Πέμπτη, 22 Νοέμβριος 2018 15:02

13 μετάλλια ο Παμμεσσηνιακός στο πανελλήνιο κύπελλο καράτε

Γράφτηκε από τον

Με 25 αθλητές και αθλήτριες συμμετείχε ο Παμμεσσηνιακός Α.Σ. καράτε στο πανελλήνιο κύπελλο καράτε εγχρώμων και μαύρων ζωνών, που έγινε πρόσφατο στο Ολυμπιακό Στάδιο βαρέων αθλημάτων.

Για μία ακόμα φορά ο μεσσηνιακός σύλλογος είχε άκρως πετυχημένη παρουσία, καθώς κατέκτησε 13 μετάλλια (δύο χρυσά, 4 ασημένια και 7 χάλκινα) και απέδειξε πως η δουλειά που γίνεται στο σύλλογο είναι με απόλυτη γνώση στο άθλημα και με στόχο την καλύτερη δυνατή παρουσία των αθλητών του σε κάθε διοργάνωση. Στους εν λόγω αγώνες είχαμε πρωτοφανή συμμετοχή, μιας και συμμετείχαν 122 σύλλογοι και 2000 αθλητές και αθλήτριες σ’ ένα άκρως εντυπωσιακό διήμερο για το Ολυμπιακό άθλημα του Καράτε.

Να σημειωθεί ότι η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛΟΚ).

Αναλυτικά οι αθλητές του Παμμεσσηνιακού Α.Σ. που ανέβηκαν στο βάθρο και εντυπωσίασαν με την υψηλή τους τεχνική κατάρτιση είναι οι: Δημήτρης Λαπιώτης : 1η θέση στο κούμιτε στην κατηγορία -35 κιλά στους παίδες του 2007. Δημήτρης Σμυρνιός : 1η θέση στα κάτα στους παίδες του 2008. Ηλίας Ηλιόπουλος: 3η Θέση στο κούμιτε στην κατηγορία +35 κιλά στους παίδες του 2010. Γιώργος Χριστόπουλος : 2η Θέση στα κάτα στους άνδρες. Αναστάσιος Χασανάκος : 2η θέση στο κούμιτε στην κατηγορία -63 κιλά στους εφήβους. Δημήτριος Μέντζας : 3η θέση στα κάτα στους παίδες του 2010. Νίκος Αδαμόπουλος : 3η θέση στο κούμιτε στην κατηγορία -75 κιλά στους άνδρες.. Ιωάννης Μπακάκης : 2η Θέση στο κούμιτε στην κατηγορία -35 κιλά στους παίδες του 2007. Οι αθλήτριες που ανέβηκαν στο βάθρο είναι : Ράνια Μητσέα : 3η θέση στο κούμιτε (αγωνιστικό μέρος του καράτε) στις γυναίκες και 3η θέση στα κάτα (τεχνικό μέρος του καράτε). Κατερίνα Κακούνη : 2η Θέση στο κούμιτε στην κατηγορία +35 κιλά στις κορασίδες του 2008. Σοφία Κακούνη : 3η Θέση στο κούμιτε στην κατηγορία -35 κιλά στις κορασίδες του 2008. Μάρα Μιχοπούλου: 3η θέση στα κάτα στις κορασίδες του 2008. Ακόμα οι αθλητές που κέρδισαν αρκετούς αγώνες και πολύτιμες εμπειρίες, αλλά δεν ανέβηκαν στο βάθρο για λεπτομέρειες σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παμμεσσσηνιακού είναι οι: Αλέξανδρος Καραπατάς, Παναγιώτης Βασιλείου, Ευάγγελος Λαπιώτης, Κωνσταντίνος Λεμπέσης, Ιωάννης Μπάλλας, Βενετία Μέντζα, Έλενα Σταυριανού, Κωνσταντίνος Σταθόπουλος, Δημητρία Μιχοπούλου, Άγγελος Μπάλλας, Συμεών Σταθόπουλος, Φώτης Αντωνόπουλος και Σωκράτης Ζαχαρόγιαννης.

Δηλώσεις Γιουρτούμα,

Ευθύμιου και Γιάννη Μπούρα

Ο πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Αθλητικού Συλλόγου Αντώνης Γιουρτούμας δήλωσε για τις παραπάνω διακρίσεις:

«Για τις επιτυχίες που μας χάρισαν και πάλι οι αθλητές μας, θέλω να συγχαρώ πρωτίστως την προπονητική μας ομάδα, που την απαρτίζουν οι Γιάννης και Ευάγγελος Μπούρας, που παρέχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία στους αθλητές μας και διαμορφώνουν το ιδανικό προπονητικό περιβάλλον για να φέρουμε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο άμεσο μέλλον. Τον πρωτεργάτη όλου αυτού του οικοδομήματος Ευθύμιο Μπούρα που αγόγγυστα προσφέρει τις υπηρεσίες του 40 ολόκληρα χρόνια. Ακόμα να ευχαριστήσω τους δύο αθλητές που είχαν επιφορτιστεί το έργο να βοηθούν τους προπονητές μας κατά τη διάρκεια των αγώνων .Κακούνη Πανάγο και Μπάλλα Ανδρέα.

Επίσης θέλω να απονείμω τα εύσημα σε όλους τους αθλητές που αγωνίσθηκαν με σθένος και προσήλωση στις οδηγίες των προπονητών μας, αλλά και στους γονείς αυτών των παιδιών που είναι άξιοι συμπαραστάτες στις προσπάθειες μας».

Ο πρόεδρος της διαιτησίας για την Νότια Ελλάδα και περιφερειακός εξεταστής ΝΤΑΝ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε Ευθύμιος Μπούρας δήλωσε από την πλευρά του: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Εάν συνυπολογίσουμε την τεράστια συμμετοχή στους αγώνες και την παρουσία 20 και 30 ατόμων σε κάθε κατηγορία, τότε οι επιτυχίες των παιδιών παίρνουν μεγαλύτερες διαστάσεις. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που εργάζονται με γνώση και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν και αποζητούν πάντα το καλύτερο.

Εύχομαι να συνεχίσουν οι αθλητές μας με τον ίδιο ζήλο και σίγουρα το μέλλον τους ανήκει». Τέλος ο προπονητής Γιάννης Μπούρας επισήμανε τα εξής : « Μετά από μια περίοδο έντονης προσπάθειας μέσα από την προετοιμασία για τους αγώνες κατορθώσαμε να δείξουμε πως βρισκόμαστε μέσα στους καλύτερους συλλόγους του Ελληνικού Καράτ.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές και τους γονείς για την υποστήριξη και το ζήλο που έδειξαν και επιδεικνύουν διαρκώς για το άθλημα και το σύλλογο μας, καθώς το αποτέλεσμα που ήρθε αποτελεί προϊόν ομαδικής προσπάθειας. Κλείνοντας θέλω να επισημάνω ότι οι προπονήσεις μας θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στις εγκαταστάσεις μας ( Φιλελλήνων και Ομήρου 6, δίπλα στο κολυμβητήριο), καθώς ακολουθεί σε λίγες ημέρες το Κύπελλο Νότιας Ελλάδας στην Αμαλιάδα».