Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 11:58

Μπούρας και Καστόρας του ΣΔΥΜ έτρεξαν "Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού"

Γράφτηκε από τον

Ο Ημιμαραθώνιος "Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού" εμπνέεται από τα βήματα των μυστών του παρελθόντος καθώς αυτοί διέσχιζαν την "Ιερά Οδό" με σκοπό την αφύπνιση της συνείδησης τους μέσα από τα Ελευσίνια μυστήρια.

Ένα από τα μηνύματα που δίνει αυτός ο αγώνας είναι ότι ο αθλητής τρέχει στον αγώνα όχι μόνον ως ένα σώμα αλλά και ως ένα πνεύμα ελεύθερο δίνοντας έτσι ένα αποτύπωμα πολιτισμού, ευγένειας και πνευματικής αναζήτησης. Η Ιερά Οδός που στο παρελθόν υπήρξε ένα οικουμενικό σύμβολο, μίας πορείας μύησης προς την κάθαρση διατηρεί το μήνυμα αυτό. Αυτή είναι και η ιδιαιτερότητα του ημιμαραθωνίου αυτού σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον τέτοιον αγώνα.

Ο ημιμαραθώνιος αγώνας "Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού" διοργανώθηκε για 4η φορά την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Στη διοργάνωση συνεργάστηκαν το Φεστιβάλ Αισχύλεια, ο Δήμος Ελευσίνας (Δ.Ε.), η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δ.Ε., η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών, το Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α του Δ.Ε., ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ελευσίνας (ΣΔΥΕ), ο Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού Υπεραποστάσεων (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ.) και οι δήμοι Αθηναίων, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Ασπροπύργου.

Πραγματοποιήθηκαν 2 αγώνες, ο αγώνας 21 χλμ από τον Κεραμεικό έως την Ελευσίνα (πιστοποιημένη διαδρομή) και για τρίτη χρονιά ο αγώνας 5 χλμ εντός της πόλης της Ελευσίνας. Τον ΣΔΥ Μεσσηνίας εκπροσώπησαν οι Στέλιος Μπούρας και Τάσος Καστόρας που τερμάτισαν την ημιμαραθώνια διαδρομή σε χρόνο 2:13:55 και 2:26:32 αντίστοιχα.