Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 16:11

Με 9 αθλητές συμμετείχε ο ΣΔΥΜ στον 4ο Παλαμήδειο Άθλο

Γράφτηκε από τον
Με 9 αθλητές συμμετείχε ο ΣΔΥΜ στον 4ο Παλαμήδειο Άθλο

 

Με 9 αθλητές συμμετείχε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας στον 4ο Παλαμήδειο Άθλο Ναυπλίου που έγινε την Κυριακή 25 Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα άνοιξε ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων, για να ακολουθήσουν ο αγώνας των 3 χιλιομέτρων για αρχάριους δρομείς και νέους, εν συνεχεία ο παιδικός αγώνας 1,5 χιλιόμετρα και τέλος ο "Παλαμήδειος Άθλος" 5 χιλιομέτρων που ήταν και το δυσκολότερο κομμάτι καθώς περιλάμβανε ανάβαση της διαδρομής των 999 σκαλιών (850μ.) προς το κάστρο και εν συνεχεία την έντονη κατηφόρα 4,15 χιλιομέτρων. Συμμετείχαν συνολικά περίπου 2000 δρομείς. Όλοι οι αγώνες είχαν εκκίνηση και τερματισμό επί της οδού της 25ης Μαρτίου.

Τους αγώνες διοργάνωσαν ο Δήμος Ναυπλιέων (ΔΟΠΠΑΤ) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, το αθλητικό σωματείο ΓΕ Αργολίδας και ήταν υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της Συμμαχίας για την Ελλάδα. Ο Παλαμήδειος Άθλος είναι μια ιδιαίτερη εκδήλωση καθώς αποτελεί μία μοναδική διοργάνωση λόγω της φύσης της διαδρομής και της ιστορικότητάς του και γίνεται ταυτόχρονα με τις εκδηλώσεις της απελευθέρωσης της πόλης από τον Τουρκικό Ζυγό.

Από πλευράς ΣΔΥΜ, επτά έτρεξαν στον αγώνα 10 χλμ και οι δύο δοκίμασαν την ανάβαση του Κάστρου. Σημαντική επιτυχία σημειώθηκε στα 10 χιλ, καθώς ο Εμιλιάνο Κάνο τερμάτισε 3ος στη γενική κατάταξη σημειώνοντας χρόνο 36:02, ακολούθησε στη 4η θέση με λίγα δευτερόλεπτα πιο πίσω ο Ηλίας Νικολόπουλος σημειώνοντας χρόνο 36:20, πιο πίσω στην 8η θέση ο Δημήτρης Ρούτσης με χρόνο 38:17, εν συνεχεία στην 11η θέση ο Δημήτρης Πασσιάς με χρόνο 38:53, μετά η πρώτη γυναίκα για το σύλλογο η Γιώτα Ασημάκου με χρόνο 44:13, ο Γιώργος Ξιάρχος με χρόνο 47:08 και τέλος ο Αντώνης Κωστογιάννης με χρόνο 52:46.

Στο Παλαμήδειο Άθλο των 5 χιλ δοκίμασαν τις αντοχές τους δύο γυναίκες του συλλόγου οι οποίες μάλιστα διακρίθηκαν, καθώς τερμάτισαν και οι δύο πρώτες στη κατηγορία τους.

Πρόκειται για τη Σταυρούλα Νικολούδη που σημείωσε χρόνο 28:42΄και η Wilkinson Jayne σημειώνοντας χρόνο 42:18΄.

Ο ΣΔΥΜ συνεχάρη τα ανωτέρω μέλη του.