Τετάρτη, 17 Οκτώβριος 2018 18:53

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας αναδασώνει τη Μαραθώνια διαδρομή

Γράφτηκε από τον
Ο Μαραθώνιος της Αθήνας αναδασώνει τη Μαραθώνια διαδρομή

Στο πλαίσιο του 36ου Μαραθωνίου της Αθήνας ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου αποφασίστηκε να γίνουν ενέργειες ώστε να αναδασωθεί η τμήμα της διαδρομής που κάηκε στις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου.

Μία σημαντική είδηση έκρυβε το γεύμα που παρέθεσε σε χορηγούς και υποστηρικτές του ο ΣΕΓΑΣ, στο επίσημο ξενοδοχείο του Μαραθωνίου της Αθήνας, το HILTON Athens. Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, αλλά και κορυφαία στελέχη της Εθνικής μας Ομάδας Στίβου, ευχαρίστησαν χορηγούς και υποστηρικτές για την συνεισφορά τους στο σχεδιασμό της Ομοσπονδίας που στηρίζει της προσπάθειας αθλητών, προπονητών και σωματείων και τη συμμετοχή τους στην εκρηκτική ανάπτυξη του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ανέφερε ότι η Ομοσπονδία σχεδίασε μία ειδική δράση, το «ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ» («Runners Forest»), προκειμένου να συμβάλλει στην αποκατάσταση της Μαραθώνιας διαδρομής, η οποία, από το 12ο έως το 16ο χιλιόμετρο, καταστράφηκε από τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου. «Με τη δράση αυτή», τόνισε ο κ. Παναγόπουλος, «ο 36ος Μαραθώνιος της Αθήνας, τιμά τη μνήμη των θυμάτων της καταστροφής και στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας».

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε από τον κ. Γιώργο Καζαντζόπουλο, υπεύθυνο για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του ΑΜΑ και επικεφαλής της οργάνωσης "Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο".

Σύμφωνα με την παρουσίαση, ο ΣΕΓΑΣ, χορηγοί, αλλά και η ελληνική δρομική κοινότητα, καταθέτουν χρήματα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος crowdfunding της Εθνικής Τράπεζας, www.act4greece.gr, με τα οποία θα αγοραστούν και θα φυτευτούν δέντρα, καλύπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερη έκταση κατά μήκος της Μαραθώνιας Διαδρομής. Όλα αυτά σε συνεργασία με τις επίσημες κρατικές υπηρεσίες και τους αρμόδιους φορείς, ενώ θα διασφαλισθεί και η συντήρησή τους.

Το μήνυμα θα ενισχύσουν οι ίδιοι οι δρομείς, αφού την ημέρα του Μαραθωνίου, κάθε δρομέας θα παραλάβει ένα πράσινο μαντίλι το οποίο θα του ζητηθεί να φορέσει στο τμήμα της διαδρομής που έχει πληγεί από την πυρκαγιά, δημιουργώντας έτσι ένα συμβολικό «πράσινο ποτάμι» και στέλνοντας μήνυμα ζωής στα εκατομμύρια θεατών που θα παρακολουθήσουν τον 36ο ΑΜΑ, είτε από κοντά, είτε μέσω της τηλεοπτικής οθόνης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Πηγή: sport24.gr