Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 14:27

Στις 7 Οκτωβρίου ο 3ος Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας σε συνεργασία με αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης θα διοργανώσει την Κυριακή 7 Οκτωβρίου τον 3ο Ημιμαραθώνιο Καλαμάτας.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί, με αφετηρία και τερματισμό την προκυμαία του λιμένα της πόλης, σε μια αυστηρώς επίπεδη και παραθαλάσσια διαδρομή επί των οδών Ναυαρίνου και της παραλιακής Κορδία – Μπουρνιά. Ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων Μαζικού Αθλητισμού του Αθλητικού Οργανισμού. Η εκδήλωση θα εμπλουτιστεί, με τους αγώνες των 5Km για όλους.

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου Αγώνα 21,1 Km θα γίνει στις 9 π.μ. ενώ την ίδια ώρα θα ξεκινήσει και ο αγώνας των 5.000 μέτρων.

Περιγραφή διαδρομής

Η διαδρομή του Ημιμαραθώνιου είναι ασφάλτινη και επίπεδη χωρίς υψομετρικές διαφορές, με σημείο εκκίνησης την προκυμαία του Κεντρικού Λιμένα Καλαμάτας (Πανελλήνιο). Οι δρομείς αρχικά θα κινηθούν ανατολικά διαμέσου της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, μήκους 2,5Km με κατεύθυνση προς το Ξενοδοχείο Elite, όπου και θα γίνει αναστροφή.

Επιστρέφοντας από την οδό Ναυαρίνου θα διέλθουν πλησίον του χώρου εκκίνησης, το Λιμεναρχείο, τον Ι.Ν Αναλήψεως και θα συνεχίσουν μέσω της οδού Ευαγγελιστρίας, προς τον Κορδία και την Δυτική Παραλία. Θα διέλθουν από τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και θα κάνουν αναστροφή στην περιοχή της πίστας Κάρτ. Το τμήμα της διαδρομής αυτής έχει μήκος 10,5Km.

Στη συνέχεια και επιστρέφοντας από την ίδια διαδρομή, μήκους 8,1Km θα τερματίσουν στο σημείο εκκίνησης.

Στον αγώνα 5000 μέτρων η διαδρομή είναι ασφάλτινη και επίπεδη χωρίς υψομετρικές διαφορές, με σημείο εκκίνησης την προκυμαία του Κεντρικού Λιμένα Καλαμάτας (Πανελλήνιο).

Οι δρομείς αρχικά θα κινηθούν ανατολικά διαμέσου της ευθύγραμμης παραλιακής οδού Ναυαρίνου, μήκους 2,5Km με κατεύθυνση προς το Ξενοδοχείο Elite, όπου και θα γίνει αναστροφή.

Ο τερματισμός θα γίνει στο σημείο εκκίνησης.

Δικαίωμα συμμετοχής,

κατηγορίες και μετάλλια

Δικαίωμα συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο και τον αγώνα των 5Km έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους ή είναι εν ενέργεια αθλητές συλλόγων.

Ο Ημιμαραθώνιος Αγώνας δρόμου των 21,1km θα έχει τις εξής ηλικιακές κατηγορίες :

ΑΝΔΡΕΣ: 18 – 29, 30 – 39, 40 – 49, 50 – 59, 60+.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 18 – 39, 40 – 49, 50+

Στους τρείς πρώτους νικητές των κατηγοριών ανδρών και γυναικών ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας, θα απονεμηθούν κύπελλα.

Στους τρεις πρώτους νικητές κάθε ηλικιακής ομάδας (άντρες και γυναίκες) θα απονεμηθούν μετάλλια (χρυσό-αργυρό-χάλκινο).

Ο αγώνας 5000 μέτρων θα διεξαχθεί στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών μόνο, στους τρείς νικητές των οποίων θα απονεμηθούν μετάλλια (χρυσό-αργυρό-χάλκινο).

Μετάλλια θα απονεμηθούν και σε όλους τους συμμετέχοντες.

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:

https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=d92f22b9ed49487ddde2b803c62b6ed0

Οι συμμετοχές θα κλείσουν την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, στις 17.00 το απόγευμα.

Την ημέρα του αγώνα θα γίνει δεκτός περιορισμένος αριθμός νέων δηλώσεων για τους αγώνες.

Για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα, καλείστε να δηλώσετε συμμετοχή πριν την λήξη της διορίας των εγγραφών!

H συμμετοχή στους αγώνες των 21Km & των 5Km, είναι δωρεάν.

Στους συμμετέχοντες με την εγγραφή τους θα δοθεί chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα από τους σταθμούς υποστήριξης θα προσφέρεται νερό. Με το τέλος του αγώνα όλοι θα λαμβάνουν μετάλλιο και ξηρά τροφή αποκατάστασης.

Σημαντικά στοιχεία

- Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Ιατρική υποστήριξη θα υπάρχει στην αφετηρία/τερματισμό και σε όλους τους σταθμούς της διαδρομής.

- Στον ημιμαραθώνιο θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης στο 4ο, στο 10ο, στο 16ο χλμ. όπου θα διατίθεται νερό και τροφή, ενώ στον αγώνα των 5χλμ. θα υπάρχει ένας σταθμός υποστήριξης που θα διαθέτει νερό.

- Στους αγώνες των 5 και των 21χλμ. θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με σημεία ελέγχου στην εκκίνηση/ τερματισμό, καθώς και στα 2 σημεία αναστροφής. Οι αγωνιζόμενοι που δεν θα εμφανίζουν ηλεκτρονική ένδειξη στα παραπάνω αναφερόμενα σημεία, θα ακυρώνονται των αγώνων. Το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, τοποθετείται στο πόδι, και επιστρέφεται μετά τον τερματισμό του κάθε αθλητή!

- Θα υπάρχει χιλιομετρική σήμανση σε κάθε χιλιόμετρο.

- Κέντρο Εγγραφών: Προκυμαία Κεντρικού Λιμένα Καλαμάτας (Πανελλήνιο).

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Σάββατο 07.10.2018, ώρα 18:00 έως 21:00, Κυριακή 07.10.2018, ώρα 07.30πμ – 08.45πμ

Οι δρομείς οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το Κέντρο Εγγραφών τον αγωνιστικό τους εξοπλισμό, καθώς επίσης και το αναμνηστικό υλικό της διοργάνωσης.