Δευτέρα, 10 Σεπτέμβριος 2018 14:39

7ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΔΟΤΗ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ: Ετρεξαν και κολύμπησαν στέλνοντας μήνυμα κατά της λευχαιμίας (φωτό)

Γράφτηκε από τον
7ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΔΟΤΗ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ: Ετρεξαν και κολύμπησαν στέλνοντας μήνυμα κατά της λευχαιμίας (φωτό)

Με πολυάριθμες συμμετοχές στους αγώνες κολύμβησης και στον αγώνα δρόμου και οργανωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το 7ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού Των Οστών.

Μια αθλητική διοργάνωση που συνδυάζει την άθληση και την κοινωνική προσφορά, αφού σκοπός του αγώνα που διοργάνωσε ο ΝΟΚ ήταν να ευαισθητοποιηθούν όσοι το δυνατόν περισσότεροι και να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, χαρίζοντας ζωή σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. “Είναι μια πράξη ανθρωπισμού και αλληλεγγύης. Η ζωή δεν αγοράζεται, χαρίζεται. Ολοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε την λευχαιμία”, τόνισε μεταξύ άλλων πριν από την έναρξη των αγώνων κολύμβησης ο Γιάννης Αδαμόπουλος ο οποίος είναι ο εμπνευστής και η “ψυχή” αυτού του αγώνα.

Στους αγώνες των 500μ, 1000μ και 3000μ συμμετείχαν περίπου 170 κολυμβητές (περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά), με ξεχωριστή παρουσία του Σπύρου Χρυσικόπουλου, ενός αθλητή υπερμαραθώνιας κολύμβησης που έκανε πέρυσι 104 χιλιόμετρα και τον Οκτώβριο θα επιχειρήσει να κάνει 140 από τη Ρόδο έως το Καστελόριζο! Στα 3000μ πρώτος τερμάτισε ο Γιώργος Σκοτάδης, με δεύτερο τον Σπύρο Χρυσικόπουλο. Στον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων που ακολούθησε με αφετηρία και τερματισμό τις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ, στην παραλία Καλαμάτας έτρεξαν 160 δρομείς στην πλειοψηφία τους αθλητές του ΣΔΥΜ. Το “7ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού Των Οστών” διοργάνωσε το Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος (Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας), το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας.

Επίσης τελούσε υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου- Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας και του συλλόγου ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-ΖΩ” και του ΚΕΘΕΟ.

Οι απονομές

Οι απονομές των επάθλων έγιναν στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ, παρουσία αρκετών επισήμων. Το “παρών” έδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, ο συνταγματάρχης Σταύρος Φωτεινάκης (διοικητής 9ου Συντάγματος Πεζικού), ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μπάκας και η εκπρόσωπος του λιμενικού ταμείου Αθηνά Ξανθάκη.

Οι διοργανωτές έδωσαν τιμητική πλακέτα στον δρομέα Βασίλη Κουμανάκο που πριν λίγους μήνες είχε τερματίσει στον υπερμαραθώνιο του Μαρόκου (240 χλμ.), στον Ελληνα πρέσβη στην Αμερική Χρήστο Παναγόπουλο ο οποίος στη νεαρή του ηλικία ήταν τερματοφύλακας στην ομάδα πόλο του ΝΟΚ, στον συνταγματάρχη Σταύρο Φωτεινάκη για τη συμβολή του στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, στον κολυμβητή Σπύρο Χρυσικόπουλο.

Ξεχωριστή με ιδιαίτερα συναισθηματική φόρτιση ήταν η απονομή πλακέτας στην Χριστίνα Παπάζογλου που έγινε δότρια μυελού των οστών και έσωσε έναν συνάνθρωπο μας. Η απονομή έγινε από την Χριστίνα Καρακωνσταντή που έλαβε ζωή από κάποιον άγνωστο δότη.

Στο τέλος της όμορφης εκδήλωσης ο Γιάννης Αδαμόπουλος έκανε γνωστό πως από τους 250 περίπου συμμετέχοντες στους αγώνες συγκεντρώθηκε το ποσό των 1200 ευρώ. Συνεπώς όπως είχε γίνει γνωστό ο σύλλογος Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος κατέβαλε το διπλό ποσό (2500 ευρώ) και η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία άλλα 4500 ευρώ. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 7000 ευρώ που θα διατεθούν για το κόστος της εξέτασης-τυποποίησης για την εγγραφή ενός εθελοντή στη Παγκόσμια δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά κατηγορία:

Κολύμβηση

500μ.

Ανδρες

1. Κανέλλος Σκουρτσίδης

2. Γιάννης Σγάντζος

3. Στάθης Μάλαμας

Γυναίκες

1. Αρτεμις Πατακοπούλου

2. Εριέττα Παπαμανωλοπούλου

3. Ρένια Σκιαδοπούλου

1000μ.

Ανδρες μέχρι 18 ετών

1. Παναγιώτης Χάππας

2. Ορέστης Βλάσσης

3. Αλέξανδρος Σολωμάκος


Ανδρες από 19 – 39 ετών

1. Δημήτρης Σταματίου

2. Σωτήρης Κουμουνδούρος

3. Αρης Κεφάλας


Ανδρες 40+ ετών

1. Πέτρος Παρθένης

2. Γιάννης Λάμπος

3. Γιώργος Τζιάβας

Γυναίκες μέχρι 18 ετών

1. Ευθυμία Σταθοπούλου

2. Ολια Σκιαδοπούλου

3. Θεοδώρα Δημητρούλη


Γυναίκες από 19 – 39 ετών

1. Γεωργία Καραϊσκου

2. Δήμητρα Καλομοίρη

3. Νάγια Τατσάκη

 

Γυναίκες 40+ ετών

1. Σοφία Κονταξάκη

2. Στεφανία Μούσεβα

3. Κατερίνα Μαντά


3000μ.

Ανδρες μέχρι 18 ετών

1. Νίκος Ντάνος

2. Γιώργος Τσάκαλης

3. Γιάννης Αγγουράς

Ανδρες από 19 – 39 ετών

1. Γιώργος Σκοτάδης

2. Σπύρος Χρυσικόπουλος

3. Τίμος Σκοτάδης


Ανδρες 40+ ετών

1. Στέφανος Στεφανίδης

2. Νικόλας Τζοβάρας

3. Τέο Μπάνοβιτς


Γυναίκες μέχρι 18 ετών

1. Αναστασία Χάππα

2. Ευαγγελία Καντζιλιέρη

3. Ελένη Λιανού


Γυναίκες από 19 – 39 ετών

1. Κατερίνα Κονταργύρη

2. Ελεάννα Κοφίτσα

Γυναίκες 40+ ετών

1. Ηρω Μαρκαντωνάκη

2. Παρασκευή Ιντζέ

3. Ασημία Νούτσια


Αγώνας δρόμου 5 χλμ.

Γυναίκες

1. Ελένη Εξερζόγλου

2. Γιώτα Ασημάκου

3. Σταυρούλα Νικολούδη

4. Κατερίνα Βακά

5. Λευκή Δρακοπούλου

6. Ελπίδα – Αγάπη Λαπιώτη

Ανδρες

1. Νίκος Πονηρέας

2. Δημήτρης Σταματίου

3. Δημήτρης Ρούτσης

4. Αλέξανδρος Μιχαλάκης

5. Αρης Κεφάλας

6. Γιάννης Καλογερόπουλος