Τετάρτη, 22 Ιανουάριος 2014 11:31

Με πετρέλαιο θα αντιμετωπιστεί η υγρασία στην Τέντα - Ανακοίνωση της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Γράφτηκε από τον

Η υγρασία στο γήπεδο της Τέντας έχει ταλαιπωρήσει αφάνταστα φέτος τις ομάδες που χρησιμοποιούν το γήπεδο για τους αγώνες και τις προπονήσεις τους. Την Κυριακή μάλιστα η υγρασία έγινε αιτία να διακοπεί το ματς της Α' κατηγορίας μπάσκετ ανάμεσα στην Αναγέννηση και τον Δίωνα Κυπαρισσίας αφού το γήπεδο είχε νερά σε πάρα πολλά σημεία του.


Κύρια αιτία του φαινομένου είναι η έλλειψη θέρμανσης αφού το κόστος του πετρελαίου που απαιτείται για την θέρμανση του γηπέδου κρίνεται πολύ υψηλό από τους ανθρώπους του Δήμου Καλαμάτας.
Ωστόσο μετά και το συμβάν της Κυριακής φαίνεται πως υπάρχει κινητοποίηση για το λυθεί το πρόβλημα.
Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας Γιάννης Αδαμόπουλος, ανατέθηκε ήδη σε τεχνικό να κάνει συντήρηση στους καυστήρες, ώστε να γίνεται πιο… οικονομικά η καύση. Μόλις ολοκληρωθεί η συντήρηση, θα μπει πετρέλαιο στην Τέντα, με τον κ. Αδαμόπουλο να αιαισοδοξεί πως αυτό θα γίνει εντός της εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης. «Πρέπει να προσέξουμε την υγεία των αθλητών και θα το κάνουμε», σχολίασε σχετικά.

Ανακοίνωση της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ
για τα προβλήματα στην Τέντα

Η διοργανώτρια αρχή των πρωταθλημάτων του μπάσκετ, η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με χθεσινή ανακοίνωση που ανέβασε στο επίσημο site που διαθέτει την οποία κοινοποίησε στον δήμαρχο Παν. Νίκα και στα σωματεία, επισημαίνει τα προβλήματα που υπάρχουν στο γήπεδο της Τέντας.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση, να σας ενημερώσουμε για μια ακόμη φορά, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία της Καλαθοσφαίρισης, τα οποία χρησιμοποιούν το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Τέντα, για προπονήσεις και αγώνες.
Όπως και στην προ τριμήνου συνάντησή μας, στο γραφείο του Δημάρχου κ. Νίκα, σας είχαμε τονίσει την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων, προκειμένου να μη θρηνήσουμε σοβαρούς τραυματισμούς, από τη κακή λειτουργία του γηπέδου.
Παρότι πέρασε αρκετός καιρός και έγιναν κάποιες μεμονωμένες παρεμβάσεις, η Τέντα εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους χώρους άθλησης της πόλης, αφού μετατρέπεται τις απογευματινές ώρες και το βράδυ σε παγοδρόμιο.
Μέχρι σήμερα, δεν έχει μπει ούτε ένα λίτρο πετρελαίου για τη θέρμανσή της, με αποτέλεσμα οι υδρατμοί που δημιουργούνται στο εσωτερικό της, να υγροποιούνται και ν΄ αποτελούν εστία κινδύνου σοβαρών τραυματισμών.
Αποκορύφωμα όλων αυτών, ήταν η διακοπή του αγώνα μεταξύ των ομάδων Αναγέννηση - Δίωνας Κυπαρισσίας, για το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Ανδρών την περασμένη Κυριακή καθώς και η μη διεξαγωγή του αγώνα που ακολουθούσε, μεταξύ των ομάδων ΑΟ Θουρίας - ΑΟ Νεοχωρίου, για το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας ανδρών από τους διαιτητές των αγώνων, λόγω της ολισθηρότητας του παρκέ και της δημιουργίας σοβαρών κινδύνων, για τη σωματική ακεραιότητα, τόσο των διαιτητών, όσο και των αγωνιζόμενων αθλητών.
Επίσης δεν λειτουργούν τα βεντιλατέρ για τον εξαερισμό των γηπέδων, ενώ λόγω της υγρασίας, δεν λειτουργεί πάλι ο ηλεκτρονικός πίνακας.
Θεωρούμε ότι, άμεσα θα πρέπει να παρέμβετε, προκειμένου να μη θρηνήσουμε σοβαρούς και απρόβλεπτους τραυματισμούς.
Θα τονίσουμε για μία ακόμη φορά ότι, η Τέντα είναι το μοναδικό Κλειστό Γυμναστήριο στην πατρίδα μας, με 1.500 τετραγωνικά παρκέ, το οποίο αποτελεί μια μοναδική αθλητική κληρονομιά, στην αθλούμενη νεολαία της πόλης μας και πρέπει να διαφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού.
Πιστεύουμε ότι άμεσα θα πρέπει να δρομολογήσετε τις κατάλληλες δράσεις, προκειμένου ο αθλητικός χώρος αυτός να ξαναγίνει λειτουργικός και ασφαλής».