Δευτέρα, 24 Σεπτέμβριος 2018 15:40

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Μεγάλη συμμετοχή στην 11η Ανάβαση Ταϋγέτου (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Για 11η συνεχόμενη χρονιά ο ΣΠΟΚ Ευκλής διοργάνωσε χθες Κυριακή τον ποδηλατικό αγώνα αντοχής με την επωνυμία 11η Ανάβαση Ταϋγέτου.

Ο αγώνας, που έγινε με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας και με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, στέφθηκε από επιτυχία τόσο από οργανωτικής πλευράς λόγω της εμπειρίας που έχει ο καλαματιανός σύλλογος από τέτοιου είδους αγώνες, όσο και από αγωνιστική μιας και οι συμμετοχές ήταν περισσότερες από πέρυσι.

Περίπου 90 ποδηλάτες τόσο από τη Μεσσηνία όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας (Αθήνα, Χανιά, Αγρίνιο, Πύργος, Πάτρα κ.α.) βρέθηκαν στην εκκίνηση χθες το πρωί, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Αφού έκαναν 10 χιλιόμετρα για προθέρμανση στους δρόμους της Καλαμάτας, ξεκίνησαν από την αγορά για το Τουριστικό Ταϋγέτου, όπου ήταν ο τερματισμός μετά από 33 χιλιόμετρα διαδρομής.

Ο ποδηλατικός αγώνας είχε τις εξής κατηγορίες: Εφήβων – Γυναικών - Νέων Ανδρών – Ανδρών – Μάστερς (Α΄,Β΄,Γ΄Δ΄) - ΟΠΕΝ (15 έως 30 ετών), (31 έως 45 ετών) και ( 46 ετών και άνω).

Οι απονομές έγιναν στο Τουριστικό Ταϋγέτου, με τους έξι πρώτους κάθε κατηγορίας να παίρνουν μετάλλιο – δίπλωμα και στον πρώτο δόθηκε κύπελλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα κύπελλα εντυπωσίασαν τους διαγωνιζόμενους μιας και είχαν φιγούρα το ποδήλατο με τον αναβάτη πάνω σε μια στήλη.

Ηταν το κάτι διαφορετικό από τον διοργανωτή ΣΠΟΚ Ευκλή, που και σε προηγούμενους αγώνες έφτιαχνες χειροποίητα κύπελλα.

Οι πρώτοι σε κάθε κατηγορία έχουν ως εξής (αναλυτικά αποτελέσματα με δελτίου τύπου θα ανακοινώσει μέσα στην εβδομάδα ο ΣΠΟΚ Ευκλής):

Εφηβοι: Δημήτρης Φραμπίτσης (Π.Ο. Πατρών)

Νεοι Ανδρες: Μιλτιάδης Γιαννούτσος Π.Ο. Πατρών)

Γυναίκες: Ιωάννα – Χριστίνα Αθανασοπούλου (Θησέας)

Ανδρών: Σταύρος Κανελλόπουλος (Παναθηναϊκός)

Μάστερ Α’: Κωνσταντίνος Σούλος (Π.Σ. Κρόνος Νίκαιας)

Μάστερ Β’: Λουκάς Καταπόδης (Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης)

Μάστερ Γ’: Χρήστος Ποντίκης (ΣΠΟΚ Ευκλής)

Μάστερ Δ’: Σπύρος Χρυσανθόπουλος (Α.Ο. Κύδων Χανίων)

Να σημειωθεί πως στην κατηγορία Οπεν οι συμμετοχές ήταν τριπλάσιες από τον περσινό αγώνα.