Σάββατο, 08 Σεπτέμβριος 2018 11:34

Μήνυμα ανθρωπιάς και αθλητισμού στέλνει το 7ο Κύπελλο εθελοντή δότη

Γράφτηκε από τον
Μήνυμα ανθρωπιάς και αθλητισμού στέλνει το 7ο Κύπελλο εθελοντή δότη

Για 7η χρονιά θα διεξαχθεί σήμερα στην Καλαμάτα το Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού Των Οστών, που περιλαμβάνει αγώνες κολύμβησης 500μ, 1000μ, 3000μ και αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων.

Οι αγώνες κολύμβησης θα ξεκινήσουν στις 5.30 μ.μ μπροστά από το ΝΟΚ και αναμένεται να συμμετάσχουν και αρκετοί Ελληνες πρωταθλητές. Ξεχωρίζει η συμμετοχή του Σπύρου Χρυσικόπουλου, ενός αθλητή υπερμαραθώνιας κολύμβησης που έκανε πέρυσι 104 χιλιόμετρα και τον Οκτώβριο θα επιχειρήσει να κάνει 140 από τη Ρόδο στο Καστελόριζο!

Μετά το κολύμπι, θα ακολουθήσει στις 7 μ.μ. ο ο αγώνας δρόμου των 5.000 μ.μ. με εκκίνηση επίσης μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ. Σκοπός της διοργάνωσης δεν είναι άλλος από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών.

“Δώρισε την ευκαιρία για ζωή, γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών και κάνε τη λευχαιμία παρελθόν”, αναφέρει άλλωστε το σύνθημα του αγώνα προσθέτοντας ότι η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών δεν είναι φιλανθρωπία αλλά μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης”. Να σημειωθεί ότι πριν τις απονομές στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, θα προβληθεί ενημερωτική ταινία για τη σημασία να γίνει κανείς εθελοντής δότης μυελού των οστών, ενώ θα πραγματοποιούνται και εγγραφές για όσους το επιθυμούν.

Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι 5 ευρώ και ο σύλλογος Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος θα καταβάλλει το διπλό ποσό από αυτό που θα συγκεντρωθεί και επί του συνολικού ποσού η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία θα καταβάλλει ισόποσο ποσό.

Για κάθε συμμετοχή των 5 ευρώ θα συγκεντρωθεί συνολικά το ποσό των 30 ευρώ, που είναι το κόστος της εξέτασης-τυποποίησης για την εγγραφή ενός εθελοντή στη Παγκόσμια δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών.

Το “7ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού Των Οστών” διοργανώνεται από το Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος (Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας), το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας και το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας. Να σημειωθεί ακόμα ότι είναι υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου- Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας και του συλλόγου ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-ΖΩ” και του ΚΕΘΕΟ.

Η διαδρομή

Η εκκίνηση του κολυμβητικού αγώνα θα γίνει έξω από το νερό (ξεκινώντας με τη μεγαλύτερη απόσταση και με διαφορά 10' προς τη μικρότερη), από τη παραλία στο προλιμένα της Καλαμάτας. Ο τερματισμός θα είναι το σημείο εκκίνησης. Ο αγώνας δρόμου των 5 χιλιομέτρων θα έχει εκκίνηση και τερματισμό στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Η διαδρομή είναι: αφετηρία στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού ομίλου, πορεία δυτικά στην προκυμαία στο λιμάνι Ευαγγελιστρίας, Ύδρας, Σαλαμίνος αναστροφή στο τέρμα του λιμενοβραχίονα (χιλιόμετρο) και επιστροφή στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού ομίλου.