Πέμπτη, 08 Νοέμβριος 2018 14:58

Μεγάλη συμμετοχή στην πρώτη ημερίδα στίβου του Μεσσηνιακού (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με την συμμετοχή περισσοτέρων από 300 παιδιών πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Δημοτικό Στάδιο η πρώτη αναπτυξιακή ημερίδα στίβου του Μεσσηνιακού για τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ήταν μια διοργάνωση στην οποία ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός παιδιών, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μαθητές νηπιαγωγείου και τάξεων δημοτικού οι οποίοι συμμετείχαν σε αγωνίσματα δρόμων ταχύτητας, αντοχής, εμποδίων, αλμάτων και ρίψεων.

Η σχετική ανακοίνωση του Μεσσηνιακού αναφέρει: “Παρότι στις αγωνιστικές δραστηριότητες αυτής της μορφής δίδεται έμφαση στην συμμετοχή και στον υγιή συναγωνισμό, δεν θα μπορούσε να παραβλεφθεί το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν αξιόλογες αγωνιστικές επιδόσεις. Με δεδομένο ότι οι συγκεκριμένοι αθλητές θα στελεχώσουν μελλοντικά τις αγωνιστικές ομάδες του Μεσσηνιακού, η προπονητική ομάδα του τμήματος κατέληξε σε χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με την εξέλιξη και την αγωνιστική πρόοδο των παιδιών. Άλλωστε, για πολλά χρόνια, το τμήμα στίβου του υπέρ αιωνόβιου συλλόγου εκπροσωπεί επάξια την Καλαμάτα και το νομό Μεσσηνίας και επιπρόσθετα διακρίνεται σε μόνιμη βάση, τόσο σε επίπεδο Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, όσο και διεθνών διοργανώσεων. Στην όμορφη αυτή εκδήλωση, έλαβαν επίσης μέρος – όπως πάντα γίνεται– οι αθλητές με τυφλότητα του τμήματος στίβου ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ. Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος και η Γεωργία Παπαδέα έτρεξαν στον δρόμο των 100 μέτρων, ενώ ο περσινός πανελληνιονίκης της σφαιροβολίας Γιώργος Αγγέλης αγωνίστηκε στο ομώνυμο αγώνισμα.

Στις κερκίδες του σταδίου παρευρέθησαν πολυάριθμοι γονείς, φίλοι του αθλητισμού, εθελοντές αλλά και συνεργάτες του τμήματος, που υποστηρίζουν ουσιαστικά και πρακτικά τον Μεσσηνιακό. Το τμήμα στίβου, με τον ενθουσιασμό, τα νιάτα και τη ζωντάνια των αθλητών που το στελεχώνουν «εκπέμπει» υγεία και αισιοδοξία. Κι αυτό είναι έντονα ευδιάκριτο προς στο σύνολο της κοινωνίας, από την πλειοψηφία των δραστηριοτήτων που διοργανώνει ο σύλλογος”.