Τετάρτη, 26 Σεπτέμβριος 2018 18:03

Ολα έτοιμα για το Σπάρταθλο!

Γράφτηκε από τον
Ολα έτοιμα για το Σπάρταθλο!

Το 36Ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2018, συνεχίζοντας τον ιστορικό αυτόν αγώνα υπεραποστάσεων.

Η διαδρομή που ακολουθείται είναι η ίδια που διύνησε ο αρχαίος ημεροδρόμος – δρομοκήρυκας Φειδιππίδης, ζητώντας από τους Σπαρτιάτες άμεση βοήθεια για τον πόλεμο στην μάχη του Μαραθώνα εναντίον των Περσών. Λέγεται μάλιστα ότι χρειάστηκε μόλις μία ημέρα για να διανύσει την απόσταση Αθήνα – Σπάρτη, τρέχοντας.

Οι σημερινοί αθλητές – συμμετέχοντες ωστόσο, έχουν το χρονικό όριο να πραγματοποιήσουν το ίδιο εγχείρημα σε 36 ώρες από την στιγμή της εκκίνησης.

Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου «Σπάρταθλον», κ.Βαγγέλης Πολυμέρης, επεσήμανε πώς όλα είναι έτοιμα για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, αφού έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές, όπως ορίζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Υπεραποστάσεων Ι.Α.U.

Ρεκόρ αποτελούν οι υποψηφιότητες των αθλητών και αθλητριών που επιθυμούσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα, πιστοποιώντας για ακόμη μια φορά το υψηλό κύρος, την απήχηση και την αγάπη των αθλητών προς το «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», παγκοσμίως.
Η αρχική λίστα των 400 εγγεγραμμένων δρομέων οι οποίοι προέρχονται από 51 χώρες, μειώθηκε σε 387 λίγο πριν τον αγώνα, μετά από κάποιους αναμενόμενους, φυσιολογικούς τραυματισμούς. Εξαιρετικά επίπονη ήταν και η διαδικασία εξασφάλισης της ξενοδοχειακής υποστήριξης.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα 7 φορτηγά και 15 τουριστικά λεωφορεία εκτός από τα 200 οχήματα υποστήριξης των αθλητών, θα εργάζονται ασταμάτητα για την απρόσκοπτη υποστήριξη τόσο των συμμετεχόντων, όσο και των συνοδών τους.

Ο Πρόεδρος του Διεθνή Συνδέσμου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» τόνισε επίσης τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που κρύβει ο αγώνας. Μεταξύ αυτών, είναι το μεγάλο μήκος της αποστάσεως των 246 χλμ., οι καιρικές συνθήκες που ποικίλουν κατά την διάρκεια του αγώνα και τέλος οι χρόνοι διέλευσης από τα σημεία ελέγχου. Παράλληλα, προσκάλεσε τους δημοσιογράφους να παραστούν στην εκκίνηση του αγώνα που θα γίνει ως είθισται, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, προκειμένου να τους δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους μεγάλους πρωταγωνιστές - υπεραθλητές.

Η μετάδοση του αγώνα θα είναι ζωντανή μέσω live streaming, από την ιστοσελίδα του Συνδέσμου (www.spartathlon.gr) , με συνεχή ενημέρωση των χρόνων διέλευσης των αθλητών από τα 75 check points. Στον επίλογο της ομιλίας του ο κ. Πολυμέρης πρωτίστως ευχαρίστησε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» εκ μέρους των αθλητών και του Δ.Σ. του Συνδέσμου για την αμέριστη ηθική και οικονομική συμπαράστασή του. Στην συνέχεια χαιρέτησε με ενθουσιασμό την συνεργασία με όλους τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Ο φετινός αγώνας τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Εθνικής Άμυνας όπου για φέτος υποστηρίζει εμπράκτως τη διοργάνωση με την προσφορά 5 ασθενοφόρων οχημάτων, πλήρως στελεχωμένων με ιατρικό προσωπικό.

Πηγή: gazzetta.gr

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ