Παρασκευή, 05 Οκτώβριος 2018 16:41

Με 9 δρομείς συμμετείχε ο ΣΔΥΜ στον 12° Γύρο Ιωαννίνων

Γράφτηκε από τον
Με 9 δρομείς συμμετείχε ο ΣΔΥΜ στον 12° Γύρο Ιωαννίνων

Ο Αθλητικός Όμιλος «Ποσειδών» και η ΑΜΚΕ Limni, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τον 12° Γύρο της Λίμνης Ιωαννίνων και τους παράλληλους αγώνες του δυναμικού βαδίσματος των 5 και 10 χλμ., το Σαββατοκύριακο 22-23 Σεπτεμβρίου.

Έντονα ήταν τα συναισθήματα για πάνω από 1.100 δρομείς του αγώνα των 30 χιλιομέτρων τρεξίματος και του δυναμικού βάδην, αλλά και άλλους τόσους που συμμετείχαν στους υπόλοιπους αγώνες, καθώς οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Όλοι έζησαν μοναδικές στιγμές και κατέβαλαν μια αξιέπαινη προσπάθεια, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου και πήραν μοναδικές εικόνες φεύγοντας, τόσο από την όμορφη διαδρομή, όσο και από την όμορφη πόλη της Ηπείρου. Πολύς κόσμος βρέθηκε κατά μήκος της διαδρομής και ιδιαίτερα στη γραμμή του τερματισμού και ενθάρρυναν τους αθλητές, δίνοντάς τους το πιο θερμό τους χειροκρότημα.

Η γιορτή του αθλητισμού ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου με τον αγώνα 1000 μέτρων για ΑμΕΑ, 1000 μέτρων για παιδιά και Μαμά-καρότσι και τέλος με τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Την Κυριακή πολύ πρωί ξεκίνησαν οι βαδιστές των 30 χιλιομέτρων και ακολούθησαν ο κύριος αγώνα του γύρου της λίμνης και λίγο αργότερα τα 10 χιλιόμετρα.

Ο γύρος της λίμνης Παμβώτιδας προσέλκυσε και δεκάδες συλλόγους δρομέων από όλη τη χώρα, αλλά και μεμονωμένους αθλητές και φίλους του τρεξίματος, καθώς και επισκέπτες, που απόλαυσαν την άψογη φιλοξενία και τη διοργάνωση. Ανάμεσα τους βρέθηκε και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας με εννέα μέλη του, όπου οι τρεις συμμετείχαν στον αγώνα των 30 χιλιομέτρων στο γύρο της λίμνης και οι έξι στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων.

Πρώτη η Σταυρούλα Μπάκα

Σημαντική διάκριση για τον σύλλογο ήταν αυτή της αναγνωρισμένης αθλήτριας με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της Σταυρούλας Μπάκα, η οποία τερμάτισε 1η στην κατηγορία της (40-44), φέρνοντας χρόνο 2:29:31. Στο ίδιο αγώνισμα επιτυχώς τερματίσαντες ήταν ο Θέμης Αγγελόπουλος (2:40:36) και ο Νίκος Μιχαλάκης (2:32:40).
Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων συμμετείχαν και τερμάτισαν επιτυχώς ο Στάθης Δημητρακόπουλος, ο Κώστας Λούζης, ο Παναγιώτης Κρόμπας, ο Πάνος Τομαράς, ο Γιάννης Σαρδέλης και ο Χαράλαμπος Μπούνας.

Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει τους διοργανωτές και τα μέλη του για τη συμμετοχή και τις διακρίσεις στους αγώνες του 12ου γύρου της λίμνης των Ιωαννίνων.