Παρασκευή, 10 Ιανουάριος 2014 18:32

Nτοπέ 13χρονος

Γράφτηκε από τον

Μία απίστευτη ιστορία αποκαλύπτουν τα βραζιλιανικά ΜΜΕ. Η WADA τιμώρησε με 4 μήνες αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα έναν 13χρονο Βραζιλιάνο κολυμβητή που πήρε μέρος στο εγχώριο πρωτάθλημα τον περασμένο Νοέμβριο.

Το δείγμα του νεαρού κολυμβητή περιείχε την ουσία μεθυλεξαναμίνη, η οποία αυξάνει την αντοχή και εντοπίζεται στο πλέον παράνομο σκεύασμα Jack3d.

Σύμφωνα με το Blog do Coach, η ομοσπονδία υγρού στίβου της Βραζιλίας συναντήθηκε την Πέμπτη (09/01) στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου επέβαλε την ποινή. Η ομοσπονδία δεν μπορεί να σχολιάσει περαιτέρω το ζήτημα, διότι ο αθλητής είναι ανήλικος. Ο 13χρονος γίνεται ο πιο νεαρός αθλητής της χώρας που πιάνεται "ντοπέ", νεαρότερος από τον 14χρονο κολυμβητή ανοιχτής θάλασσας που είχε πιαστεί 2 χρόνια νωρίτερα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο 13χρονος κολυμβητής είχε δηλώσει ότι λάμβανε 6 διαφορετικά συμπληρώματα κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Με το νέο κρούσμα ντόπινγκ να καταγράφεται μέσα στο 2014, σύμφωνα με το "SporTV", η ομοσπονδία τιμωρεί Βραζιλιάνο κολυμβητή για 11η σερί χρονιά.

Πηγή: contra.gr