Πέμπτη, 06 Δεκέμβριος 2018 17:42

Συναρπαστικό τουρνουά μπιλιάρδου στην Καλαμάτα για τα 30 χρόνια του TOP Billiards (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Ο Λευτέρης Γεωργίου από την Κύπρο ήταν ο νικητής του Πανελλαδικού OPEN 9ball μπιλιάρδου που πραγματοποιήθηκε από 29 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του TOP Billiards.

Το τουρνουά ήταν επετειακό μιας και έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του TOP Billiards, με τους ιδιοκτήτες Δημήτρη Κεράνη, Φραγκίσκο Κεράνη και Θανάση Κριαρά να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να όλα να κυλήσουν ομάδα και το τουρνουά να στεφθεί από επιτυχία.

Ο Λευτέρης Γεωργίου κέρδισε με 11-8 τον Αντώνη Κάκαρη σε έναν συναρπαστικό σε εξέλιξη τελικό, που διήρκεσε λίγο παραπάνω από 2,5 ώρες και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φίλων του μπιλιάρδου, οι οποίοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση, μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι.

Ο Γεωργίου από το ξεκίνημα του τουρνουά έδειξε ότι θα είναι από τους πρωταγωνιστές, καθώς σημείωσε μόνο νίκες και έφτασε αήττητος στον τελικό, επικρατώντας στον ημιτελικό του Γεράσιμου Τριβιζά με 11-7, ενώ ο Κάκαρης με ανάλογη παρουσία κέρδισε στον ημιτελικό τον Γιώργο Αντωνάκη με 11-5.

Ηταν μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 10 χρόνια, όχι μόνο στην Καλαμάτα, αλλά και στην Πελοπόννησο. Αυτό φαίνεται και από τη συμμετοχή των κορυφαίων του αθλήματος από όλη την Ελλάδα, καθώς και δύο αθλητών από την Κύπρο, του νικητή Λευτέρη Γεωργίου και του Λεωνίδα Χατζηχριστοδούλου.

Δηλώσεις των δύο φιναλίστ

Με την ολοκλήρωση του τελικού, οι δύο φιναλίστ, ο νικητής Λευτέρης Γεωργίου και ο Αντώνης Κάκαρης δέχτηκαν με χαρά να πουν δύο λόγια στο “Notosport”.

Ο νικητής Λευτέρης Γεωργίου, ξεκίνησε να ασχολείται με το μπιλιάρδο από χόμπι και σιγά-σιγά το πήρε λίγο πιο σοβαρά, όταν διαπίστωσε ότι μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω. Τα τελευταία 4-5 χρόνια "κυνηγάει" τουρνουά που διεξάγονται είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ευρώπη.

Είναι μέλος της Εθνικής Κύπρου τα τελευταία 3 χρόνια και συμμετέχει σε διάφορα τουρνουά με αντίστοιχες εθνικές ομάδες. Βρίσκεται στους 3 πρώτους αθλητές στην Κύπρο και με την βαθμολογία που συγκεντρώνει, μπορεί να λαμβάνει μέρος σε τουρνουά στην Ευρώπη. Για την παρουσία του, αλλά και γενικά για το τουρνουά, μας είπε: “Ηταν ένα μεγάλο τουρνουά, αν και περίμενα να έχουμε περισσότερες συμμετοχές από την Ελλάδα. Ταξίδεψα από την Κύπρο για το τουρνουά και πέρα από τη συμμετοχή σε αυτό ήρθα να δω φίλους και να περάσω καλά. Σε ότι αφορά τον τελικό, στην αρχή ήμουν πίσω και αυτό συνέβη μέχρι να μπω στο ρυθμό του αγώνα. Ο Αντώνης έκανε ένα λάθος και αντί να κερδίσει και να κάνει το σκορ 2-4, έγινε το 3-3 και έτσι πήρα τα πάνω μου. Ο αγώνας διήρκεσε πολύ ώρα, υπήρχε κούραση και εκεί που ήμουν μπροστά με 10-7 και είχα την ευκαιρία να τελειώσω τον αγώνα, αλλά δεν το κατόρθωσα και ο αντίπαλος μου έκανε το 10-8. Το κατάφερα στο επόμενο παιχνίδι, φτάνοντας στη νίκη με 11-8.

Το τουρνουά ήταν αρκετά ανταγωνιστικό και οι παίκτες στην Ελλάδα ήταν αρκετά ανεβασμένοι. Ηταν μια αρκετά καλή διοργάνωση, βοήθησε σημαντικά και η αίθουσα του TOP, όλα παίζουν το ρόλο τους σε τέτοιους αγώνες. Αυτό που κρατάω από το τουρνουά είναι η πρώτη θέση, την οποία πήρα φτάνοντας αήττητος στον τελικό”.

Ο Αντώνης Κάκαρης ξεκίνησε να ασχολείται με το μπιλιάρδο από χόμπι. Τα τελευταία δύο χρόνια συμμετέχει σε αγώνες εντός και εκτός Ελλάδας. Εχει αναδειχθεί νικητής σε κάποια OPEN. Με την εθνική ομάδα έχει λάβει μέρος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε το 2016 στην Πορτογαλία. Οσον αφορά τη συμμετοχή του στο τουρνουά του TOP, την παρουσία του, αλλά και τη διοργάνωση ανέφερε: “Είμαι ευχαριστημένος που έφτασα στον τελικό και διεκδίκησα τον τίτλο. Είχα μια καλή πορεία στους αγώνες και έτσι κατάφερε να φτάσω στον τελικό. Ηταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην κούραση, ενώ και η ώρα ήταν περασμένη. Σε γενικές γραμμές ήταν μια αρκετά καλή διοργάνωση από το TOP. Εύχομαι στους ιδιοκτήτες του να συνεχίσουν και να διοργανώσουν τέτοια τουρνουά για το καλό του μπιλιάρδου. Το τουρνουά ήταν αρκετά καλό και ανταγωνιστικό, με συμμετοχή πολλών καλών αθλητών. Επίσης και η φιλοξενία ήταν αρκετά καλή”.

Με 11μελή ομάδα ο Α.Σ.Μ.Κ.

Στην παραπάνω εκδήλωση ο Αθλητικός Σύλλογος Μπιλιάρδου Καλαμάτας συμμετείχε με 11 αθλητές, τους Δημήτρη Κεράνη, Θανάση Κριαρά, Δημήτρη Χριστόπουλο, Χριστόφορο Γουδέλη, Τζανέτο Μπατσινίλα, Θεόδωρο Ζοργιανό, Γιώργο Σωτηράκο, Αγγελο Μουστόγιαννη, Μάριο Βασιλόπουλο, Βασίλη Βουτσέλη και Πάνο Δημόπουλο. Σε ότι αφορά την παρουσία τους στους αγώνες οι Χριστόπουλος, Γουδέλης, Μπατσινίλας μπήκαν στην 16άδα, ενώ ο Δημήτρης Κεράνης στην 32άδα.

Από την υπόλοιπη Πελοπόννησο, ο Γιάννης Χαρλαύτης από την Κόρινθο πλασαρίστηκε στην 8άδα, ο Δημήτρης Λουκάτος από το Αίγιο στην 16άδα και ο Παναγιώτης Ξυπολητέας από τη Σπάρτη στην 32άδα.

Μετά από 10 χρόνια το

Πανελλαδικό OPEN 9ball

Μετά από σχεδόν 10 χρόνια η Καλαμάτα φιλοξένησε μια σπουδαία διοργάνωση το Πανελλαδικό OPEN 9ball μπιλιάρδου. Πραγματοποιήθηκε στην εξαιρετική - κατά γενική ομολογία των αθλητών - αίθουσα του TOP Billiards, μια διοργάνωση που έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργία του καταστήματος.

Αυτή η διοργάνωση θα αποτελέσει την απαρχή για τη διεξαγωγή και άλλων τέτοιων εκδηλώσεων που σκοπό έχουν να βοηθήσουν στην εξάπλωση του μπιλιάρδου στην πόλη μας και να το κάνουν ευρύτερα γνωστό. Αυτή τη στιγμή στην Καλαμάτα, υπάρχουν δύο αθλητές οι Δημήτρης Χριστόπουλος και Χριστόφορος Γουδέλης, οι οποίοι είναι παίκτες Α’ κατηγορίας και γίνεται προσπάθεια, σε συνεργασία με τον Α.Σ.Μ. Καλαμάτας, να τους ακολουθήσουν και άλλοι αθλητές. Η προετοιμασία τους και οι προπονήσεις για τη συμμετοχή τους σε αγώνες καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιείται στην αίθουσα του TOP και μπορούν παράλληλα να προσφέρουν τις γνώσεις τους σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τα μυστικά του μπιλιάρδου ή και να ασχοληθούν πιο επίσημα. Σχεδόν σε καθημερινή βάση βρίσκονται στην αίθουσα του TOP και πέρα από το πρόγραμμα τους μπορούν να διδάξουν όσους το επιθυμούν. Αλλωστε το μπιλιάρδο βρίσκεται πλέον στη διαδικασία αναγνώρισης του ως άθλημα και υπάρχουν σκέψεις να μπει στο καλεντάρι των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ηταν μια εκδήλωση αντάξια για τα 30 χρόνια του TOP Billirds, κάτι που φαίνεται και από το ότι έδωσαν το παρών μεγάλα ονόματα στο χώρο του μπιλιάρδου. Αν και πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες του TOP διοργάνωσαν τόσο μεγάλη εκδήλωση, όπως τους τόνισαν, οι αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες, τα πράγματα πήγαν πολύ καλά.

Η φιλοξενία τις ημέρες διεξαγωγής του OPEN, ήταν σε καλό επίπεδο, ήταν αντάξια, όπως θα ταίριαζε σε μια μεγάλη διοργάνωση, ενώ και η προσέλευση των φίλων του μπιλιάρδου και όχι μόνο, ήταν πολυπληθής, με μικρούς και μεγάλους να δίνουν το παρών στη διάρκεια των αγώνων. Σίγουρα έμειναν ενθουσιασμένοι από το υψηλό επίπεδο των αγώνων, αλλά και την εμφάνιση των αθλητών.

Στο Λονδίνο ο Αλ. Καζάκης

Αν και αρχικά ήταν να δώσει το παρών στην παραπάνω διοργάνωση και ο Αλέξης Καζάκης πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης, δεν κατέστη δυνατό. Αυτό γιατί ο Ελληνας πρωταθλητής αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου συμμετέχει στο διεθνές τουρνουά MOSCONI CUP XXV με την ομάδα της Ευρώπης, που απαρτίζεται από τους Αλέξη Καζάκη (Ελλάδα), Εκλεντ Κάσι (Αλβανία), Νιλς Βάιγκεν (Ολλανδία), Αλμπιν Ουσκάν (Αυστρία), Τζέισον Σο (Σκωτία) και αργά το βράδυ της Τρίτης αντιμετώπισαν την αντίστοιχη της Αμερικής.