τις 18:00 μέχρι τις 20:00, η διαδικασία των εγγραφών για το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού. Σύσσωμη η διοικητική και προπονητική ομάδα του συλλόγου είναι στην διάθεση των γονέων και των παιδιών τους για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την λειτουργία των Ακαδημιών για την προπονητική περίοδο 2018 – 2019. Καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας, αλλά και των επομένων που ακολουθούν, οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν την αίτηση εγγραφής και να ξεναγηθούν στον χώρο διεξαγωγής των προπονήσεων. Η έναρξη των προπονήσεων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018.

Η ανακοίνωση του Μεσσηνιακού αναφέρει: 

“Είναι ευρέως γνωστό ότι οι Ακαδημίες στίβου του Μεσσηνιακού είναι από τις ποιοτικότερες και τις πολυπληθέστερες στην Ελλάδα. Κι αυτό είναι φυσική συνέπεια του εξαιρετικού προπονητικού και παιδαγωγικού έργου που συντελείται στις τάξεις του συλλόγου. Ο Μεσσηνιακός διαθέτει μια προπονητική ομάδα με βαθειά γνώση του αντικειμένου, η οποία σχεδιάζει και υλοποιεί προπονητικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες και το αγωνιστικό επίπεδο των παιδιών. Οι μικροί ηλικιακά αθλητές των Ακαδημιών βρίσκονται σε μια συνεχή σωματική και πνευματική εγρήγορση: «θωρακίζουν» την υγεία τους με την συμμετοχή στις αθλητικές δραστηριότητες, αναπτύσσουν το αθλητικό τους ταλέντο και συμμετέχουν σε ποικιλόμορφες εκδηλώσεις. Το εξαιρετικά ποιοτικό και εξεζητημένο αθλητικό υλικό του Τμήματος, είναι εγκεκριμένο/ πιστοποιημένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, το οποίο είναι προτεινόμενο από αυτήν ως το ιδανικό μέσο για την μύηση των παιδιών στον κλασικό αθλητισμό”.