Παρασκευή, 02 Νοέμβριος 2018 16:50

Αναπτυξιακή ημερίδα στίβου του Μεσσηνιακού

Γράφτηκε από τον
Αναπτυξιακή ημερίδα στίβου του Μεσσηνιακού

Η πρώτη φετινή αναπτυξιακή ημερίδα στίβου του Μεσσηνιακού θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στις 3 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, οι ημερίδες αυτής της μορφής που απευθύνονται σε παιδιά τάξεων νηπιαγωγείου και δημοτικού, δίνουν έμφαση στην συμμετοχή και προάγουν την άθληση που συνδυάζεται με μείζον ζήτημα της υγείας. Παραδοσιακά, σε ετήσια βάση, η πρώτη αναπτυξιακή ημερίδα (και όχι μόνο αυτήν) χαρακτηρίζεται από την τεράστια ανταπόκριση των νεαρών μαθητών, καθώς περισσότερα από 450 παιδιά συμμετέχουν μαζικά στα αγωνίσματα του στίβου. Στην αθλητική αυτή εκδήλωση θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής.

Συμμετοχή του ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ

Στην διοργάνωση θα λάβουν επίσης μέρος οι αθλητές με τυφλότητα του τμήματος στίβου ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ. Μετά από την περσινή αξιόλογη παρουσία τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου στο ΟΑΚΑ (με συγκομιδή ενός χάλκινου μεταλλίου - για τεχνικούς λόγους δεν προέκυψε και δεύτερο μετάλλιο), οι Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, Γιώργος Αγγέλης και Γεωργία Παπαδέα θα συμμετέχουν στα αγωνίσματα των 100 μέτρων και της σφαιροβολίας. Οι αναπτυξιακές ημερίδες του Μεσσηνιακού αποτέλεσαν τις πρώτες αγωνιστικές εμπειρίες των αθλητών του ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ, πριν την συμμετοχή τους σε σπουδαίες διοργανώσεις όπως τα Παπαφλέσσεια και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.