Παρασκευή, 16 Νοέμβριος 2018 13:58

Ξεκίνησε ο 4ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος: «Αθήνα - Σπάρτη - Αθήνα

Γράφτηκε από τον

Ξεκίνησε σήμερα με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής ο «4ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος», ο μεγαλύτερος αγώνας στον κόσμο επί ανοικτής οδού, στη διαδρομή Αθήνα - Σπάρτη - Αθήνα, απόστασης 490 χιλιομέτρων.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε σήμερα νωρίς το πρωί, στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς Αθηνών (Μουσείο Κεραμεικού), όπου θα είναι και το σημείο τερματισμού (τερματισμός τελευταίου δρομέα την Τρίτη 20 Νοεμβρίου στις 14:00. Η είσοδος σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον τερματισμό είναι ελεύθερη.

Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός με βαθιές ιστορικές ρίζες που διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Συλλόγο «Αθηναίοι Δρομείς» σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (Φ.Α.Ο.Σ.).

Είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας 'Αθλησης για όλους UESPT, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Οργανισμού Πολιτισμού, 'Αθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ