Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 12:07

Το γεμάτο γήπεδο αλλάζει και το στόχο...

Γράφτηκε από τον
Το γεμάτο γήπεδο αλλάζει και το στόχο...

Γράφαμε την περασμένη Παρασκευή πως το Σαββατοκύριακο προσφερόταν για γήπεδο και -  όπως φάνηκε - κάπως έτσι σκέφτηκε και ο φίλαθλος κόσμος της Καλαμάτας…
Το Σάββατο η ομάδα βόλεϊ της Καλαμάτας '80 γέμισε το Κλειστό της Παραλίας για το ντέρμπι με την Καρδίτσα.

 

Την Κυριακή το τοπικό ντέρμπι της Γ' εθνικής του μπάσκετ ανάμεσα στην Καλαμάτα '80 και τον ΓΣ Μεσσήνης έγινε αιτία να γεμίσει φέτος για πρώτη φορά η Τέντα.
Και φυσικά υπήρχε και το ποδοσφαιρικό ματς της Καλαμάτας με το Μεσολόγγι, όπου μπορεί η προσέλευση να μην ήταν ιδιαίτερα μεγάλη για τα δεδομένα της "Μαύρης Θύελλας", όμως η παρουσία περίπου 1.000 ατόμων σε ένα ματς μόνο αμελητέα δεν χαρακτηρίζεται.
Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι το γεμάτο γήπεδο αλλάζει και τον στόχο της ομάδας. Οι άνθρωποι του τμήματος βόλεϊ της Καλαμάτα '80 μιλούσαν για μια καλή πορεία το καλοκαίρι, όμως βλέποντας το Κλειστό να γεμίζει, άρχισαν να πιστεύουν στην άνοδο, για αυτό και έβλεπες ξεκάθαρα την πίκρα στα πρόσωπα τους μετά το τέλος του Σαββατιάτικου αγώνα. Είμαι βέβαιος ότι η φετινή εικόνα στην εξέδρα θα τους αναγκάσει να βάλουν ακόμη υψηλότερο στόχο του χρόνου.
Αν η Καλαμάτα '80 στο μπάσκετ γεμίσει άλλες πέντε φορές την Τέντα, αφενός θα σωθεί σίγουρα φέτος και αφετέρου οι άνθρωποι της το καλοκαίρι θα αρχίσουν - χωρίς να το καταλάβουν καν - να σκέφτονται το κάτι παραπάνω. Αν η "Μαύρη Θύελλα" έπαιζε μπροστά σε 50 ανθρώπους, όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι με την παραμονή στην Γ' εθνική. Γνωρίζοντας όμως ότι έχεις ένα μεγάλο κοινό πίσω σου δεν μπορείς να έχεις χαμηλό στόχο.
Το γεμάτο γήπεδο είναι το χαρακτηριστικό της μεγάλης ομάδας και αυτό αυξάνει τις απαιτήσεις...