Τρίτη, 18 Σεπτέμβριος 2018 16:56

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μεγάλη προσέλευση στο ξεκίνημα των τμημάτων πόλο

Γράφτηκε από τον

 

Με μεγάλη προσέλευση παιδιών ξεκίνησαν οι προπονήσεις στο δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης μας για τα τμήματα υδατοσφαίρισης του του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Γεγονός που έχει φέρει ικανοποίηση στον Καλαματιανό όμιλο που στην ανακοίνωση του τονίζει για τη νέα χρονιά: “Η προσπάθεια ανασυγκρότησης του τμήματος και των ακαδημιών που συνεχίζεται για τρίτο χρόνο φέρνει αποτελέσματα και σε συνάρτηση με τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες των εθνικών μας ομάδων σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα έχουν φέρει τα μικρά παιδιά κοντά στο άθλημα που έχει χαρίσει τις μεγαλύτερες διακρίσεις στην χώρα μας από όλα τα ομαδικά αθλήματα. Η υδατοσφαίριση άλλωστε έχει την δική της ιστορία στην πόλη μας και καλλιεργείται στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του συλλόγου. Οι αγώνες υδατοσφαίρισης διεξάγονταν στο λιμάνι της πόλης, αφού το κολυμβητήριο λειτούργησε μεταγενέστερα (1977), αποτελούσαν δε κοσμικό γεγονός και σύσσωμη η καλαματιανή κοινωνία παρακολουθούσε τις μάχες των παικτών μας μέσα στο νερό. Η άνοδος του τμήματος έρχεται ως επιστέγασμα των προσπαθειών που καταβάλλουν οι προπονητές, η έφορος Εξηνταβελώνη Λυδία και οι φίλοι του καλαματιανού πόλο που έρχονται πάλι δίπλα στο τμήμα και μέσα από οργανωμένη δουλειά και θέτοντας κάθε χρόνο νέους πιο υψηλούς, αλλά πάντα ρεαλιστικούς στόχους, οραματίζονται τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας ένα σωματείο που θα διαδώσει το άθλημα της υδατοσφαίρισης και θα μας εκπροσωπεί επάξια στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Η καινούργια χρονιά ξεκίνησε και οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί θα δημιουργήσουν νέες βάσεις και δυναμική για ανάπτυξη του αθλήματος στην πόλη μας.

Οι προπονήσεις των τμημάτων διεξάγονται καθημερινά από 19:00 - 21:00 υπό την καθοδήγηση καθηγητών φυσικής αγωγής με παιδαγωγική κατάρτιση και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Εγγραφές-πληροφορίες δίνονται στον χώρο του κολυμβητηρίου από την γραμματέα των τμημάτων υγρού στίβου του ομίλου κα. Μυκωνιάτη Λένα από τις 16:00 - 20:00.

Ο προπονητής της αντρικής ομάδος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Στάθης Μπακολιάς, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια αγωνίζεται με επιτυχία στο πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής Κατηγορίας, τονίζει πόσα σημαντικά οφέλη αποκομίζει το παιδί από την ενασχόλησή του με την υδατοσφαίριση.

Πρώτα απ' όλα το πόλο είναι άθλημα ομαδικό και βοηθάει στην ασφαλή κοινωνικοποίηση ενός παιδιού. Η πισίνα είναι ένας άριστος χώρος για την άσκηση ολόκληρου του σώματος καθώς οι μύες δυναμώνουν και γυμνάζονται ομοιόμορφα. Εξαιτίας του γεγονότος ότι το παιδί, μέσα στο νερό, δεν στηρίζεται στα πόδια του ή στην πλάτη του για να κάνει μια άσκηση, αποφεύγονται οι κακώσεις και οι τραυματισμοί του μυοσκελετικού συστήματος και των αρθρώσεων, που συχνά παρατηρούνται όταν τα παιδιά ασκούνται στο έδαφος. Το παιδί αποκτά ιδιαίτερες δεξιότητες στην κολύμβηση και μαθαίνει σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, το παιδί διοχετεύει όλη του την ενέργεια καθώς είναι ένα εξαιρετικά κοπιαστικό άθλημα, ενώ ταυτόχρονα οξύνει την αντίληψη και εξασκεί τα αντανακλαστικά του αφού απαιτεί γρήγορες και ψύχραιμες κινήσεις. Οι πολίστες/στριες αποκτούν αυξημένες αθλητικές ικανότητες, όπως αντοχή, ταχύτητα, μέγιστη δύναμη, έκρηξη, αντίληψη, οξυδέρκεια, γρήγορα αντανακλαστικά. Όλα αυτά τα οφέλη, σωματικά και πνευματικά, αποκομίζονται μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού και της διασκέδασης.

Με λίγα λόγια η υδατοσφαίριση είναι ένα από τα ιδανικότερα αθλήματα για την ομαλή σωματική και πνευματική ανάπτυξη του παιδιού. Περιμένουμε λοιπόν τα παιδιά της πόλης μας να στελεχώσουν τα τμήματα του ομίλου, να ζήσουμε μαζί τις εμπειρίες που προσφέρει το άθλημα της υδατοσφαίρισης και να αγωνιστούμε στα πανελλήνια ηλικιακά πρωταθλήματα όπου συμμετέχουν οι ομάδες μας”.