Δευτέρα, 10 Σεπτέμβριος 2018 16:58

30ός ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ: Νικητής ο Γιώργος Σκοτάδης με ρεκόρ (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Ο Ελληνοολλανδός Γιώργος Σκοτάδης αναδείχθηκε νικητής με ρεκόρ στον 30ό Κολυμβητικό Μαραθώνιο του Μεσσηνιακού Κόλπου που διεξήχθη για μία ακόμη χρονιά με επιτυχία το περασμένο Σάββατο.

Ο νεαρός κολυμβητής υπεραποστάσεων κολύμπησε την απόσταση 30 χιλιομέτρων Καλαμάτα – Βελίκα – Καλαμάτα σε 6 ώρες και 26 λεπτά κάνοντας ρεκόρ αγώνα, μιας και η προηγούμενη επίδοση ήταν 6 ώρες και 32 λεπτά. Στον Κολυμβητικό Μαραθώνιο που διοργάνωσε με επιτυχία ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας συμμετείχαν 14 κολυμβητές και κολυμβήτριες από εννέα χώρες, ξεκινώντας στις 7 το πρωί του Σαββάτου από τις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ. Από τους 14 αθλητές τερμάτισαν οι επτά, ενώ οι υπόλοιποι επτά εγκατέλειψαν την προσπάθεια. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στη Σοφία Ψιλόλιγνου που συμμετέχει στον Κολυμβητικό Μαραθώνιο για πάνω από 20 χρόνια και έκανε τη διαδρομή σε 11 ώρες και 18 λεπτά.

Η απονομή στους νικητές έγινε το βράδυ του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ από τον πρόεδρο του Ομίλου Δημήτρη Κακαλίκα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Γιώργος Σκοτάδης (Ελλάδα – Ολλανδία) 6 ώρες και 26 λεπτά

Φερνάντο Τσιαραμέλα (Αργεντινή) 9 ώρες και 8 λεπτά

Σαλέ Σάβελ (Σερβία) 10 ώρες και 3 λεπτά

Βασιλική Λουκά 10 ώρες και 16 λεπτά

Αλμπερτ Μόλινερ (Ισπανία) 10 ώρες και 35 λεπτά

Σοφία Ψιλόλιγνου 11 ώρες και 18 λεπτά

Θανάσης Τσάκωνας 11 ώρες και 48 λεπτά

Συμμετείχαν ακόμη οι Τζιούλι Νιούτον (ΗΠΑ), Αττίλα Μανιόκι (Ουγγαρία), Κάτριν Γουόλτερ (Ελβετία), Ντάνι Βέλα (ΗΠΑ), Ρομπέρτο Μάργκαριτ (Ιταλία), Κινγκ Λόρι (ΗΠΑ) και Τσαρλς Εντουαρντ (Αγγλία).