Τρίτη, 09 Οκτώβριος 2018 17:46

Συμμετοχή του ΣΔΥ Μεσσηνίας στον «1ο Δόλιχο Δρόμο - Ισσωρία Άρτεμις»

Γράφτηκε από τον

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Δόλιχος Δρόμος απόστασης 50 σταδίων (9.613,50μ) με την επωνυμία «Ισσωρία Αρτεμις», στη διαδρομή που έγινε μεταξύ των λιμανιών Σκουταρίου και Κότρωνα στην Λακωνία,στο πλαίσιο των «Ημερών Φυσιολογίας στη Μάνη 2018».

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου και σκοπός της διοργάνωσης ήταν να αποτελέσει μια γιορτή χαράς του αθλητισμού με μοναδικό κίνητρο τη συμμετοχή για την ανάδειξη των αξιών του αθλητισμού και της άσκησης ως συμπληρωματικής θεραπευτικής μεθόδου στην ιατρική και την προβολή των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών της Μάνης και κατά γενική ομολογία επιτεύχθηκε. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη «Μοριακή & Εφαρμοσμένη Φυσιολογία», Ιατρική Σχολή, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, το Ινστιτούτο για την προβολή και την ανάπτυξη της Μάνης «Όμοιοι της Μάνης» και το Ινστιτούτο «Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική» (Ι.Ε.Φ.Α.Ι) έβαλαν όλοι τα δυνατά τους σε επίπεδο διοργάνωσης και έκαναν το πρώτο βήμα για ένα αθλητικό γεγονός που πρόθεση όλων είναι να γίνει θεσμός και να προβάλει την Μάνη εντός και εκτός επικράτειας. Μια απαιτητική διαδρομή δίπλα στη θάλασσα που δεν εμπόδισε τους αθλητές να πετύχουν εξαιρετικές επιδόσεις.

Παρουσία στον αγώνα είχε και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας που βρέθηκε στην Ανατολική Μάνη με 10 δρομείς, που όλοι απόλαυσαν και τερμάτισαν τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων.

Οι διοργανωτές έδωσαν ραντεβού για τον Αγωνιστικό Δρόμο Ισσωρία Άρτεμις 2019 και θύμισαν σε όλους τους παρευρισκόμενους ότι «Η Άσκηση είναι Φάρμακο». Ο ΣΔΥΜ συνεχάρη τα μέλη του για τη συμμετοχή τους στον ανωτέρω αγώνα.