Τετάρτη, 12 Σεπτέμβριος 2018 15:05

Εναρξη της ακαδημίας στίβου του Γ.Σ. Ακρίτα

Γράφτηκε από τον

 

Την έναρξη της Ακαδημίας Κλασικού Αθλητισμού για τη νέα χρονιά ανακοίνωσε ο Γ.Σ. Ακρίτα.

Από τη Δευτέρα ξεκίνησαν οι εγγραφές και συνεχίζονται καθημερινά 6-8 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο για αγόρια και κορίτσια από 4 μέχρι 18 ετών.

Υπεύθυνοι προπονητές της αγωνιστικής είναι οι Ευαγγελία Ντόλου (Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, πρώην πρωταθλήτρια, υποψήφια διδάκτωρ και υπεύθυνη του αγωνιστικού τμήματος και των ακαδημιών) και Κωνσταντίνος Κουβαράς (Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ και πρώην πρωταθλητής) ενώ των ακαδημιών οι Γιάννης Πατρινιός (πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ και νυν πρωταθλητής), Τασούλα Σακελλαρίου (πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ και πρώην αθλήτρια) και Μαρία Ζέρβα (Πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας και πρώην πρωταθλήτρια).

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον πρόεδρο Πέτρο Παπαδόπουλο (τηλ. 6944204473).

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει: “Ανέκαθεν ο στίβος ονομαζόταν ως «κλασικός αθλητισμός». Το βασικό άθλημα των αγώνων της αρχαίας Ελλάδος, ο «βασιλιάς των ολυμπιακών αθλημάτων», η βάση όλων των αθλημάτων που εξελίσσει τις διαφορετικές ικανότητες του ανθρώπου. Γι’ αυτό και θεωρείται ως η ιδανική αρχή για την ενασχόληση των παιδιών με την πρώιμη φάση του αθλητισμού. Σε αυτό το πλαίσιο έχει δημιουργηθεί η πρότυπη ακαδημία στίβου ΓΣ Ακρίτας που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά που θέλουν να ξεκινήσουν να αθλούνται, ενώ τα αθλήματα στίβου συνδυάζονται με τέτοιου είδους παιχνίδια που προάγουν τη συγκέντρωση, τη μνήμη, τον ευγενή συναγωνισμό. Όλα είναι μελετημένα και δημιουργημένα από εκπαιδευτικούς-καθηγητές φυσικής αγωγής πρώην πρωταθλητές στίβου.

Ο τρόπος που δημιουργήσαμε την προπόνηση του στίβου εδώ και 3 χρόνια που λειτουργεί η ακαδημία μας, μας έχει κάνει να ξεχωρίσουμε και φυσικά να είμαστε μοναδικοί στο είδος μας. Αυτό που κάναμε είναι ότι μετατρέψαμε τον βαρετό στίβο που κάναμε παλιά- δηλαδή ένα βαρετό τρέξιμο με πολλούς γύρους και όλο ασκήσεις – σε ένα σκηνικό διαδραστικού παιχνιδιού με τα αθλήματα του στίβου αλλά και με έναν κατάλληλο και μοναδικό εξοπλισμό. Και τι καλύτερο από το να τα κάνουν τα παιδιά με ανθρώπους που είναι εκπαιδευτικοί και παιδαγωγοί παράλληλα. Ο στίβος δεν έκανε, ούτε κάνει διακρίσεις. Είναι για όλα τα παιδιά. Τα αδύναμα, τα δυνατά, τα εύσωμα, τα λιγνά, τα παιδιά που δεν είναι γρήγορα και δεν έχουν άλμα ή αντοχή, τα παιδιά που δεν είναι “δημοφιλή” ή δεν έχουν πολύ δυνατό χαρακτήρα. Ο στίβος είναι ένας χώρος για να αποβάλλουν το άγχος τους και να κοινωνικοποιηθούν. Στόχος του Αθλητικού Συλλόγου "ΓΣ Ακρίτας" είναι να εμφυσήσει στα παιδιά την αγάπη για τον κλασικό αθλητισμό και το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι”.