Σάββατο, 08 Σεπτέμβριος 2018 14:01

Τη Σερβία επισκέφθηκε το τμήμα στίβου του Γ.Σ. Ακρίτας

Γράφτηκε από τον

 

Στη Σερβία βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες το τμήμα στίβου του Γ.Σ. Ακρίτας. Συγκεκριμένα, η αποστολή του Καλαματιανού συλλόγου αναχώρησε την Τετάρτη 29 Αυγούστου και επέστρεψε την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου γεμάτη με πολλές χρήσιμες εμπειρίες από μια πετυχημένη προσπάθεια.

Προπονήσεις και επαφή με παγκόσμιες προσωπικότητες του κλασικού αθλητισμού τον Dragutin Topić και την ολυμπιονίκη Νίκη Μπακογιάννη, αδελφοποίηση συλλόγων με συμμετοχή της Ελληνικής Πρεσβείας. Συμμετοχή σε αγώνες εθνικού επιπέδου με ομάδες όπως η Παρτιζάν και ο Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου, σε ένα ταξίδι με αθλητικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα που έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά του Γ.Σ. Ακρίτας να αποκτήσουν νέες γνώσεις και νέους φίλους.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν η ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάννη και συνοδοί ο πρόεδρος του Γ.Σ. Ακρίτα Πέτρος Παπαδόπουλος, η προπονήτρια Ευαγγελία Ντόλου, η ξεναγός Άνα Νέσκοβιτς ενώ πολλοί γονείς ακολούθησαν.

Η ανακοίνωση του Καλαματιανού συλλόγου μεταξύ άλλων αναφέρει: “Στο πολυπαθές Βελιγράδι αντικρίσαμε καστροπολιτείες και γοητευτικά κτίρια. Ιστορία «χαραγμένη» στους δρόμους και πράσινα τοπία πλάι στους μεγαλύτερους ποταμούς της Ευρώπης. Επισκεφθήκαμε το Ζωολογικό Κήπο και το Μουσείο Tesla: Όσα κληροδότησε ο μεγάλος επιστήμονας και εφευρέτης Nikola Tesla στην ανθρωπότητα βρίσκονται στην καρδιά της πόλης, σε μια βίλα του 1929 που σχεδίασε ο γνωστός σέρβος αρχιτέκτονας Dragisa Brasovan. Σε μια ξενάγηση 2 ωρών είδαμε όλα τα βασικά αξιοθέατα της πόλης με ανοιχτό λεωφορείο του Βελιγραδίου.

Τα «ταξίδια» μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους και έχουν αναρίθμητα οφέλη που δεν τα βρίσκουμε μένοντας στο σπίτι. Οι δύο σύλλογοι αντάλλαξαν εγκάρδιες ευχές για μελλοντική συνεργασία και αναμνηστικά δώρα, παρουσία του εκπροσώπου της Πρεσβείας κ. Ευάγγελου Χατζόπουλου και αναμένουμε σύντομα - κατόπιν της δέσμευσης του Επίτιμου Προέδρου του σερβικού συλλόγου TRIPLE JUMP GROUP, Milan Spasojevic και τη Biljana Topić (που είναι ο ιδρυτής του συλλόγου "Top Jump" από το 2013 ο οποίος δραστηριοποιείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες) την άφιξη της ομάδας τους στην Καλαμάτα”.

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ