Πέμπτη, 25 Οκτώβριος 2018 11:33

ΤΕΝΙΣ – ΟΑΚ: Διπλή πανελλήνια διάκριση για την Παπακωνσταντίνου στα Χανιά

Γράφτηκε από τον

 

 

Εναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των τελευταίων επιτυχιών πρόσθεσε η Μαριάννα Παπακωνσταντίνου.

Η 12χρονη τενίστρια του Ομίλου Αντισφαίρισης Καλαμάτας κατέκτησε την πρώτη θέση στο διπλό και τη δεύτερη στο μονό κοριτσιών (Κ12) του πανελλήνιου τουρνουά Ε3, που έγινε στα Χανιά. Μια σπουδαία διπλή επιτυχία και ιστορική για τα χρώματα του ΟΑΚ που επιβεβαιώνει το ταλέντο της Παπακωνσταντίνου, η οποία πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στο τετραήμερο των αγώνων (20 έως και 23 Οκτωβρίου) που διοργάνωσε ο ΑΟ Σούδας. Ενδεικτικό ότι έφθασε στον τέταρτο φετινό της τελικό, σημειώνοντας τέσσερις νίκες χωρίς να χάσει game! Η Παπακωνσταντίνου ήταν σαρωτική και επικράτησε κατά σειρά των Ράλλη Κ. (Αίολος Ιλίου), Ηλιάκη Α. (ΟΑ Ρεθύμνου), Ρεντούμη Μ. (ΣΑ Ραφήνας), Τζιβελέκη Α. (Γ.Ο.Περιστερίου-Παλάσκας).

Στον τελικό έδωσε μεγάλη μάχη με την Αλεξάνδρα Μάγια του ΑΟΑ Φιλοθέης, χάνοντας τα δυο σετ στις λεπτομέρειες 7-5, 7-5, μετά από δίωρο αγώνα!

Στο διπλό κοριτσιών, η Παπακωνσταντίνου αγωνίστηκε με συμπαίκτρια την αντίπαλό της στον τελικό, Αλεξάνδρα Μάγια και κατέκτησαν άνετα την πρώτη θέση, παρά την κούραση της τελευταίας ημέρας όπου έδωσαν συνολικά 3 αγώνες, σημειώνοντας νίκες επί των Βασιλοπούλου (ΑΟΑ Πατρών) - Βογιατζάκη (ΟΑ Σούδας), Κρανιά (ΑΣ Πάρνηθα) - Ρεντούμη (ΣΑ Ραφήνας), Ζαχαράκη -Λαμπράκη (Ηράκλειο ΟΑΑ) και στον τελικό των Παντζελιουδάκη-Πρωϊμάκη (ΑΟ Σούδας).

Στο πανελλήνιο τουρνουά των Χανίων βρέθηκαν επίσης από πλευράς ΟΑ Καλαμάτας η Γκέρι Ασένοβα και η Αγγελική Κουλουμπού που αγωνίστηκαν στην κατηγορία Κ16 και αποκλείστηκαν στην φάση των “16”.

“Δεν έχει ξαναγίνει”, λέει ο Χριστόπουλος

Ο προπονητής του ΟΑ Καλαμάτας, Χρήστος Χριστόπουλος μιλώντας για την παρουσία των τριών κοριτσιών στην Κρήτη ανέφερε: “Η Μαριάννα μπήκε στον τελικό σχεδόν αλάνθαστη. Δεν έχει ξαναγίνει σε πανελλήνιο τουρνουά 48-0 γκέιμ σε τέσσερα ματς. Ήταν πολύ συγκεντρωμένη, με αυτοπεποίθηση και έβγαλε στο γήπεδο αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Ο τελικός κρίθηκε στις λεπτομέρειες, τα δυο κορίτσια ήταν κοντά, ενώ σε κάποιους καθοριστικούς πόντους η Μαριάννα δεν είχε την τύχη με το μέρος της. Η Γκέρι με την Αγγελική έδειξαν καλά στοιχεία πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψουμε ώστε να καλύψουμε τις αδυναμίες που έχουν. Γενικά, η ομάδα πάει όλο και καλύτερα στα τουρνουά. Τα παιδιά δουλεύουν πολύ και τα μηνύματα είναι αισιόδοξα”.