Κυριακή, 23 Σεπτέμβριος 2018 10:00

Σήμερα η ''11η Ανάβαση Ταϋγέτου''

Γράφτηκε από τον
Σήμερα η ''11η Ανάβαση Ταϋγέτου''

Τον ποδηλατικό αγώνα με την ονομασία ''11η Ανάβαση Ταϋγέτου'' διοργανώνει και φέτος ο Ευκλής Καλαμάτας, με την στήριξη του Δήμου Καλαμάτας και με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Η φετινή διοργάνωση θα γίνει σήμερα Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. στην Καλαμάτα, στις εξής κατηγορίες: Εφήβων – Γυναικών - Νέων Ανδρών – Ανδρών – Μάστερς (Α΄,Β΄,Γ΄Δ΄) - ΟΠΕΝ (15 έως 30 ετών), (31 έως 45 ετών) και ( 46 ετών και άνω).

Σημείο εκκίνησης είναι η Πλατεία 23ης Μαρτίου με τερματισμό στο Τουριστικό Ταϋγέτου σε υψόμετρο 1350m, μετά από 33 χιλ. Με προεκκίνηση περίπου 10 χιλ. Σύνολο 45,27 χλμ.

Η Γραμματεία θα είναι ανοιχτή από τις 9.30 π.μ. για την παράδοση των δελτίων και την παραλαβή των αριθμών του αγώνα καθώς και για την δήλωση των αυτοκινήτων συνοδείας.

Το τεχνικό συνέδριο θα γίνει στο σημείο της εκκίνησης στις 09:45 π.μ.

Στους 6 πρώτους κάθε κατηγορίας μετάλλιο - δίπλωμα και στον 1ο κύπελλο.

Η κατηγορία Μάστερς θα βραβευθεί ξεχωριστά ως Α΄-Β΄-Γ΄-Δ΄.

Η κατηγορία ΟΠΕΝ ηλικιακές κατηγορίες (15 ετών έως 30 ετών) - (31 ετών έως 45 ετών) και ( 46 ετών και άνω).

Τα έπαθλα είναι ως εξής: 1ο Sprint ανάβασης στο 8ο χλμ. = 50 ευρώ, 2ο Sprint ανάβασης στο 22ο χλμ. = 50 ευρώ (στο χωριό Αρτεμισία). Τελικό Sprint (τερματισμός) στο 33 χλμ. = 100 ευρώ.

Οι απονομές θα γίνουν πλησίον του τερματισμού (Τουριστικό Ταϋγέτου) ενώ τα χρηματικά έπαθλα θα δοθούν κατά τις απονομές.

Η συμμετοχή θα είναι 10 € για τους αθλητές στις κατηγορίες Μάστερς και ‘Οπεν.

Όλες οι άλλες κατηγορίες έχουν δωρεάν συμμετοχή.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. και ειδικότερα με αυτούς που αφορούν την ποδηλασία δρόμου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήριες που ανήκουν στην δύναμη της Ε.Ο.Π. και έχουν δελτία θεωρημένα για το 2018. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής με απεριόριστο αριθμό αθλητών και αθλητριών.

Οι αθλητές υποχρεούνται να έχουν την ανάλογη αθλητική περιβολή, που ορίζουν οι κανονισμοί της UCI - Ε.Ο.Π. (φανέλες, παπούτσια, κράνος κλπ).

Η διοργάνωση θα έχει ιατρική υποστήριξη από γιατρό, το ΕΚΑΒ και παρουσία των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. Καλαμάτας.

Για ό,τι δεν προβλέπεται στην προκήρυξη των αγώνων και τους βασικούς κανονισμούς της Ε.Ο.Π., αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή.

Δηλώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και μία ώρα πριν την εκκίνηση.

(Για πληροφορίες κιν. 6932 204 166 Βεργετόπουλος Πάνος, υπεύθυνος ποδηλατικού τμήματος).

Οπως αναφέρει τέλος η προκήρυξη του αγώνα, ο Ευκλής δεν φέρει καμιά ευθύνη για τυχόν ατύχημα ή φθορά-απώλεια αγωνιστικού υλικού, οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε ιδιότητα.