Κυριακή, 07 Οκτώβριος 2018 15:15

Μαθήματα μπριτζ για όλους στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Μαθήματα μπριτζ για όλους στην Καλαμάτα (βίντεο)

Κύκλους μαθημάτων για ενήλικες και παιδιά θα διοργανώσει και φέτος ο Ομιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας.

Μια προσπάθεια που διεξάγεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια, δίνοντας την δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν το πνευματικό αυτό παιχνίδι.

Η έναρξη της εκπαιδευτικής περιόδου 2018-2019 έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και ώρα 16:00 για το τμήμα παίδων και 18:00 για το τμήμα ενηλίκων ενώ τα μαθήματα θα γίνονται στον χώρο του ημιορόφου του ξενοδοχείου Pharae Palace.

“Keep Calm - Learn Bridge! Σας περιμένουμε”, αναφέρει το κάλεσμα του δραστήριου Καλαματιανού συλλόγου, οι άνθρωποι του οποίου μίλησαν στην “Ε” για την νέα προσπάθεια που ξεκινά.

Ο πρόεδρος Δημήτρης Κατσίποδας τόνισε: “Και φέτος ξεκινούν μαθήματα εκμάθησης μπριτζ. Ο όμιλος μας είναι ο πρώτος επαρχιακός όμιλος με έτος ίδρυσης το 1977. Είναι ενεργό σωματείο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ και συμμετέχει κάθε χρόνο σε όλους τους αγώνες και στα πανελλήνια πρωταθλήματα που γίνονται από την Ομοσπονδία. Καλούμε όλους τους Καλαματιανούς να έρθουν στα μαθήματα και να δοκιμάσουν να μάθουν αυτό το υπέροχο πνευματικό παιχνίδι”.

Το μέλους του διοικητικού συμβουλίου Παναγιώτης Σαΐτης από την πλευρά του σημείωσε: “Ασχολούμαι με το μπριτζ από το 2014 που ξεκίνησα τα μαθήματα. Από τότε συμμετέχω ενεργά τόσο στις αγωνιστικές δραστηριότητες του ομίλου όσο και στα διοικητικά τα τελευταία χρόνια. Το μπριτζ είναι ένα πνευματικό παιχνίδι που προσφέρει πολλά και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Δεν είναι δύσκολο να μάθει κάποιος. Είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσει να παίζει και από εκεί και πέρα ο καθένας το εξελίσσει όπως νομίζει και θέλει. Είναι μια γυμναστική του μυαλού, βοηθά πολύ στη μνήμα αλλά και τις δεξιότητες όπως συγκέντρωση, πειθαρχεία, συνεργασία και δίνει πολλά τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό. Είναι ευκαιρία να γνωρίσει κανείς νέους ανθρώπους, να κάνει νέες παρέες. Αυτό είναι κάτι που εμένα με κρατάει στο μπριτζ, πέρα από το ότι μου αρέσει το παιχνίδι. Ξεκινάμε και φέτος τα μαθήματα που αποτελούνται από τρεις κύκλους και η διάρκεια τους θα είναι μέχρι τέλος Μαΐου. Καλούμε όλους τους φίλους να έρθουν να γνωρίσουν το μπριτζ. Να γνωριστούμε, να μιλήσουμε για το μπριτζ και ο καθένας να δει και να αξιολογήσει το παιχνίδι και το αν μπορεί να συνεχίσει”.

Ενας σχετικά νέος παίκτης του ομίλου είναι ο Αλέξανδρος Θάνος ο οποίος τόνισε: “Είμαι παίκτης του συλλόγου σχεδόν 1 χρόνο. Υπήρξα μαθητής για 6 μήνες και έχοντας ολοκληρώσει τα μαθήματα τώρα συμμετέχω στη τραπέζια του ομίλου. Είναι ένα συναρπαστικό άθλημα το μπριτζ. Υπάρχουν διάφοροι μύθοι για το μπριτζ το οποίο κατατάσσουν στα παιχνίδια που παίζονται από θετικούς και από ανθρώπους που έχουν σχέση με τα μαθηματικά. Θεωρώ ότι είναι μια κατάρριψη του μύθου διότι εγώ είμαι φιλόλογος και θεωρώ πως προσπαθώ να σταθώ τουλάχιστον αξιοπρεπώς στα τραπέζια. Είναι ένα τρομερό παιχνίδι. Καλούμε τον κόσμο να έρθει να δει, να γνωρίζει και να έρθει σε επαφή με το παιχνίδι”.

Όποιος ενδιαφέρεται να γνωρίσει το συναρπαστικό αυτό παιχνίδι και να λάβει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα, τους εκπαιδευτές, τον τρόπο εκμάθησης και οτιδήποτε άλλο γύρω από το Μπρίτζ ή τον όμιλο της Καλαμάτας, μπορεί να επικοινωνήσει με τον Ομιλο Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας με τους εξής τρόπους: Τηλεφωνικά στο 6974-898944 (Δημήτρης Κατσίποδας), ηλεκτρονικά στο oamkbridge@gmail.com, στο site του ομίλου www.oamk.gr, καθώς και στην σελίδα στο Facebook ΟΑΜΚ - Ομιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας, θα υπάρχει συχνή ενημέρωση σχετικά με νέα, εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Επίσης, για όποιον το επιθυμεί, μπορεί να επισκεφθεί τον όμιλο (ημιόροφος - ξενοδοχείο Pharae Palace) τις ημέρες και ώρες που υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα. Συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα ή Τετάρτη μετά τις 20:30 και Κυριακή μετά τις 18:30

Είπαν για το μπριτζ

- «Κάθε παρτίδα, μια περιπέτεια. Αυτό είναι το μπριτζ. Είναι ο απόλυτος πνευματικός ανταγωνισμός. Μόλις το δοκιμάσετε, ποτέ δεν θα το εγκαταλείψετε.» - Bob Lipsitz

- «Όσοι αναζητούν το υψηλότερο επίπεδο πνευματικής διέγερσης επιλέγουν το μπριτζ» - Μάικ Λόρενς

- «Το μπριτζ είναι το πιο διασκεδαστικό και έξυπνο παιχνίδι που έχει επινοήσει ο άνθρωπος.» - W. Somerset Maugham

- «Το μπριτζ είναι τόσο συγκλονιστικό παιχνίδι που δεν θα με πείραζε να βρίσκομαι στη φυλακή αν είχα τρεις ακόμα παίκτες και που θα κρατούσαν το παιχνίδι για 24 ώρες την ημέρα.»

- Γουόρεν Μπάφετ

- «Πολλά παιχνίδια προσφέρουν διασκέδαση, αλλά το μπριτζ σε καθηλώνει. Ασκεί το μυαλό. Το μυαλό μπορεί να σκουριάσει, ξέρετε, αλλά το μπριτζ αποτρέπει τον σχηματισμό της σκουριάς» - Ομάρ Σαρίφ