Σάββατο, 10 Νοέμβριος 2018 18:37

Δυναμική παρουσία του ΣΔΥΜ στην Πάτρα

Γράφτηκε από τον

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Οκτωβρίου ο 36ος Ημιμαραθώνιος «Φάνης Τσιμιγκάτος», που έγινε στη μνήμη του μεγάλου αθλητή της Πάτρας, Φάνη Τσιμιγκάτου.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Δήμο Πατρέων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πάτρας, την Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση και ήταν υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας συμμετείχε με μια μεγάλη αποστολή από 50 δρομείς, κάνοντας ουσιαστικά "δρομική επέλαση" στην Πάτρα και ήταν ο πολυπληθέστερος σύλλογος στη διοργάνωση. Το παρόν έδωσαν αθλητές κάθε ηλικίας, οι περισσότεροι από τους οποίους μετακινήθηκαν οργανωμένα με πούλμαν από την πόλη της Καλαμάτας, για το οποίο είχε φροντίσει ο ΣΔΥΜ, διοργανώνοντας μονοήμερη εκδρομή. Αρκετοί όμως ήταν οι συνοδοί και άλλα μέλη του συλλόγου, που μετακινήθηκαν με δικά τους μέσα, κάνοντας έτσι πιο αισθητή την παρουσία του Συλλόγου στην Πάτρα. Όπως ήταν αναμενόμενο η διοργάνωση τίμησε το ΣΔΥΜ και τον βράβευσε με αναμνηστικό έπαθλο ως τον πολυπληθέστερο σύλλογο των αγώνων.

Στο αγωνιστικό μέρος πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν αρκετοί δρομείς, σημειώνοντας νέα ατομικά ρεκόρ, ενώ σημαντικές διακρίσεις και βραβεύσεις είχαμε στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων από τον Εμιλιάνο Κάνο, ο οποίος τερμάτισε 1ος στη γενική κατάταξη με χρόνο 36:05. Στον αγώνα των 21,1 χιλιομέτρων βράβευση είχαμε για τον Δημήτρη Αγγελόπουλο, ο οποίος τερμάτισε 1ος στην κατηγορία του σημειώνοντας χρόνο (1:23:00), για τον Θανάση Κλάδη, ο οποίος τερμάτισε 1ος στη ,κατηγορία του και σε χρόνο (1:30:26’, ενώ στις γυναίκες η Σταυρούλα Μπάκα τερμάτισε στην 3η θέση στη. κατηγορία της με χρόνο 1:41:50. Βραβεύσεις είχαμε και σε άλλα τρία μέλη του συλλόγου και μάλιστα βετεράνους (άνω των 80 ετών), που παρά το περασμένο της ηλικίας τους συνεχίζουν να αγωνίζονται και διακρίνονται.

Παράλληλα με τον κύριο αγώνα των 21,1 χιλιομέτρων πραγματοποιήθηκαν αγώνες 10 χιλιομέτρων, 1 χιλιoμέτρου για παιδιά 8-12 ετών και ένας αγώνας για ΑμΕΑ. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και οι εκατοντάδες φίλοι του μαζικού αθλητισμού που ήρθαν από διάφορα μέρη της Ελλάδος, απόλαυσαν όμορφους αγώνες σε μια πολύ καλή διοργάνωση. Την εκκίνηση του αγώνα 21,1 χλμ , έκανε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, που ήταν από εξ’ αρχής δίπλα στους διοργανωτές, στηρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη διοργάνωση. Την εκκίνηση του αγώνα 10 χλμ στο ύψος του Κόκκινου Μύλου έκανε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και την εκκίνηση του αγώνα 1 χλμ για παιδιά 8 -12 ετών και για ΑμΕΑ στο ύψος της πλαζ στην Αγυιά, έκανε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος.

Ο 36ος Ημιμαραθώνιος δρόμος κινήθηκε σε μια επίπεδη και όμορφη διαδρομή κατά το μεγαλύτερο μέρος δίπλα στη θάλασσα, ξεκινώντας από την πλατεία Καμινίων και μέσω της παλιά εθνικής οδού ο τερματισμός των αθλητών έγινε στη πλαζ του ΕΟΤ στη Πάτρα.

Ο ΣΔΥΜ συνεχάρη τους διοργανωτές και όλα τα μέλη του για τη δυναμική παρουσία τους στους ανωτέρω αγώνες.