Παρασκευή, 14 Σεπτέμβριος 2018 15:49

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Πρωταγωνιστικοί στόχοι και τη νέα σεζόν σε όλα τα τμήματα (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Να πρωταγωνιστήσει σε όλα τα σπορ θέλει ο Μεσσηνιακός...

Ο ιστορικός σύλλογος με αφορμή την έναρξη της νέας σεζόν παρουσίασε χθες τα τμήματα ποδοσφαίρου, βόλεϊ και στίβου, ενώ παράλληλα τελέστηκε και ο αγιασμός. Ο Μ.Γ.Σ. θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Β’ τοπικής Μεσσηνίας, στην Α2 βόλεϊ γυναικών, ενώ διαθέτει δεκάδες παιδιά στο τμήμα του κλασικού αθλητισμού στο οποίο πλέον προπονητής είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο μήκος Λούης Τσάτουμας. Κοινό χαρακτηριστικό στην παρουσίαση των τριών τμημάτων η αισιοδοξία για διακρίσεις.

Να σημειωθεί ότι τους αθλητές και αθλήτριες υποδέχτηκε στο γήπεδο του συλλόγου ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Τάκης Στασινόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι με πειθαρχία και συνεργασία μπορεί ο σύλλογος να έχει επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Στόχος δεν είναι άλλος από την άνοδο. Θα δουλέψουμε γι αυτό και πιστεύω να μας βοηθήσουν και τα νέα παιδιά. Πιστεύω ότι είμαστε υπερπλήρεις και στο τέλος της σεζόν θα είμαστε πρωταθλητές. Πρέπει να είστε υπερήφανοι που είστε στο Μεσσηνιακό”, είπε ο Σταύρος Χριστόπολος στους παίκτες του δείχνοντας από το ξεκίνημα τις υψηλές προσδοκίες.

Ο προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου τόνισε ακόμα ότι θα πρέπει να υπάρχει οικογενειακό κλίμα. Από την πλευρά του ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Χρήστος Ζερίτης ζήτησε από τους παίκτες του να παίζουν και για τη φανέλα, διότι το τμήμα ποδοσφαίρου έχει ιδρυθεί το 1909 και είναι από τους πιο παλιούς συλλόγους στη χώρα.

Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των “πρασνων” είναι οι Σακκάς, Γιακουμής, Παπαδέας, Νινιός, Αλευράς και Καπακλής.

ΒΟΛΕΪ

Τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ παρουσίασε η “ψυχή” του τμήματος Χρήστος Ζερίτης, ο οποίος έδωσε ένα αρκτικόλεξο για τις αξίες και τις αρχές που πρεσβεύει ο σύλλογος και αναφέρθηκε και στην επετειακή έκδοση της “Ελευθερίας” για τα 130 χρόνια του Μεσσηνιακού, που θα κυκλοφορήσει αύριο μαζί με την εφημερίδα (μίλησε γι’ αυτά και στην ποδοσφαιρική ομάδα).

Ο κ. Ζερίτης σημείωσε ότι για 7η χρονιά θα είναι στον πάγκο η Γωγώ Σουρή, ενώ στο τεχνικό τιμ των αναπτυξιακών τμημάτων προστέθηκε από φέτος και ο Αντώνης Κάτσος. Ο τελευταίος είπε ότι “Γυρίζω στο σπίτι μου μετά από κάποια χρόνια. Βρήκα καλό κλίμα και εύχομαι καλή δύναμη στα κορίτσια”. Η Γ. Σουρή ευχαρίστησε αρχικά το σύλλογο για την εμπιστοσύνη και καλωσόρισε το νέο της συνεργάτη Αντώνη Κάτσο. Για τους στόχους στο πρωτάθλημα είπε: “Θέλουμε να κάνουμε ανάλογη πορεία με τα προηγούμενα χρόνια, ίσως και καλύτερη. Ο στόχος δεν είναι η παραμονή, αλλά θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Ακόμα όμως δεν μπορώ να πω που θα φθάσουμε. Θα φανεί στα φιλικά”. Ο Μεσσηνιακός ενισχύθηκε αισθητά στο μεταγραφικό παζάρι με τις Μαρία Θώδη, Εφη Θώδη, Μαρίτα Καφίρη, Δώρα Μπούκουρα, Κατερίνα Παπασπυροπούλου, Χρύσα Καράμπελα, Κλέα Μάτα και Γλυκερία Κωνσταντίνου.

ΣΤΙΒΟΣ

Η άνοδος στη βαθμολογία του ΣΕΓΑΣ και η αναβάθμιση του μίτινγκ των “Παπαφλεσσείων” είναι οι βασικοί στόχοι για το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού, σύμφωνα με τον Δημήτρη Πουλόπουλο, επί σειρά ετών προπονητή του συλλόγου, αλλά και μέλος του δ.σ. “ Ο στίβος είναι το αρχαιότερο τμήμα το συλλόγου. Στα αγωνιστικά τμήματα έχουμε 110 παιδιά και πάνω από 250 στις υποδομές. Οι στόχοι είναι πολύ υψηλοί και πως να μην είναι, όταν για πολλές δεκαετίες ο Μεσσηνιακός πρωταγωνιστούσε σε εθνικούς αγώνες και πολλοί αθλητές του κατέχουν ακόμα πολλά ρεκόρ. Θέλουμε να αναβαθμίσουμε τα “Παπαφλέσσεια” και να τα κάνουμε, όπως ήταν την πρώτη δεκαετία του 2000. αλλά και να φθάσουμε στις πρώτες θέσεις του ΣΕΓΑΣ”.

Ο κ. Πουλόπουλος έδωσε στη συνέχεια το λόγο στον Λούη Τσάτουμα, ο οποίος καλείται να μεταφέρει πλέον ως προπονητής τις εμπειρίες του στη νέα γενικά των αθλητών. “Είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι ξανά στο Μεσσηνιακό από άλλη θέση. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ, γιατί έχουμε πολλά μικρά παιδιά στις ακαδημίες, που θα είναι οι αυριανοί πρωταθλητές”, είπε ο Λούης. Τσάτουμας.