Τετάρτη, 21 Νοέμβριος 2018 17:54

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ: Κυπελλούχος Πελοποννήσου ο Φάρης Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ: Κυπελλούχος Πελοποννήσου ο Φάρης Καλαμάτας

 

Κυπελλούχος Πελοποννήσου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε ο Φάρης Καλαμάτας, καθώς κατέκτησε την πρώτη θέση στους αγώνες που έγιναν την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στην έδρα του Ομίλου Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Καλαμάτας.

Τους αγώνες παρακολούθησε και ο πρόεδρος του ΠΟΦΕΠΑ Σταύρος Πλακαντωνάκης, ο οποιος παράλληλα είχε την ευκαιρία να δει τον χώρο που θα φιλοξενήσει το 10ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΠΟΦΕΠΑ τον Ιούνιο του 2019 που θα γίνει στην Τέντα ενώ συζήτησε με την Περιφερειακή Επιτροπή όλα όσα χρειάζονται για τη σωστή προετοιμασία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Ο Φάρης Καλαμάτας νίκησε στον τελικό τον ΟΕΑ Καλαμάτας με 4-1, ενώ στον μικρό τελικό συναντήθηκαν πάλι οι Δαίδαλος Κορινθίας και Πευκιάς Ξυλοκάστρου. Αυτή τη φορά το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε ο Δαίδαλος, νικώντας με το ίδιο σκορ που είχε χάσει πέρσι (4-3) τον Πευκιά, που αγωνίστηκε με δύο παίκτες. Οι απονομές, έγιναν από τον πρόεδρο του ΠΟΦΕΠΑ.

Πρώτη νίκη στη Β’ εθνική

Την πρώτη νίκη του στην Β’ εθνική έκανε ο Ομιλος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Καλαμάτας. Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου έγινε στο κλειστό γυμναστήριο Κουκουλι στην Πάτρα η δεύτερη αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος όπου ο όμιλος της Καλαμάτας έδωσε δύο αγώνες, με την ΑΕΚ Πατρών και τον Φάρο Πατρών.

Στο πρώτο ματς έκανε την παρθενική του νίκη στην Β εθνικη, κερδίζοντας την ΑΕΚ με 4-1. Από δύο νίκες είχαν οι Πέτρος Ξαρχάκος και Γιώργος Καλογερόπουλος ενω ήττα είχε ο Πάρης Κωστόπουλος. Στο δεύτερο ματς δεν τα κατάφεραν οι αθλητές του ομίλου και έχασαν από τον Φάρο με 4-2. Τις 2 νίκες έκανε, όπως ήταν αναμενόμενο ο Πέτρος Ξαρχάκος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Καλογερόπουλος και Κωστόπουλος αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε πρωτάθλημα ΕΦΟΕΠΑ, μιας και τα τελευταία χρόνια έπαιζαν σαν ανεξάρτητοι στο πρωτάθλημα ανεξάρτητων - βετεράνων ΠΟΦΕΠΑ.

Η επόμενη αγωνιστική θα γίνει στις 8 Δεκεμβρίου στο Δερβενι Κορινθίας με 3 αγώνες, με αντιπάλους το Ξυλόκαστρο, το Λουτράκι και τον Λέων Κορινθίας. “Οποιοι αθλητές αγωνιστούν, θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για νίκες και την παραμονή στην κατηγορία να είναι πιο κοντά”, δήλωσε σχετικά ο Γιώργος Καλογερόπουλος.