Δευτέρα, 29 Οκτώβριος 2018 14:40

Στην Καλαμάτα ολοκληρώθηκε ο “4ος Δρόμος Αθανάτων” (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Στην Καλαμάτα ολοκληρώθηκε ο “4ος Δρόμος Αθανάτων” (φωτό)

 

Στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας ολοκληρώθηκε το Σάββατο το απόγευμα ο“Δρόμος Αθανάτων” 142 χιλιομέτρων που διοργάνωσαν και φέτος ο Διεθνής Σύνδεσμος Αγώνων Υπεραπόστασης “Οι Αθάνατοι”, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Τριπόλεως, ο Δήμος Σπάρτης, ο Δήμος Καλαμάτας με την ευγενική συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας & των Σπαρτιατών Δρομέων, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ. Αττικής.

Στον αγώνα συμμετείχαν 80 αθλητές, 64 εκ των οποίων κατάφεραν να τερματίσουν.

Πρώτος ήταν οι Πολωνός Maciej Rajczak με 5 ώρες, 9 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα, 2ος ο Παναγιώτης Πολίτης του ΑΠΣ Καλλισθένης/Δημόπουλος coaching που κάλυψε τη διαδρομή σε 15 ώρες, 11 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα και 3ος ο Μάκης Ζωγράφος (1975) από τους Πανελλήνιους Δρομείς.

Η διαδρομή κινήθηκε ολόκληρη σχεδόν πάνω στο Όρος του Ταϋγέτου και ειδικά η διαδρομή Τρίπολη - Σπάρτη παράλληλα με την κορυφογραμμή του Ταϋγέτου και διαμέσω των χωριών που βρίσκονται στα Βόρεια του Όρους.

Ο αγώνας ξεκίνησε την Παρασκευή στην Τρίπολη και η διαδρομή του ήταν Τρίπολη, Σπάρτη, Μυστράς, Καλαμάτας. Πρόκειται για ένα αγώνα που αποτελεί μία σύνδεση των 4 αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας: Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη. Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη. Το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά. Το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγόριου Δικαίου (Παπαφλέσσα) και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.